מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > גורדון רמזי חוזר בסדרת המסעות הקולינאריים ערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק

גורדון רמזי חוזר בסדרת המסעות הקולינאריים ערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק

30/08/20

גורדון רמזי חוזר בסדרת המסעות הקולינאריים ערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק

 

גורדון רמזי חוזר להגיש הרפתקאות נועזות וגדולות יותר

בסדרת המסעות הקולינאריים שלו ברחבי העולם!

"גורדון רמזי מבשל הרפתקה"

GORDON RAMSAY: UNCHARTED

 

רמזי מעלה את החום כשהוא יוצא למסעותיו דרך דרום אפריקה, טזמניה, אינדונזיה, לואיזיאנה, נורבגיה, הודו וגינאיה

 החל מ-6.9 בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק

 

 

 

"גורדון רמזי מבשל הרפתקה" – עונה חדשה בבכורה כל יום ראשון בשעה 21:00
החל מ-6.9 בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק

 

גורדון רמזי שורך את מגפיו, אוחז בסכינים ומתארגן לצאת שוב למסע בעונה החדשה –"גורדון רמזי מבשל הרפתקה – עונה שנייה"; שף הכוכבים הרב-מישלן וספורטאי "איירון-מן" ממשיך בהרפתקה שלו ברחבי העולם במרדף הבלתי נלאה אחר השראה קולינרית. הסדרה תשודר ברחבי העולם ב172 מדינות ו-43 שפות. עונה שנייה בת שבעה פרקים עוקבת אחר רמזי כשהוא יוצא להרפתקאות מרגשות יותר, וחוקר את תרבויות העולם באמצעות אוכל.

"אנו סוקרים שבעה מקומות חדשים בעונה זו, שלכל אחד מהם מנהגים והיסטוריה קולינריים שונים בהרבה", אומר רמזי. "אנו מקבלים את ההזדמנות ללמוד מהמקומיים ולשמוע את סיפוריהם, וזה נותן לנו חוויה והבנה עמוקים הרבה יותר של העולם סביבנו."

רמזי סועד את דרכו דרך דרום אפריקה, טזמניה, אינדונזיה, לואיזיאנה, נורבגיה, הודו וגיאנה, ומעז עוד יותר מחוץ למתכון ומחוץ לקופסה, לחקור מטבחים גלובליים. הוא יוצא למסעות לעומק הנופים של כל מקום בו הוא מבקר, מטפס על הרים, נאבק עם גלים בגובה 3 מטרים, גובר באומץ על טמפרטורות קפואות ומטלטל ב'דרכים האחוריות' כדי לחפש כמה מהמרכיבים המשובחים בעולם.
משחייה עם כרישים ועד השתתפות בריצת פרות מסורתית, רמזי מסכן חיים ואיברים במשימותיו הגדולות והנועזות ביותר עד כה בכדי להשיג מצוינות בסעודה.

בהשתתפות מומחים מקומיים ואושיות אוכל שהוא פוגש לאורך הדרך, רמזי לוקח חלק במנהגים קולינריים ולומד על טעמים חדשים ומעדנים טריים הייחודיים לכל אזור. כל מרכיב שהוא קוטף, תבשיל שהוא טעם ואדם שהוא פוגש יעודד אותו ליצור מתכון מאפס, שנועד לייצג את ליבה של אותה תרבות. כל פרק מסתיים בכך שרמזי מאתגר את עצמו במהלך בישול גדול אחרון עם אושיית אוכל מקומית לצידו, כשהם מכינים ארוחה משותפת למקומיים שפגש במהלך מסעו.

חלק מההרפתקאות שרמזי חווה, קולינריות ואחרות כוללות:

- סכנת חיים בהשתתפות במרוץ שוורים מסורתי בשדה אורז מרוחק במערב סומטראן;

- צלילת צינור במים הסוערים של בין הסלעים ללובסטרים ענקיים וצובטניים;

- קפיצה ממסוק לגלים גבוהים לאיסוף מולים לאורך חופי דרום אפריקה;

- סקירת מערכת מערות אינדונזית שורצת עטלפים בחיפוש אחר חסילונים ענקיים;

- השתתפות במירוץ רכבי שטח דרך הכבישים האחוריים הבוציים המסוכנים של לואיזיאנה כדי בחיפוש אחר ירקות טריים וציד אחר צפרדעי שור וסרטני נהרות;

- צלילה במים הקפואים של נורבגיה כדי לחשוף את שפע המרכיבים שנמצאים בתוך הפיורדים;

- גלישת גלים עוצמתיים בנסיון לתפוס דגים בטכניקות מסורתיות בדרום הודו - עם רשת של 90 קילוגרם בתוך הים.

תקציר הפרקים:

גורדון רמזי מבשל הרפתקה – טזמניה  (שידור ב-6/9 בשעה 21:00)

 

 

השף רמזי חוקר את טזמניה המבודדת, מול חופי דרום אוסטרליה. הוא חושף את האי הטהור, צולל במים שורצי כרישים כדי לתפוס לובסטרים ענקיים החיים במים מלוחים; מנסה להימנע מנחשים ארסיים בשיח תוך כדי חיפוש עשבי תיבול מקומיים; וטס במטוס ים אל פנים היבשה המחוספסת כדי לחלץ דבש יחיד מסוגו, והכל לפני שיחבור לנווד הקולינרי אנאליזה גרגורי להכין חגיגה מיוחדת.

גורדון רמזי מבשל הרפתקה – בירת התבלינים של הודו (שידור ב-13/9 בשעה 21:00)

 

 

מהחוף ועד הרי דרום הודו, שף רמזי פותח את הטעמים המורכבים של האזור המכונה בירת סחר התבלינים  של העולם. הוא נלחם בגלי אוקיינוס ​​עם רשת דייגים ענקית, נלחם בעוקץ הצורב של נמלי-אש, נוסע במהירות בדרכי עפר גרועות במכונית 'ראלי' זעירה, ופיו 'נשרף' בתיבול מקומי חריף ביוחד; כל זאת לפני שהוא מנסה להרשים קבוצת נשים מקומיות, אמניות בבישול המטבח המקומי. השפית, היסטוריונית האוכל ומגישת הטלוויזיה שרי באלה, לוקחת את רמזי תחת חסותה ומעבירה לו שיעור על תולדות התבלינים המהוללים בהודו.

גורדון רמזי מבשל הרפתקה – הדרום הפראי של אפריקה  (שידור ב-20/9 בשעה 21:00)

 

השף רמזי מתקרב לקרנפים, ג'ירפות, זברות והיפופוטמים במדבר הדרמטי של קוואזולו-נטאל, דרום אפריקה, כאשר הוא לומד את סודות המטבח המסורתי של לוחמים ומאסטרים של שבט הזולו באמצעות "ברייה" מקומית. הוא קופץ ממסוק אל האוקיאנוס ההודי הגועש, אוסף מולים על סלעים בוגדניים, מתערבב בתרבות העיירה המקומית, והכל לפני שהוא מבשל עם השפית המקומית האהובה זולה ננה עבור הצ'יף הנערץ של הזולו.

גורדון רמזי מבשל הרפתקה – הג'ונגלים הפראיים של גיאנה (שידור ב-4/10 בשעה 22:00) (פרק כפול)

 

 

השף רמזי פונה לעומק יער הגשם הדרום אמריקני כדי לחקור את שורשיה הקולינריים של גיאנה. לאחר שצנח ממסוק אל הג'ונגל, הוא צד תנין עם ידיו בלבד, דג פיראנה עם מוט במבוק ומייצר את החיצים שלו כדי לתפוס דגים לארובנה. עם הוראות הג'ונגל שלמד, הוא ישלב כוחות עם הכוכב הקולינרי העולה, דלווין אדאמס, לבשל חגיגה עבור השבט האמריקני המקומי.

 

 

גורדון רמזי מבשל הרפתקה – הרמות של סומטרה  (שידור ב-4/10 בשעה 21:00) (פרק כפול)

 

 

מסעו של השף גורדון רמזי להתמחות במטבחים המרתקים ביותר בעולם מנחית אותו באי האינדונזי סומטרה, שם הוא מסכן את שלומו ואת גאוותו על מנת לרכוש את המרכיבים הדרושים לו. בין אם הוא עובד כעוזר על הסיפון באוקיאנוס הפתוח, חוקר מערכת מערות מפחידה, חולב תאואים (או נגרר מאחוריהם), רמזי מעמיד למבחן את מחויבותו לבישול ברמה העולמית. כאשר השף הבכיר של אינדונזיה, ויליאם וונגסו, מביט מעבר לכתפו, מד הלחץ עולה...

 

גורדון רמזי מבשל הרפתקה – המטבח של לואיזיאנה (שידור ב-11/10 בשעה 21:00)

 

השף רמזי נסע ללואיזיאנה כדי ללמוד את סודות הבישול של קג'ון. הוא פוגש את אריק קוק - שף מרין לשעבר שהפך למפורסם - ששולח אותו ללכת לאיבוד בביצה ולראות עם מה הוא חוזר. במסעו, רמזי פוגש יצורים מסוכנים וטעימים ממעמקי הביצות בלב מפרץ מקסיקו. האם הוא מתמודד עם האתגר, או שמא כישוריו מגיעים לסופם ב"סוף העולם"?

 

גורדון רמזי מבשל הרפתקה – ארץ הוויקינגים של נורווגיה (שידור ב-18/10 בשעה 21:00)

השף רמזי מתיידד עם הויקינגי הפנימי שלו ומחבק את הטמפרטורות הקפואות של נורבגיה בדצמבר כדי לגלות את הטעמים החמקמקים של המטבח באזור זה. הוא צולל בחיפוש אחר רכיכות במי הקפואים של הפיורדים, מסיט עדר איילים נודד עם האנשים הסמיים, מפלט דגים ואוכל ראשי כבשים, כל זאת לפני שמעמיד את כישוריו החדשים למבחן להכנת חג חג המולד עם השף המקומי כריסטופר האופט.

 

 


תגובות  1  אהבו 

ואוו! רב פעלולים וסכנות... אבל הוא לומד! ומבשל כל פעם לפי המקום שהוא נוחת... ןמסכן את עצמו ...בקיצור אוהב הרפתקאות! וסכנות! ומנצח בגדול! כל-הכבוד! לאומץ ליבו! ולכישורי הבישול שהוא רוכש על הדרך... ת...
ואוו! רב פעלולים וסכנות... אבל הוא לומד! ומבשל כל פעם לפי המקום שהוא נוחת...
ןמסכן את עצמו ...בקיצור אוהב הרפתקאות! וסכנות! ומנצח בגדול!
כל-הכבוד! לאומץ ליבו! ולכישורי הבישול שהוא רוכש על הדרך...
תודה! ששת.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה