דג מרוקאי – סלמון נורווגי

15/09/20

דג מרוקאי – סלמון נורווגי

 

 

??????????

זה לא רק קיבוץ גלויות זוהי הגלובליזציה, הסלמון שרק לפני יומיים שתפס בהרות נורווגיה הקרירים מגיע למרכולים והשפים כמו גם הסועדים ואני אוהבים אותו אז אם אין לנו לוקוס או פרידה לדג מרוקאי למה לא דג סלמון.

מרכיבים

קופסא עגבניות מרוסקות איטלקי בלבד

1-2 עגבניות טריות מרוסקות

4 שיני שום קצוץ או שתי כפיות שום כתוש קפוא

1 פלפל צ'ומה מיובש

כפית אריסה חריפה

כפית אריסה מתוקה

2 כפות פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן

חצי כוס שמן

קופסא רסק

כפית קימל טחון

כפית כמון

פלפל שחור

מלח

קורט סוכר לפי הטעם

4-6 נתחי דג סלמון

ההכנה

לטגן בשמן את הפפריקה ומיד להוסיף את התבלינים שיפתחו. להוסיף את הרוטב והעגבניות כולל השום וכל שאר המרכיבים חוץ מהדג.

לבשל את הרוטב לפחות חצי שעה שעה , צריך להוסיף מים.

להכניס לתוך הרוטב הרוטב ל 10-12 דקות ולהגיש מיד

מגישים עם חלה

IMG_20170204_195614ש

20170204_195709ש

בתיאבון

??????????

 


תגובות  2  אהבו 

ואווו... איזה יופי אוהבת מאד! דג סלמון!
תודה! ששת, על המתכון! והצילומים היפים!
ששת אל תכעס עלי בבקשה ..דג מרוקאי גיזעי ,רק מרוקאי יודע להכין ,וגם לא לכל מרוקאי זה מצליח . אבא שלי ז"ל היה אמן תכשטי זהב וכסף ..וכך היה בשלן מן השורה הראשונה .טעם שזוכרים לעד..הדג שהכין ובדרך שהכין ...
ששת אל תכעס עלי בבקשה ..דג מרוקאי גיזעי ,רק מרוקאי יודע להכין ,וגם לא לכל מרוקאי זה מצליח .
אבא שלי ז"ל היה אמן תכשטי זהב וכסף ..וכך היה בשלן מן השורה הראשונה .טעם שזוכרים לעד..הדג שהכין ובדרך שהכין הייתה מיוחדת במינה ..סוג של פולחן ששיתף בהכנתו את כל הילדים ,והיינו הרבה
דג הסלמון שהכנת נראה בעל טעם ארומטי ..וטעמו מודגש .שלא נדבר על הרוטב .
תודה ערב טוב.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה