דג מרוקאי – סלמון נורווגי
15/09/20
דג מרוקאי – סלמון נורווגי
זה לא רק קיבוץ גלויות זוהי הגלובליזציה, הסלמון שרק לפני יומיים שתפס בהרות נורווגיה הקרירים מגיע למרכולים והשפים כמו גם הסועדים ואני אוהבים אותו אז אם אין לנו לוקוס או פרידה לדג מרוקאי למה לא דג סלמון.
מרכיבים
קופסא עגבניות מרוסקות איטלקי בלבד
1-2 עגבניות טריות מרוסקות
4 שיני שום קצוץ או שתי כפיות שום כתוש קפוא
1 פלפל צ'ומה מיובש
כפית אריסה חריפה
כפית אריסה מתוקה
2 כפות פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן
חצי כוס שמן
קופסא רסק
כפית קימל טחון
כפית כמון
פלפל שחור
מלח
קורט סוכר לפי הטעם
4-6 נתחי דג סלמון
ההכנה
לטגן בשמן את הפפריקה ומיד להוסיף את התבלינים שיפתחו. להוסיף את הרוטב והעגבניות כולל השום וכל שאר המרכיבים חוץ מהדג.
לבשל את הרוטב לפחות חצי שעה שעה , צריך להוסיף מים.
להכניס לתוך הרוטב הרוטב ל 10-12 דקות ולהגיש מיד
מגישים עם חלה
בתיאבון
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
תודה! ששת, על המתכון! והצילומים היפים!
אבא שלי ז"ל היה אמן תכשטי זהב וכסף ..וכך היה בשלן מן השורה הראשונה .טעם שזוכרים לעד..הדג שהכין ובדרך שהכין הייתה מיוחדת במינה ..סוג של פולחן ששיתף בהכנתו את כל הילדים ,והיינו הרבה
דג הסלמון שהכנת נראה בעל טעם ארומטי ..וטעמו מודגש .שלא נדבר על הרוטב .
תודה ערב טוב.