מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > מה אני מכין הבוקר? - קראמבל שזיפים

מה אני מכין הבוקר? - קראמבל שזיפים

14/10/20

השזיפים הולכים ונעלמים והם קשים? או רכים?

 

??????????

 

פשוט מעדן

 ??????????

לפירורים

1.5 כוס קמח

125 גרם חמאה

כוס סוכר דמררה

כפית וניל

כפית קטנטנה קינמון

 

לפירות

6 שזיפים

1 נקטרינה ( לא חובה)

חופן צימוקים בהירים

מיץ מלימון

גרדה מקליפת הלימון

רבע כוס סוכר

2 קורט קינמון

הכנה

את החמאה מפוררים בקמח בידיים לקבלת פירורים ולא בצק. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

את הצימוקים משרים במים רותחים.

את השזיפים והנקטרינה חותכים לפלחים ( ללא הגלעין כמובן)

מחממים תנור ל 180 מעלות

בתבנית פיירקס מפזרים את הפירות, את הצימוקים  (מסוננים מהמים) את מיץ הלימון, כרדת הלימון, הקינמון והסוכר ( אפשר כף חמאה מומסת)

מערבבים ומפזרים.  כעת אם התנור כבר חם -

מוציאים את הפירורים מהמקרר ומפזרים באופן שווה על הפירות.

מכניסים לתנור לחצי שעה ( לא טורבו)

להגיש חמים או קר עם כדור גלידה

 ??????????

??????????


תגובות  8  אהבו 

14/10/20
מתאים לי. יש עוד כמות נכבדה של שזיפי שגיב, כבר שבועיים שאני מכינה עוגת שזיפים = בצק פריך והשזיפים. אנסה את הקראמבל.
זוכרת לטובה את קראמבל העגבניות שלך שזכה להצלחה גדולה בזמנו, מזמן לא הכנתי....
14/10/20
וואו יצא םצצה
16/10/20
קראמבל שזיפים שהוכן היום. יצא טעים, תודה על הרעיון....
שבת שלום!
Attached Picture
17/10/20
פגז! זה כל כך קל וכל כך טעים
יאמי... ששת, אכין בכיף!
אומנם בחודש האחרון לא הכנתי מאפים ועוגות...
וירדתי במשקל...
אבל,מהקראבל... לפי המתכון שלך אי-אפשר להתעלם...
תודה! על המתכון! והתמונות המעולות!
15/10/20
מומלץ על פי בני הבית....
ששת אתמול היו אורחים שחיסלו את כל מה שהכנתי ..ומחר אכין את הקראבל
קל להכנה ,ושזפים לא חסר ..תודה שבת שלום.
מדלן ביטון, אורחים? בסגר? אסור לפי ההנחיות...
ממחר מותר...
שבוע-טוב!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה