שומר וגזר

21/10/20

 

 

 

 

 

 

אומרים לי שאת המתכון פיתח יונתן רושפלד

אני קראתי עליו בנט, אני חושב שמוטי ברון מתפוז לקח עליו אחריות, אבל מה זה חשוב,

הרי במתכון כל שינוי מסיר מעליו את הקרדיט. בעצם הקרדיט מגיע לשומר, כי בלעדיו לא היה המתכון, ותאמינו לי אפילו אם אתם לא אוהבים שומר זה הזמן להתנסות.

 בואו נלמד איך להכין.

 

המתכון עצמו פשוט מאוד:

 

 

מצרכים

 

4 יח' שומר צעיר

3 גזרים

מרק עוף צח

3-4 כפות שמן זית

פלפל שחור

מלח ( אם לא השתמשתם באבקת מרק)

 

ההכנה

 

חותכים את הגזרים לרבעים לאורכם ( אפשר חצי מהאורך)

חותכים את השומר לרבעים

מניחים בתבנית מוסיפים כוס וחצי לערך מרק עוף

שמן הזית

מערבבים היטב שיצופו כראוי בתמיסה

מפלפלים בפלפל שחור גרוס.

מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור חם 200 מעלות לשעה לפחות.

אחרי שעה מסירים מגבירים את החום ואפילו אפשרי מצב גריל

להביא לחריכה קלה.

 

כעת להכנה מצולמת:

זה כמובן השלב הראשון בו מניחים את השומר והגזר החתוכים בפיירקס

יוצקים שמן זית בנדיבות

יוצקים את מרק העוף ומערבבים קצת

מפלפלים בפלפל שחור גרוס טרי

לתנור

מעלים את החום

ומגישים


תגובות  6  אהבו 

ואוווו, כ"כ פשוט ויצא נהדר...
בדרך כלל לא מכינה עם שומר... וכל היתר...
שווה לנסות...
תודה! ששת על המתכון! וההסבר בליווי הצילומים הנהדרים!
21/10/20
גם אנחנו לא התקרבנו לשומר עד המתכון הזה
21/10/20
זה לא המתכון שכבר פירסמת בעבר? זה שגם אני הכנתי וצירפתי תמונה?
Attached Picture
21/10/20
אני לא מנהל יומן. היום הכנתי שוב אז פרסמתי. אין כאן חיםוש אבל תמיד יש חברים חדשים
22/10/20
לא העברתי ביקורת.... תהיתי אם זה מתכון חדש או לא.
22/10/20
מתכון ישן , לא מחליף אותו, תודה
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה