מניפות חצילים ברוטב גמבה
13/11/20
מניפות חצילים ברוטב גמבה
מנה דקורטיבית שדורשת אולי קצת תשומת לב אבל תוצאה מפתיעה
מרכיבים
3-4 חצילים בינונים מהסוג הרגיל או האיטלקי \ סבטלנה מנומר
שמן זית
מלח
לרוטב גמבה
2-3 פלפלים אדומים
4-6 שיני שום
רבע כוס חומץ
רבע כוס שמן זית
כף פפריקה מרוקאית בשמן
כף רסק
ההכנה
פורסים את החצילים עד קרוב לבסיס ללא הפרדה כל חציל לכ 5-6 פרוסות, לוחצים עם היד לקבלת צורת מניפה.
מניחים ת המניפות על תבנית ( ע"ג ניר אפיה כמובן)
משמים בשמן זית ושוב לוחצים לקבלת המניפה
אופים בתנור חם טורבו 200 מעלות עד השחמה והופכים בזהירות להשחמה קלה של הצד השני
מצננים
במעבד מזון מכינים את רוטב הגמבה מכל המרכיבים.
אפשר בהגשה או להניח על הרוטב או לצפות ברוטב
להגיש קר או חם
בתיאבון

מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
תודה לילה טוב.
האורחים שלי אהבו .ושיבחו את רעיון המניפה שלך ..תודה רבה רבה .שבת שלום.
שבת שלום
אצלנו בבית אוהבים חצילים אבל, בקופסה למריחה על לחם...
חצילים בטיגון ובאפייה אין ביקוש... הכנתי פעם וזהו יותר לא רצו...😢
שבת-שלום!
אנסה להכין לבד... ממרח... חצילים עם טחינה/מיונז!
מקווה שיהיה ביקוש...
שבת- שלום!