מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > ניוקי ריקוטה בטטה ברוטב פטריות

ניוקי ריקוטה בטטה ברוטב פטריות

06/01/21
 

ניוקי ריקוטה בטטה ברוטב פטריות בשמן זית ולא בשמנת, מעניק טעם מעודן.

המרכיבים:

לניוקי:

מבוסס על מתכון ניוקי ריקוטה  של השפית רומי נדלר מתוך סדנה במשק יעקבס
מתכון ל 4- אנשים
מצרכים לבצק
400  גרם ריקוטה (עדיף כמה שיותר יבשה)
230 גרם קמח.
50  גרם פרמזן.

בטטה קטנה אפויה.
מעט אגוז מוסקט, מלח, פלפל.

אפשר להוסיף חלמון להעשרה.

 

הכמות גדולה מאוד: להכנת המנה המצולמת  צריך לחלק ל 4.

 

לרוטב: (לכמות קטנה).

2 בצלי שאלוט מחולקים ואו הצל סגול חתוך גס.

חצי חב' שמפניון, חצי חב' פורטבולו קטנות.

קבע כוס שמן זית.

חצי כוס מים.

מלח, פלפל, פפריקה, אורגנו.

 

הכנה

קודם מכינים את הרוטב

מטגנים בשמן זית את השאלוט, מוסיפים את הפטריות לכ 10 דקות תוך עירבוב. מוסיפים מים מתבלים מביאים לריחה כ 5 דקות.

 

הכנת הניוקי

בקערה מרסקים את הבטטה האפויה על פומפיה דקה  או כלי מתאים למחית ומערבבים עם כל המרכיבים. מעבדים בידיים לבצק אחיד, כשהבצק מוכן לתת לו לנוח חצי  שעה במקרר.
מכינים נחשים בעובי של ס"מ וחצי ומתחילים לחתוך את הניוקי בהתאם לגודל הרצוי.
אפשר לקשט בפסים עם מזלג
מרתיחים סיר עם מים וקצת מלח וזורקים את הניוקי לתוך הסיר, מוציאים כשמתחילים לצוף.

 

מעבירים את הניוקי לתוך הרוטב המוכן ומרתיחים 5 דקות ומגישים.


תגובות  3  אהבו 

ששת, כל -הכבוד! על הכנת הניוקי ריקוטה בטטה ברוטב פטריות! ועל התמונות הנהדרות! אני לא מעיזה להכין כי, נראה לי עבודה למקצוענים! במטבח! ואני עקרת בית ממוצעת ותו לא... הצליח לך בגדול! תודה! ולילה-...
ששת, כל -הכבוד! על הכנת הניוקי ריקוטה בטטה ברוטב פטריות!
ועל התמונות הנהדרות!
אני לא מעיזה להכין כי,
נראה לי עבודה למקצוענים! במטבח! ואני עקרת בית ממוצעת ותו לא...
הצליח לך בגדול!
תודה!
ולילה-טוב!
07/01/21
ורדה אהבה זה העיקר
בתאבון! ולבריאות! ששת,
אין כמו בישול בבית!
הכי טעים! הכי בריא!
כיף! לורדה עם בעל בשלן! שף!
בוקר טוב!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה