שבוע טוב עוגיות הולנדיות
עוגיות הולנדיות של דני בר
100 גרם שמן זית עדין* (150 גרם חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר)
125 גרם סוכר חום כהה
250 גרם קמח תופח
1/4 כפית מלח
4 כפות חלב
2 כפות מיקס תבלינים
מיקס תבלינים
4 כפיות קינמון טחון
2 כפיות ציפורן טחונה
1 כפיות אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 כפית אניס טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית הל טחון
אופן הכנה
חממו תנור ל-160 מעלות
ערבבו בקערת מיקסר עם וו גיטרה, יחד את שמן הזית (או חמאה), סוכר, 2 כפות של מיקס התבלינים, מלח וקמח
הוסיפו את החלב לתערובת כף אחרי כף כך עד שהבצק יהפוך לאחיד וחלק
** ערבבו הכל יחד בקערה **
חלקו את הבצק ל-4 חלקים שווים
צרו 4 גלילים ארוכים בעובי 1 ס"מ
חותכים את הגלילים לחתיכות של 1 ס"מ רוחב
מגלגלים כל עיגול בצק לכדור
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מרפדים תבנית בנייר אפייה
מניחים את כדורי הבצק בתבנית המרופדת
משטחים מעט את כדורי הבצק ע"י לחיצה קלה
אופים 15-20 דקות עד להשחמה קלה
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין
טיפ לאחסון: לשמור בכלי סגור 3-4 ימים בכיף

והעוגיות בתנור. מחר דיאטה.חחחח.