מרמלדת חבושים
כעת העונה, אל תחמיצו.
מתכון בהשראת קארין גורן ( אם לסבתא היה מיקסר) ( לי עדין אין )
3 חבושים גדולים 750 גרם סוכר מיץ לימון חצי כפית קינמון חצי כוס מים כף גלוקוזה 2 כפות פקטין 50 גרם קוקוס מגורד ההכנה להקלת הקילוף מכניסים למים רותחים ומביאם לרתיחה ומכבים. מסננים ומצננים, מקלפים בקלות. מכינים מיץ מלימון , מכניסים לסיר ומוסיפים את המים לסיר. מגרדים את החבושים לתוך הסיר בפומפייה עד לליבה ( אבן). הלימון מונע קצת את ההשחרה. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומרתיחים ומבשלים. אחרי שעה מוסיפים כף גלוקוזה. מערבבים היטב, כשמתחיל להאדים מוסיפים את הפקטין ומבשלים עוד כשעה לערך העיסה צריכה להיות אדומה, אדומה וסמיכה. מניחים בתבנית מתאימה ניר אפיה, מפזרים מחצית מהקוקוס ויוצקים על זה את העיסה, מפזרים שוב קוקוס ומצננים . מקררים במקרר. מוציאים, הופכים, מסירים את הניר, חותכים לרבועים או מעוינים ומאחסנים. ממתיק לכם כל יום את כל היום.1
2
איזה מרמלדת חבושים טעימה הכנת...
מאד קשה לחתוך את הקליפה ...
יש פטנט?
תודה!
על המתכון! ועל התמונות הנפלאות!
אני מסתפקת בריבת חבושים.
יש לך מתכון לתבשיל חבושים.? תודה.