מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > לפני שעונת החבושים הסתיימת - מרמלדת חבושים

לפני שעונת החבושים הסתיימת - מרמלדת חבושים

01/02/21
 

מרמלדת חבושים

כעת העונה, אל תחמיצו.

מתכון בהשראת קארין גורן ( אם לסבתא היה מיקסר) ( לי עדין אין )

3 חבושים גדולים 750 גרם סוכר מיץ לימון חצי כפית קינמון חצי כוס מים כף גלוקוזה 2 כפות פקטין 50 גרם קוקוס מגורד   ההכנה להקלת הקילוף מכניסים למים רותחים ומביאם לרתיחה ומכבים. מסננים ומצננים, מקלפים בקלות. מכינים מיץ מלימון , מכניסים לסיר ומוסיפים את המים לסיר.  מגרדים את החבושים לתוך הסיר בפומפייה עד לליבה ( אבן). הלימון מונע קצת את ההשחרה. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומרתיחים ומבשלים. אחרי שעה מוסיפים כף גלוקוזה. מערבבים היטב, כשמתחיל להאדים מוסיפים את הפקטין ומבשלים עוד כשעה לערך העיסה צריכה להיות אדומה, אדומה וסמיכה. מניחים בתבנית מתאימה ניר אפיה, מפזרים מחצית מהקוקוס ויוצקים על זה את העיסה, מפזרים שוב קוקוס ומצננים . מקררים במקרר. מוציאים, הופכים, מסירים את הניר, חותכים לרבועים או מעוינים ומאחסנים. ממתיק לכם כל יום את כל היום.

1

2


תגובות  4  אהבו 

ואווווווו... ששת,
איזה מרמלדת חבושים טעימה הכנת...
מאד קשה לחתוך את הקליפה ...
יש פטנט?
תודה!
על המתכון! ועל התמונות הנפלאות!
01/02/21
זה במקום מכון כושר שסגור
01/02/21
הדודה המיתולוגית שלי מנתניה הייתה מכינה מרמלדה כזאת בתבנית מיוחדת, בצורת דג דווקא.
אני מסתפקת בריבת חבושים.
ששת אוהבת מאוד חבושים ..מכינה גם קומפוט , החבוש מעניין טעמו עדין
יש לך מתכון לתבשיל חבושים.? תודה.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה