מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > השף אייל לביא מגיש באדיבותו מרק בויאבז צמחי

השף אייל לביא מגיש באדיבותו מרק בויאבז צמחי

25/02/21

 

 

 

בוייאבס ארטישוק ירושלמי , תרד וזעפרן

חומרים

1.5 קילו ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות גדולות.

2 בצלים יבשים מקולפים וחתוכים לברונואז

2 גבעולי כרישה מקולפים ופרוסים דק

3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים דק

2 פקעות שומר נקיות וחתוכות לפרוסות עבות

400 גרם עלי תרד שטופים

קמצוץ נדיב זעפרן

2\1 כוס שמן זית

4 עלי דפנה

1 כף עלי טימין טרי קצוץ

6-8 שיני שום פרוסות

1 בקבוק יין לבן יבש

מים קרים

מלח ופלפל לבן.

 

אופן הכנה

בסיר  גדול לאדות בשמן זית את הבצל, הכרישה, סלרי והשומר על להבה בינונית.

להוסיף את הזעפרן, עלי הדפנה, והשום ולערבב מידי פעם עד שהירקות מזהיבים ונהיים פריכים מבחוץ.

להוסיף את הארטישוק והיין הלבן ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב על להבה גבוהה.

להוסיף מים בטמפרטורת החדר עד לגובה פי 2 מהירקות. לתבל במעט מלח ופלפל לבן ולכסות במכסה.

להביא לרתיחה על להבה גבוהה להנמיך את הלהבה ולבשל ברתיחה עדינה למשך כ- 40 דקות.

לפתוח את המכסה ולהוסיף את התרד ולבשל כ 2-3 דקות יחד.

להוריד מהלהבה ולטחון את המרק בעזרת בלנדר יד.

להחזיר את הסיר לאש, ולהביא את המרק לרתיחה בשנית. לטעום ולהשלים מלח או פלפל לפי הצורך.

אם המרק סמיך מידי ניתן להוסיף מים לפי הצורך.

להגיש בספלי אספרסו או קפוצ'ינו עם קוביות גבינת צאן או גבינת גרוייר!

 

 


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה