עוגת גבינת עיזים, מתכון שף
עוגת גבינת עזים עם שברי טויל וניל וסורבה פרי העונה מתכון ל- 12 סועדים:מצרכים:
3 ביצים
3 חלמונים
800 ג' סוכר
קורט מלח
900 ג' גבינת עזים
500 ג' שמנת חמוצה
גרידה משני לימונים ושני תפוזים
אופן ההכנה:מערבבים את הביצים , החלמונים, המלח והסוכר עד לעיסה אחידה, מוסיפים את הגבינה. מערבבים עד למסה אחידה וחלקה. מוסיפים שמנת חמוצה וגרידת לימון ותפוז , מערבבים עד למסה חלקה ואחידה.לשמן תבנית בחמאה , לצקת את המסה לתבנית.לאפות בתוך תבנית גדולה עם מים - בנמרי 150 מעלות במשך שעה ו- 170 מעלות במשך שעה נוספת. להשאיר כמה שעות במקרר.
טויל וניל חומרים:
100 גרם חמאה
100 ג' חלבון+ פקק של תמצית וניל
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם קמח לבן
אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר עם וו לישה- גיטרה לפי הסדר עד לקבלת מסה חלקה ואחידה.מצפים שכבה של תבנית סיליקון אופים על 200 מעלות כ- 6 דקות עד לקבלה של צבע זהוב-חום אחיד.לקרר מעט ולשבור לפרורים על מנת לצפות את העוגה.
סורבה:
ניקוי פרי מקליפה וגרעינים טחינה או סחיטה של הפרי למסה נטו של הפרי.
סירופ סורבה
1 ליטר מים
700 ג' סוכר
250 גרם גלוקוז (סוכר ענבים)להרתיח את כל החומרים בסיר לצמצם עד לקבלת מסה סמיכה - מרקם של תרכיז למיץ (מעט פחות סמיך מדבש) - לקרר.לחבר את מסת הפרי עם הסירופ , עד לקבלת הטעם הרצוי.חשוב לזכור שכאשר המסה תקפא המתיקות תרד.על כל חצי ליטר יש להוסיף חלבון מביצה אחת.יש להקפיא את המסה
טחינת המסה הקפואה בבלנדר עד לקבלת מרקם של סורבה/ברד.
אוהבת את המוצרים של שטראוס! כי, הם טעימים!
תודה! על המתכון!
שבת-שלום!
ולילה-טוב!
וקראתי פעם נוספת...מתכון נהדר!
אבל, מכינה רק עוגה שתמיד מצליחה לי...
לגבי המתכון אני קצת חוששת שלא יצליח לי...
וחוץ מזה הבת השתלטה על האפייה והתנור בבית... אתמול הכינה מבטטה מעדן קוריאני...מלוח ומתוק... והיום הכינה לנו לחמניות טעימות לארוחת הערב, שלשום הכינה עוגת שיש שוקו וניל... כל יום מכינה משהו חדש!
תודה! על המתכון המעולההה...והתמונות הנפלאות.....
לילה טוב!
ושבת שלום!
עד לא מזמן המטבח היה שלי...
והיום נאלצת להתחלק חצי חצי עם הבת.
ואת הכלים משאירה לי בכיור... כלים, כלים,
כל יום ביומו אני רוחצת המון כלים!
יופי היא מכינה לנו דברים טובים אבל,
ואני שמחה שהיא מתעניינת ואנחנו שפני הניסיון של כל מתכון שהיא מכינה, ומצלמת!
טוב!אני תמיד מוותרת לה... אולי? אני מוותרת קצת יותר מידי?
שבת שלום!