מוטקה > כל הקבוצות > אוכל > חמישי הגיע.. מה תבשלו לשבת??

חמישי הגיע.. מה תבשלו לשבת??

חמישי הגיע מה נבשל לשבת.. 

השבוע שלי היה מעייף מאד.. גם משרד הרישוי.. גם דואר ישראל.. גם קניות במרכול.. אני עייייפה ונוסעת  לנוח☺️

עם 2 חברות שגם אותן הדבקתי בצורך להוריד במשקל וכתוצאה מזה גם להוריד ברמות הסוכר בדם.. 

למרות שקראתי שדווקא הנשים המלאות מאריכות  יותר חיים☺️

מה תבשלו לשבת?? 

שתפו!! 

 

חמישי הגיע..  מה תבשלו לשבת??

תגובות  27  אהבו 

10/06/21
אני מכינה
כיסוני דגים
ירקות בתנור
ירקות ירוקים מאודים
פירות
גלידת יוגורט מלון
נסיעה טובה ובילוי נעים.
שבת שלום ושששש:)
ג'סי.. תודה על השיתוף ☺️ תודה על האיחולים☺️ ושששש..
10/06/21
נסיעה טובה וכיף רב.
עגבניות ממולאות באורז
קציצות שונות
דגים בתנור
סלט קולסלואו
סלט עגבניות בשום
סלט חסה ואגסים
סלט פירות
שבת שלום.
ערן.. תודה על האיחולים ותודה על השיתוף ☺️
נסיעה טובה וששש. גם אנחנו מכינים דגים בתנור וירקות בתנור סלטים שונים סלט תפא סלט גזר חריף סלט ירקות סלט פירות והרבה בירה קרה😅 לשבת בבוקר קלצונה וביצים קשות לארוחת ארבע בשבת עוגת דבש וקינמון ...
נסיעה טובה וששש.
גם אנחנו מכינים דגים בתנור וירקות בתנור
סלטים שונים
סלט תפא סלט גזר חריף
סלט ירקות
סלט פירות
והרבה בירה קרה😅
לשבת בבוקר קלצונה וביצים קשות
לארוחת ארבע בשבת עוגת דבש וקינמון
יואל.. תודה על השיתוף והאיחולים ☺️
10/06/21
חם.
אז אני מניחה שיהיו הרבה ירקות, טריים בסלט ומבושלים או אפויים שניתן לאכול גם מהמקרר.
נסיעה טובה לשושנה, נשמח לחוויות...
הגענו.. מקלחת ולנוח☺️
על מנת שאוכל להכין כשאשוב.. אשמח למתכוני הירקות שלך.. אני נחה מעט מהטופו ומהדגים ואתרכז בירקות ירוקים.. מה תחדשי לנו??
10/06/21
סתם תערובת של ירקות בתנור, שום זיקוקים
תרצי לקחת ממני את המקל עד יום ראשון??
תהני-ושבת שלום לך ולכל הסובב אותך
אמן.. גם לכם.. אח אח איזה אוויר נקי.. איזה נוף.. אלו אנשים רגועים 😀
שבת מנוחה לנופשים, לגולשים ולטורחים!מזג האוויר דווקא סבבה,תהנו.
יונה תודה.. ומה תבשלי לשבת??
11/06/21
אני בקטנה מרק עדשים אדומות צלי בשר גולש
תמי יקרה.. תודה על השיתוף ☺️
11/06/21
מה זה כיסוני דגים מתכון בבקשה
11/06/21
תמי זה מתכון שמצאתי באינטרנט. שילוב של איטליה וישראל. קבלי ותהני. תוכלי פשוט למלא את הכיסוני9ם בבצק ולבשל במים ואז להכניס לרוטב היוגורט החם. פש/וט מאד. אל תתרגשי מזה שזה ארוך. תקראי פעמיים ותראי שזה ...
תמי זה מתכון שמצאתי באינטרנט. שילוב של איטליה וישראל. קבלי ותהני.
תוכלי פשוט למלא את הכיסוני9ם בבצק ולבשל במים ואז להכניס לרוטב היוגורט החם. פש/וט מאד. אל תתרגשי מזה שזה ארוך. תקראי פעמיים ותראי שזה מאד מאד פשוט.
לפעמים אני מכניסה את הכיסונים לרוטב אחר. לא תמיד בא לי יוגורט.

11/06/21
כמות: עבור 6 סועדים לבצק: 500 גרם קמח פסטה 5 חלמונים 1 כף שמן זית 2 כפות חלב קורט מלח למילוי הדג: 5 בצלי שאלוט קצוצים דק שמן זית 400 גרם פילה דג ללא העור קצוץ כמו טרטר (כל דג ים לבן) 1 ...
כמות: עבור 6 סועדים

לבצק:
500 גרם קמח פסטה
5 חלמונים
1 כף שמן זית
2 כפות חלב
קורט מלח

למילוי הדג:
5 בצלי שאלוט קצוצים דק
שמן זית
400 גרם פילה דג ללא העור קצוץ כמו טרטר (כל דג ים לבן)
1 צ'ילי חריף קצוץ דק
10 מעלי נענע קצוצים
מעט פטרוזיליה קצוצה
1 כף צנוברים קלויים
גרידה מקליפת חצי לימון
מעט אבקת לימון פרסי (מגררים את הלימון המיובש מעט עם פומפיה)
מעט כמון
מעט סומק
מלח ופלפל שחור גרוס

ביצה עם מעט מים, להברשה

לרוטב:
500 מ"ל יוגורט עיזים (לשתייה)
250 יוגורט כבשים
1 כוס ציר ירקות (ירקות כמו גזר, כרישה ובצל מבושלים במים)
4 חוטי זעפרן (רשות) מושרים בציר הירקות
מעט כמון
מעט בהרט
מעט אגוז מוסקט
מעט לימון פרסי מגורר בפומפייה
מלח ופלפל שחור

להגשה:
על נענע טריים
צנוברים קלויים
מעט סומק
שמן זית לזילוף

אופן ההכנה:

1. הכנת בצק הפסטה: שמים את מרכיבי הבצק במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד לקבלת בצק אחיד. מוצאים אותו, עוטפים בניילון נצמד, משטחים מעט ונותנים לו לנוח במקרר לפחות חצי שעה.

2. הכנת המלית: מטגנים את הבצלים במחבת עם שמן זית על אש נמוכה עד להשחמה יפה, כ-10 דקות בערך.

3. מסירים את הבצלים השחומים מהאש, מערבבים בקערה עם כל שאר חומרי המילוי ומניחים לחצי שעה במקרר לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול, לפי הצורך.
11/06/21
המשך 4. מקמחים את משטח עבודה ומרדדים את בצק הפסטה בעזרת מכונת פסטה או מערוך לעלה דק בעובי 0.5 ס"מ. 5. קורצים בבצק עיגולים בקוטר 10 ס"מ (אפשר בכל גודל)ומברישים אותם בביצה טרופה עם מעט מים (כדי ...
המשך


4. מקמחים את משטח עבודה ומרדדים את בצק הפסטה בעזרת מכונת פסטה או מערוך לעלה דק בעובי 0.5 ס"מ.

5. קורצים בבצק עיגולים בקוטר 10 ס"מ (אפשר בכל גודל)ומברישים אותם בביצה טרופה עם מעט מים (כדי להקל עם הידוק וסגירה). מניחים כפית מהתערבות במרכז כל אחד, סוגרים לחצי עיגול ומצמידים תוך הוצאת אוויר, את הקצוות סוגרים זה על גבי זה (ראה סרטון).

6. מניחים את כל הכיסונים הממולאים על מגש או תבנית מרופדים נייר אפיה ומקומחים. בשלב זה ניתן לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר 24 שעות או להמשיך לבישול ולרוטב.

7. הכנת רוטב היוגורט: יוצקים את שני סוגי היוגורט, הציר והתבלינים לסיר ומצמצמים על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד, אסור להגיע לרתיחה, אחרת היוגורט יתפרק.

8. במקביל מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח, מבשלים בהם את הכיסונים כ-3 דקות וישר מעבירים לתוך רוטב היוגורט החם.

9. ממשיכים לבשל יחד עוד כמה דקות ומגישים עם צנוברים, סומאק, שמן זית, ועלי נענע טריים.
ג'סי יקרה.. תודה על המתכון.. אוהבת מאד ובלי ספק מאמצת למטבחי❤️ חברותי ואני הכנו בעיקר סלטים.. חברתי הכינה עוגה בריאה מקמח שקדים וקוואקר.. אני הכנתי פיצה.. שכרנו לופט גדול על גג של בית ישן עם נוף מ...
ג'סי יקרה.. תודה על המתכון.. אוהבת מאד ובלי ספק מאמצת למטבחי❤️
חברותי ואני הכנו בעיקר סלטים..
חברתי הכינה עוגה בריאה מקמח שקדים וקוואקר..
אני הכנתי פיצה..
שכרנו לופט גדול על גג של בית ישן עם נוף מטורף..
בעלי הבית אינם משכירים בדרך כלל..
זהו דודנה של חברתי שנמצא בחול לרגל עסקיו..
חד פעמי ונפלא עד מאד..
שבת שלום לכולללללם.. 😃
איזה כייף.
12/06/21
תודה לכיסונים הרבה עבודה לא עושה דברים מסובכים
תמי יקרה.. זה כלום.. מכינים בצק רגיל.. בקערה מועכים קצת דגים ועשבים.. ממלאים ומבשלים במים או אופים.. קטן עלייך☺️
אני עכשיו ללא גלוטן ועם ירקות ירוקים אז הכנתי לשישי טופו עם קרם קוקוס ואורז, מתכון שכבר פרסמתי כאן בעבר. עם זה הכנתי סלט עשיר כמו שאני אוהבת: מלפפון, עגבניה, חסה, פטרוזיליה, פלפל, צנונית. ממש בקטנה, ...
אני עכשיו ללא גלוטן ועם ירקות ירוקים אז הכנתי לשישי טופו עם קרם קוקוס ואורז, מתכון שכבר פרסמתי כאן בעבר. עם זה הכנתי סלט עשיר כמו שאני אוהבת: מלפפון, עגבניה, חסה, פטרוזיליה, פלפל, צנונית.
ממש בקטנה, אבל עשה לי טוב.
העיקר שעשה לך טוב☺️ שבוע טוב..
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר,&...
בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר, אלכוהול משובח, קינוחים שווים ועוד. והכי חשוב מתכונים מקוריים שלכם נסיונות המטבח שלכם.ו
קטגוריות
קבוצות לפי איזורים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה