יקיטורי הודו ברוטב חמאת בוטנים וחלב קוקוס
14/06/21
יקיטורי הודו ברוטב חמאת בוטנים וחלב קוקוס
1 ק"ג נתח הודו נקבה
מרכיבים לנוזל הכבישה:
1 וחצי ליטר מים
2 כפות מלח
1 כף סוכר
2 עלי דפנה
המרכיבים למרינדה:
1 פחית חלב קוקוס
1 כף מלח
3 כפות סוכר חום
1 כפית גרגרי כוסברה טחונים
1 כפית פלפל לבן
1 כף גרידת לימון
1 כף ג'ינג'ר מרוסק
המרכיבים לרוטב
חצי פחית חלב קוקוס
1 כף מחית קארי אדום חריף תאילנדי
1 כף סויה
1 כף סוכר חום
150 גרם חמאת בוטנים
המרכיבים להרכבת המנה :
20 יח' שיפודי עץ יקיטורי
0.5 כוס בוטנים קלויים קצוצים
0.5 צרור כוסברה טריה קצוצה
אופן ההכנה:
- משרים את הנתח בנוזל הכבישה למשך הלילה במקרר בקופסה סגורה.
- מוצאים וחותכים את הנתח לקוביות בגודל אחיד .
- מערבבים את רכיבי המרינדה בקערה. יוצקים על קוביות ההודו משהים לשעה או יותר במקרר; הופכים פעם או פעמיים את ההודו – כך שיצופה במשרה.
- מערבבים את רכיבי הרוטב במעבד מזון או בעזרת מטרפה.
- מברישים את השיפודים במעט שמן ומשפדים את נתחי ההודו . צולים על האש, בחום גבוה, כך שישחימו היטב.
- מסירים מן האש ומורחים את הרוטב על שיפודי ההודו .
- מפזרים כוסברה ובוטנים קצוצים מעל.

מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
למה רק נקבת הודו?
חגיגה לקניברים!
תודה! ששת, למתכון! ולתמונות הנפלאות!
טוב להכין למסיבה משפחתית...
כולם יעופו על ההודו...
נראה משו... משו...