אורז יסמין עם צימוקים ומשמש

20/06/21

 

אורז יסמין עם צימוקים ומשמש

מתכון לאורז יסמין של "תומר"

בהשראת חיים כהן

מומלץ לשטוף את האורז

אני השרתי  במים חמים ושטפתי.

המרכיבים

כוס- כוס וחצי אורז ל 6-8 מנות

חצי כפית כורכום

רבע כוס שמן קנולה

8 משמשמשים חתוכים כ"א ל 6

חצי כוס צימוקים בהירים הושרו במים רותחים וסוננו

2 תפוחי אדמה פרוסים

 מים לפי הנדרש ( לא ממש מדדתי)

מלח

שמיר קצוץ

 

מי שלא אוהב מתוק ישים אפונה במקום משמש

ההכנה

מחממים כשני כוסות מים עם כורכום בסיר וכף שמן לערך

מבשלים את האורז השטוף 5 דקות מסננים לתוך קערה.

מייבשים את האורז.

מערבבים את האורז עם המשמש, צימוקים ושמיר.

בסיר מוסיפים את השמן מלח ופלפל ו כוס מים מרתיחים ומחצית מצרפים לקערה עם מי הכורכום המסוננים.

במקור רשום לצרף ולצפות התחתית הסיר פרוסות תפ"א לקבלת תאדיג, כף עשיתי, אני ממליץ לטגן קודם את תפוחי האדמה. אחרי פריסת תפוחי אדמה בתחתית יוצקים לסיר את האורז. מבשלים 7 דקות. מוסיפים את המים מהקערה שבצד, עד כיסוי. אפשר לפזר צימוקים נוספים מעל, זה לא משמעותי. מכסים ביריעת ניר אלומיניום ודוחסים את המכסה לאטימה מוחלטת.

לבשל על אש קטנה על ברזל מפריד שעה רבע שעה לפני הסיום להגביר את האש לחזקה  לצריבה של התפוחי אדמה.

מכבים משאירים סגור 20 דקות והופכים על כלי הגשה

 

אורז יסמין עם צימוקים ומשמש

תגובות  12  אהבו 

צהרים טובים! ששת,
עם המסך החדש!
יצא לך בובה! של אורז עם מישמיש... יאמי...
תודה! למתכון הנהדר! ולתמונות! הנהדרות!
שבוע טוב!👌👏

20/06/21
מזכיר לי הכנת אורז פרסי (מצד אחד) ומהצד השני את האורז עם הצימוקים שחמותי העירקית הכינה מדי פעם.
אורז פרסי אני מכינה בערך כפי שכתבת.
20/06/21
עם אורז פרסי אין לי הצלחה כבירה
20/06/21
מוזר... זה הכי פשוט. והמתכון- קבלתי אותו בשנת 1972, היינו במלון בצפת, ואז הארוחות במלונות לא היו מציאה גדולה כפי שזה היום. ישבנו בשולחן עם זוג מירושלים (למיטב זכרוני) והאשה סיפרה שהיא מכינה אורז הרבה ...
מוזר... זה הכי פשוט. והמתכון- קבלתי אותו בשנת 1972, היינו במלון בצפת, ואז הארוחות במלונות לא היו מציאה גדולה כפי שזה היום. ישבנו בשולחן עם זוג מירושלים (למיטב זכרוני) והאשה סיפרה שהיא מכינה אורז הרבה יותר טעים ממה שהוגש.
ומאז - הכל היסטוריה, אפילו הבת שלי אימצה את השיטה.
מביאה את האורז לרתיחה, שוטפת ומסננת. (עושה את זה כשעה שעתיים לפני הכנת האורז- תלוי בזמן שעומד לרשותי).
שמה חמאה או שמן בסיר, פורסת תפוחי אדמה שיכסו את התחתית, מטגנת אותם קצת, מוסיפה פפריקה מתוקה. מעל תפוחי האדמה - בצל קצוץ (אם הבצל למטה- הוא בדרך כלל נשרף).
מעל זה שמה את האורז. ממיסה כף אבקת מרק ומלח בכוס מים רותחים ומפזרת מעל האורז.
כאשר יוצאים אידים - מנמיכה את האש ומבשלת שעה עד שעה וחצי. אם זמן הבישול ארוך, שמה את הסיר על תחתית סירים.
לא מתאמצת להפוך את הסיר, עם כף מוציאה , מי שאוהב תפוחי אדמה מקבל מנה מהתחתית ומי שמעדיף ללא תפוחי אדמה מקבל מלמעלה.
20/06/21
כן בתבשיל ארוך כמו מרלובה זה מצליח אבל אוז רגיל של 20 דקות בישול ו ככה המתנה יוצאים לי גרגרים לא מבושלים והתחתית מבושלת
20/06/21
אז תבשל זמן ארוך יותר.
האורז מתבשל בעקרון על האדים.
ובעקרון - אני משאירה אותו על הגז - תלוי בזמן שיש לי. לפעמים קרוב לשעתיים, לפעמים פחות. זמן הבישול במקרה הזה איננו מדע מדויק.
ששת מתכון אורז מעולה ..אצלי יש תמיד תבלין מיוחד לאורז קנוי יש בו גם צימוקים , פעם היה לי סיר אורז חשמלי התקלקל ולא ניתן לתקנו ..היום את האורז מבשלת במיקרו אוהבת את התוצאה. תודה לילה טוב! ...
ששת מתכון אורז מעולה ..אצלי יש תמיד תבלין מיוחד לאורז קנוי יש בו גם צימוקים ,
פעם היה לי סיר אורז חשמלי התקלקל ולא ניתן לתקנו ..היום את האורז
מבשלת במיקרו אוהבת את התוצאה. תודה לילה טוב!
20/06/21
או מיי גוד
אני מתפטר
אורז במיקרו
נא הסבירי בבקשה
ששת, אתה יודע שיש ספר מתכונים לצימחונים רק במיקרו! אני מבשלת במיקרו! רק אפונה ירוקה וגזר גמדי ומחממת אוכל מבושל ואפילו עוגות שהיו במקרר... אורז מבשלת רק על הגז על אש קטנה... לילה טוב! ...
ששת, אתה יודע שיש ספר מתכונים לצימחונים רק במיקרו! אני מבשלת במיקרו! רק אפונה ירוקה וגזר גמדי ומחממת אוכל מבושל ואפילו עוגות שהיו במקרר...
אורז מבשלת רק על הגז על אש קטנה...
לילה טוב!
כתבתי תגובה שנבלעה לאן שהו ..אז בבקשה ששת אל תתפטר 😊 להכנת אורז [מקלובה] בתחתית פרוסות בצל ..מבשלת בסיר על אש קטנה , ולמקרו יש לי כלי מיוחד למיקרו לאורז ,פסטה ,וירקות מאודים ..תוצאות מפתיעות. ...
כתבתי תגובה שנבלעה לאן שהו ..אז בבקשה ששת אל תתפטר 😊
להכנת אורז [מקלובה] בתחתית פרוסות בצל ..מבשלת בסיר על אש קטנה ,
ולמקרו יש לי כלי מיוחד למיקרו לאורז ,פסטה ,וירקות מאודים ..תוצאות מפתיעות.
21/06/21
אני מכסימום מבשל תפוח אדמה במיקרו, אני מחמם בו, כן למרות שהבת שלי לא מסכימה שנחמם לנכד אוכל במיקרו, אז אני מחמם לו בתנור
צריך להוציא צו בית משפט נגד הספר הזה!
ששת, בוקר טוב,
שם הספר: דל כולסטרול
בבישול רגיל ובמיקרוגל
כשר... ייעוץ דיאט ית מוסמכת אולגה רז...
המחברת: טובה אורן.
תודה!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה