שבוע טוב.. לחם אירי..
https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%97%D7%9D_%D7%A1%D7%95%D7%93%D7%94
לחם הבסיס של ארז קומרובסקי
500 גרם קמחים
350 גרם נוזלים/רוויון
30 גרם שמן או חמאה
1 ביצה
כף סוכר
כפית סודה לשתיה
מנפים יחד את 2 סוגי הקמחים עם סודה לשתייה. מוסיפים את הסוכר והמלח, ומערבבים היטב עם החמאה. מוסיפים את הביצה והרוויון, ומערבבים ביד עד שנוצר בצק לא רטוב מידי (רך, אבל לא נוזלי).
מעבירים את הבצק למגש אפייה מרופד בנייר אפייה, ויוצרים כיכר מאורכת גסה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 15 דקות. מורידים את הטמפרטורות ל-200 מעלות, וממשיכים באפייה במשך 20-25 דקות.
מוציאים את הכיכר מהתנור, מניחים על רשת ומצננים. אוכלים עם חמאה וסלמון מעושן ושותים גינס.
לחם אירי של שושנה
1 כוס שקדים טחונים
1 כוס קשיו טחונים
1 כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס גרעינים טחונים
1/4 כוס גרגירי פשתן טחונים
1/4 כוס גרגירי צ'יה טחונים
1/2 כוס שמן זית או אחר לפי החשק
1 כוס מים
1 כפית סוכר
1 כף מלח
1 כף סודה לשתיה או שקית אבקת אפיה
כשיש פירות שצריך למנוע מזריקה מוסיפים☺️
180 מעלות צלזיוס 40 דקות עד 60 דקות תלוי בכמות המים..
בריאות ואושר ☺️






