מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > דג לשבת: דג סלמון בסגנון תאילנדי ברוטב שזיפים

דג לשבת: דג סלמון בסגנון תאילנדי ברוטב שזיפים

27/08/21

דג סלמון מנורווגיה בסגנון תאילנדי ברוטב שזיפים

מתכון משולחנה של סוואלי אלדר הכוהנת של הבישול התאילנדי בארץ

סוואלי גם משווקת את המוצרים התאילנדים כך שתצטרכו להצטייד או.... להתפשר עם מה שיש כמוני.

מרכיבים:

נתח פילה סלמון של חצי קילו

2 כפיות רוטב  (צדפות כשר) הוי סטיר או מה שתרכיבו במקום

אני עירבבתי

כף רוטב לפאד תאי

2 כפות רוטב סויה

2 כפות טריאקי

כף צ'ילי חריף מתוק

ברוטב לרסק ג'ינג'ר לפחות כף

פלפל שחור גרוס

לציפוי:

רבע כוס רוטב שזיפים

3 כפות רוטב סויה

4 כפות מירין

2 כפות תמרהינדי

לקישוט:   3 כפות בצל מטוגן , שבבי צ'ילי ובצל ירוק

הכנה

מורחים את הדג בצד הדג בג'ינג'ר ורוטב אויסטר או אחר, ומשרים אותו עם הרוטב במשך 20 דקות. ( במקרר רצוי)

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מכינים את רוטב הציפוי בקערית

מטגנים בצל, וקוצצים בצל ירוק.

כשהתנור חם מכניסים את הדג בפיירקס או תבנית ל 15 דקות עד 18 דקות שלא יתייבש.

מוציאים יוצקים מרוטב השזיפים של הציפוי, מפזרים את הקישוט ומגישים

המלצתי אחרי ההשריה לחתוך מנות ברצף כיוון שהדג  אחרי האפייה לא ממש נחתך יפה.

בתיאבון

 

 

 

דג לשבת: דג סלמון  בסגנון תאילנדי ברוטב שזיפים

תגובות  6  אהבו 

בוקר טוב ! ששת,
טעים! אוהבת במיוחד דג סלמון!
תודה! על המתכון! והתמונה המנצחת!
ואווווווווו...
שבת שלום! טעימה ונפלאה!😊🌹🍷
27/08/21
נחמד
תודה. אכין בהשראתך. מה זה רוטב שזיפים? והאם במקום רוטב הצדפות ( שאני מאד ממליצה ) הוספת את שאר המצרכים לרוטב? או בנוסף ? תודה
28/08/21
אני השתמשתי ברוטב שזיפים של נפטון, אולם יש גם רוטב שזיפים תאילנדי של סוואלי , הלסי בוי
Attached Picture
28/08/21
זה המתכון המקורי המצרכים: 500 גר' פילה סלמון 2 כפיות רוטב הוי סטיר 20 גר' ג'ינג'ר טרי 1/4 כוס רוטב שזיפים 3 כפות רוטב סויה בהירה 1/4 כוס מירין 2 כפות רוטב תמרהינדי לקישוט - 3 כפות בצל מטוגן 1 צ'ילי י...
זה המתכון המקורי המצרכים: 500 גר' פילה סלמון 2 כפיות רוטב הוי סטיר 20 גר' ג'ינג'ר טרי 1/4 כוס רוטב שזיפים 3 כפות רוטב סויה בהירה 1/4 כוס מירין 2 כפות רוטב תמרהינדי
לקישוט - 3 כפות בצל מטוגן 1 צ'ילי יבש

אופן ההכנה:
מכינים את הדג - מורחים ג'ינג'ר ורוטב אויסטר על הדג, ומשרים אותו עם הרוטב במשך 20 דקות.
מכינים את הרוטב - יוצקים מרוטב השזיפים לסיר ומוסיפים רוטב סויה, מירין ותמרהינדי ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים את הדג לתנור שחומם מראש לחום בינוני למשך 15 דקות. מוציאים מהתנור, ויוצקים מעל את הרוטב.
אופן ההגשה - מסדרים בצל מטוגן וצ'ילי מטוגן על צלחת הגשה, שמים מעל את הדג ומגישים.
תודה. חידשת לי עם רוטב השזיפים
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה