דג לשבת: לברק ים תיכוני
לברק ים תיכוני
דג לברק ברוטב עשיר בירקות מבושל במחבת עמוק או בסוטאז' שיוצר מנת דג נפלאה עם תוספות.
המרכיבים
4-6 פילטים של לברק (בהתאם לקיבולת הכלי)
בצל חצוי פרוס
4-6 שיני שום חתוכים
שומר חצוי פרוס
1 קישוא רבעים
1 זוקיני ירוק רבעים
ארטישוק ירושלמי פרוס
כמה עגבניות שרי שלמות וחצויות
פלפל אדום פרוס
כרשה פרוסה
עגבניה מחולקת לרבעים
חצי קופסה פולפה
תבלין לדג
חצי כפית פפריקה
אורגנו טרי כמה ענפים
אורגנו יבש
פלפל שחור גרוס
מלח
חצי כפית סוכר
אפשר כוסברה יבשה גרגרים.
זיתים קלמטה מגולענים חצי כוס
שמן זית בנדיבות
מים
במחבת מטגנים בצל לשקיפות. מוסיפים את הירקות וממשיכים לטגן כמה דקות. מוסיפים תבלינים מערבבים ויוצקים פולפה ומים ומבשלים עד לרמת מוכנות של הירקות.
מצרפים את הזיתים ומערבבים טועמים מתקנים טעמים.
מטביעים את הפילטים ברוטב ומבשלים באש גבוהה כרבע שעה.
להגיש עם הירקות . לא צריך תוספות.
בתיאבון

נראה טעים! יאמי...
תודה! למתכון! ולתמונות הנפלאות!
שבת שלום! טעים! ונעים!
אוהבת זיתים בדג. תודה שבת שלום!
אצלי דג סלמון על ירקות בתנור
עוף בתנור
תפוחי אדמה מעוכים
ו פאתאי
לשבת ממולאים כרוב פלפל ובצל
שבת נעימה