מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > קארי דלעת כופתה מהמטבח ההודי שלי

קארי דלעת כופתה מהמטבח ההודי שלי

11/11/21

קארי דלעת כופתה

מתכון קארי בסגנון הודי מדלעת ותפוח אדמה, כופתה צמחונית מעולה.

מרכיבים

לכופתה

600 גרם דלעת

שלשת רבעי כוס קמח חומוס

1 תפוח אדמה מבושל

ג'ינג'ר רוחב זרת מרוסק

4 שיני שום כתושות

מל"פ

מעט כמון

לקארי

פחית נוזל\ חלב קוקוס

4 עגבניות מקולפות מרוסקות

חצי כוס שבבי קוקוס

1 בצל

 1 שום

 פלפל אדום או חריף

 כפית עד כף קארי אדום

כוסברה גרגרים טחון – כפית

חצי כפית כמון

 חצי כפית כורכום

קורט אבקת קארי

שמן חמניות

עלי בזיליקום

מלח

 קורט או 2 סוכר

ההכנה

מכינים את הכופתות, מכינים פירה מהדלעת ותפוח האדמה. מוסיפים שום וג'ינג'ר מרוסק דק. מוסיפים תבלינים, מוסיפים קמח חומוס ומערבבים לעיסה יציבה. עם כף וביד יוצרים כדורים ומניחים על משטח ( קרש חיתוך) מכניסים לפריזר להתמצקות.

כעת מכינים את הקארי

בסיר סוטאז' מטגנים בצל פרוס לרבעי פרוסות בשמן, מוסיפים פלפל קצוץ, ושן שום קצוצה ואת העגבניות ומטגנים כמה דקות מוסיפים תבלינים וקוקוס שבבים וקארי אדום לפי מדת החריפות שאתם אוהבים וממשיכים לטגן. מוסיפים כמה עלי בזיליקום וגם מוסיפים חצי כוס מים בהמשך ומבשלים 15 דקות. מוסיפים חלב קוקוס ומבשלים עד רתיחה מוסיפים עוד כורכום לטעם וצבע. מוציאים את הכופתות ומכניסים בזהירות את הכופתות ומבשלים בעדינות 15 דקות.

 הגשתי על נודלס כדאי גם על אורז.

קארי דלעת כופתה מהמטבח ההודי שלי

תגובות  6  אהבו 

איזה יופי! נראה כמו קציצות בשר! ששת, מה זה שבבי קוקוס? חובה עם קמח חומוס? היכן קונים? אבדוק ברמי-לוי! חלב קוקוס" בקופסה? אבדוק ברמי-לוי! תודה! למתכון! ולתמונות הנפלאות! מתכון צמחוני נהדר! תודה!...
איזה יופי! נראה כמו קציצות בשר!
ששת, מה זה שבבי קוקוס?
חובה עם קמח חומוס? היכן קונים? אבדוק ברמי-לוי!
חלב קוקוס" בקופסה? אבדוק ברמי-לוי!
תודה! למתכון! ולתמונות הנפלאות!
מתכון צמחוני נהדר!
תודה!
סופשבוע! נעים! וטעים!
11/11/21
מי קוקטס. יש מוצר כזה קטקוס בשבבים.שושי זה המתכון כל שינוי זה כבר לא זה
תודה! ששת,
רק שאלתי לא כל מוצר אני מכירה...
סופשבוע! טעים! ומהנה!
12/11/21
אוכל הודי שונה מהמוכר והמקובל , תוך שימוש בחומרים ותבלינים שלא היכרנו, אני עברתי סדנאות ולמדתי ועדיין אני לא יודע כלום. המתכון מחייב שימוש בחומרים שרשממתי כי כך הכנתי , כל שינוי אי אפשר לדעת מה יצא...
אוכל הודי שונה מהמוכר והמקובל , תוך שימוש בחומרים ותבלינים שלא היכרנו, אני עברתי סדנאות ולמדתי ועדיין אני לא יודע כלום. המתכון מחייב שימוש בחומרים שרשממתי כי כך הכנתי , כל שינוי אי אפשר לדעת מה יצא אולי יהיה טעים אבל זה לא זה, לכך התכוונתי. יש לי תמיד קמח חומוס בהקפאה. זה חומר מעולה
תודה! ששת,
שבת-שלום! נעימה! וטעימה!
ולילה-טוב!
11/11/21
עושה רושם נהדר, והכי טוב שלא צריך לטגן את הכופתאות
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה