מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > עלי גפן ממולאים באורז ועשבי תיבול

עלי גפן ממולאים באורז ועשבי תיבול

09/02/22

עלי גפן ממולאים באורז ועשבי תיבול

 

השתמשתי בעלי גפן משומרים במי מלח בצנצנת למילוי.

ההמלצה היא לשטוף או לחלוט לכמה דקות , השתמשתי כפי שהם.

העלים מגיעים מגולגלים , צריך בעדינות לפתוח אותם ואם נשאר קצה פטוטרת לחתוך אותו.

 


המילוי
20-25 עלי גפן משומרים
2 בצלים בינוניים - לקלף, לשטוף ולגרר בפומפיה.
כוס אורז
כחצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק

עלים מ 8 ענפי נענע לקצוץ גם,

שמיר קצוץ כשתי כפות
מלח, פלפל שחור

קורט כורכום

אפשר בהרט
שתי עגבניות טריות מרוסקות

 

ההכנה של העלים הממולאים:
לחמם שמן רצוי שמן זית בסיר ולהוסיף את הבצל המגורד ולערבב עד שהצבע מתחיל לקבל גוון זהוב,

להוסיף את עשבי התיבול לערבב דקה
להוסיף את האורז ולערבב
להוסיף את העגבנייה המרוסקת

מלח פלפל תבלינים
להוסיף כ3/4 כוס מים ולערבב כמה דקות
לצנן.

 

 

למלא את העלים באורז, בערך כפית לעלה , תלוי בגודל העלה. לקפל תוך הידוק וגלגול.

 

לבישול נזדקק ל 4 עגבניות בינוניות פרוסות דק

ו 4 שיני שום פרוסים

באותו הסיר, אין צורך בסיר נוסף אחר, מרפדים את התחתית בפרוסות של שתי עגבניות פרוסות. מניחים בצפיפות ובהידוק את עלי הגפן, אפשרי שתי קומות.

לפזר מעט מלח ופלפל שחור גרוס.

לכסות בעוד שכבת עגבניות פרוסות

לפזר שום פרוס מ 4 שיני שום

שמן זית בנדיבות.... כחצי כוס

מים עד כיסוי ועוד קצת עם 4 כפות רסק עגבניות כתושות.

מניחים צלחת זכוכית מעל ומבשלים 40 דקות מהרתיחה על אש קטנה בינונית.

אפשר לאכול קר
 

עלי גפן ממולאים באורז ועשבי תיבול

תגובות  2  אהבו 

09/02/22
נהדר.
המון עבודה... אני מתעצלת
משו... משו... ששת החרוץ! באמת המון! עבודה! כל-הכבוד! זה לא מתפרק בבישול? נראה אחלה! לי כל דבר מגולגל מתפרק... מתסכל! *** אמא ז"ל! היתה מכינה בסיר עמדו דום! כמו במסדר צבאי רק צפוף! תמיד זוכרת! ת...
משו... משו... ששת החרוץ! באמת המון! עבודה!
כל-הכבוד!
זה לא מתפרק בבישול? נראה אחלה!
לי כל דבר מגולגל מתפרק... מתסכל!
*** אמא ז"ל! היתה מכינה בסיר עמדו דום! כמו במסדר צבאי רק צפוף!
תמיד זוכרת!
תודה! למתכון! ולתמונות המצוינות!
לילה-טוב!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה