מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > קרפצ'יו עגבניות פרובנסל וגבינת עיזים

קרפצ'יו עגבניות פרובנסל וגבינת עיזים

22/05/22

קרפצ'יו עגבניות פרובנסל

10 עגבניות בשלות, חתוכות לחצאים

4 שיני שום, קלופות ופרוסות

2 ענפי טימין

2 כפות סוכר חום

2 כפות מלח גס

1 כף פלפל שחור

150 מ"ל שמן זית

200 גר' גבינת עיזים או מוצרלה

100 גר' קרוטונים

חופן עלי זעתר מופרדים מהגבעול או תימין

אופן ההכנה:

מניחים את העגבניות החצויות בתבנית אפיה, כשהעור שלהן כלפי מטה. מפזרים שום פרוס, מלח גס, פלפל שחור, סוכר חום, ענפי תימין וכ 100 מ"ל שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 140 מעלות לכ 3 שעות או עד שהעגבניות מתרככות לגמרי. ומאבדות כ 25% מגודלן. מוציאים מהתנור ומצננים אותן.

לאחר שהעגבניות הגיעו לטמפ' חדר עושים מהם קרפצ'יו. או בפריסה בעזרת סכין או מסדרים אותן בין שתי ניירות אפייה ודופקים אותן בעזרת פטיש שניצלים. מסדרים על צלחת. יוצקים שמן זית ומלח.

מניחים במרכז כל קרפצ'ו עגבניה כפית מחוקה של פסטו, עליה גבינת מוצרלה או טבעת של גבינת " מה עז ".

קרפצ'יו עגבניות פרובנסל  וגבינת עיזים

תגובות  1  אהבו 

תודה! ששת,
למתכון! הנפלא! נראה טעים!
לתמונות הנהדרות! ולסירטון!🙏

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה