עוגת גבינה-לוטוס טבעונית
מצרפת את המתכון של שקמה יעקבי שאני כל כך אוהבת.
התכנון להכין אותה לחג.
עוגת ביסקוויטים לוטוס
מה צריך
קרם גבינה (תבנית 40/30)
750 גרם גבינה לבנה טבעונית
100 גרם אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
קצפת
500 גרם שמנת טבעונית להקצפה
1 שקית אבקת פודינג וניל
שכבת ביסקוויטים
250 גרם עוגיות לוטוס
1 כוס חלב סויה
תוספות וקישוטים
צנצנת ממרח לוטוס
100 גרם עוגיות לוטוס שבורות דק
מה עושים
קרם גבינה
לערבב את כל מרכיבי הגבינה בקערה
להניח בצד
קצפת
בקערה גדולה להקציף פודינג וניל וקצפת עד לקבלת קצפת יציבה ותפוחה
להניח במקרר כל עוד לא בשימוש
הרכבה
לטבול כל עוגיית לוטוס בחלב סויה ולהניח בתחתית התבנית
למרוח מעל העוגיות כפות של קרם גבינה
להעביר מעל קרם הגבינה כפות של קצפת
מעל הקצפת לפזר כפיות של ממרח לוטוס (אפשר טיפה להמיס את הממרח במיקרו לעבודה קלה יותר)
חוזר חלילה עד קצה גובה התבנית
בחלק העליון לזלוף ממרח לוטוס מומס ולעשות בלאגן לצורת שיש עם קיסם
לפזר בדפנות התבנית עוגיות לוטוס מרוסקות
לכסות טוב ולהניח במקרר 8-12 שעות להתייצבות (אפשר להקפיא עד חודש)
להוציא מהמקרר רק בהגשה ולהגיש מיד
הערות והמרות:- אפשר קצפת מקרם קוקוס למי שמעדיפה
- גבינת שמנת טבעונית תיתן מרקם כבד יותר לעוגה
- אפשר להכין בכוסות אישיות.
