מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > עוגת גבינה של פעם על בסיס ביסקוויט

עוגת גבינה של פעם על בסיס ביסקוויט

17/06/22

עוגת גבינה של פעם על בסיס ביסקוויט

ההשרה למתכון מקארין גורן " עוגת גבינה צימוקים של סבתא ניקי, אל על בסיס ביסקוויט ולא על בצק פריך. התוצאה  טובה מאוד.

לא רק בשבועות אבל בטח נשארו לכם גבינות...

לבסיס ביסקוויט

 כ 200 גרם ביסקוויט מרוסק גס\עדין במעבד.

3 כפות סוכר דק

100 גרם חמאה או יותר  ( לא מדדתי!)

צריך חמאה מומסת או רכה שתאפשר אחרי עיבוד  עם הביסקוויט להפוך את המסה לבסיס יציב ונצמד טוב לתחתית.

משתמשים בתבנית עגולה קפיצית, אני מרפד בנייר אפיה ועליו את הבסיס

כעת אפשר להמשיך למילוי

קודם משרים חצי כוס מאג צימוקים במים חמים לריכוך

מחממים תנור ל ל170-180 מעלות.

מערבבים את הגבינות במעבד או ידנית

חצי גבינת כנען

1 גבינה טוב טעם

100 גרם גבינה לבנה

1 שמנת חמוצה

2 ביצים

 כוס סוכר או למצוא את ההמרה לסוכר דק ( הסכר מורגש במילוי וכדאי לטחון או להמיר לסוכר דק)

1 חבילה אבקת פודינג וניל

2 שקיות סוכר וניל

צימוקים

גרדת לימון

כדאי שקית אבקת אפיה

מערבבים לתערובת יציבה

כדאי למרוח את דפנות התבנית הקפיצית בחמאה.

יוצקים את המילוי פימה ומיישרים עם מרית.

אופים כ50 דקות  או שעה עד שמשחים מעט

משאירים בתנור 10 דקות להתייצבות ומוציאים מצננים, מעבירים למקרר עד למחרת.

היה לנו טעים

 

 

 

 

עוגת גבינה של פעם על בסיס ביסקוויט

תגובות  9  אהבו 

נהדר! ששת, בוקר טוב!
אוהבת עוגות גבינה! בתנור/ קרות!
תודה! למתכון! ולתמונות! הנפלאות!
שבת שלום! טעימה! ונעימה!😊🌹🌺🙏
17/06/22
נראה גם מוצלח וגם טעים. שתהיה שבת נעימה וטעימה. 🌷
נראה יפה וטעים ולא מבובך להכנה
17/06/22
נוסטלגיה , אוהבת מאוד עוגות גבינה 🌷
עוגה כלבבי קלה להכנה ובטח טעימה..
תודה ששת למתכון מפתיע . שבת שלום!
עוגה נהדרת תהנו השבת
18/06/22
שבת שלום ששת. שמי מיכל, יש לי שאלה בקשר לעוגת הגבינה. רשמת לערבב את כל הגבינות יחד. מה עם שאר חומרי העוגה? צריך לערבב אותם יחד עם הגבינות או בנפרד? קצת לא ברור, אשמח לתשובה, שבת שלום.
18/06/22
היי מיכל, אחרי עירבוב הגבינות מופיעים שאר המרכיבים לתערובת ובציון : "מערבבים לתערובת יציבה" ז"א את תערובת הגבינות מערבבים עם שאר המרכיבים. תודה, שבוע טוב
20/06/22
תודה לך ששת, אני אכין אותה השבוע, מקווה שייצא טעים. המשך ערב טוב.😀
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה