מוטקה > כל הקבוצות > אוכל > תלמוד הצמחים - אבן יוגרט

תלמוד הצמחים - אבן יוגרט

ב"ה

תלמוד הצמחים:

אחת הדרכים לשימור גבינה או יוגורט בעת העתיקה היתה באמצעות מלח לשם הכנת 'אבן יוגורט'

צורת שימור זו בתקופת העדר חשמל, אפשרה לשמר את תוצרי הגבן למשך חודשים ואף שנים. טעמה של האבן עמוק מאד ומשתבח עם הזמן והיא שימשה לתיבול נפלא של מאכלים.

אשתף כאן מתכון אישי משובח להכנת אבן יוגורט להכנה עצמית בבית תנסו ותופתעו לטובה.

סרטון הסברה נמצא בדף הפייסבוק שלי

חומרים:

1.5 ליטר יוגורט באחוז שומן גבוה

3 כפות מלח ים אטלנטי

תוספת תיבול (לא חובה):

1 כף אבקת שום

1 כף צ'ילי חריף

2 כפות קורנית (טימין)

1 כף פלפל שחור

הכנה:

רוקנו את תכולת היוגרט לקערה גדולה ונוחה לערבוב.

הוסיפו את כל החומרים וערבבו היטב.

הכניסו את היוגרט לשק סינון גבינה או בד חיתול גדול. סחטו הנוזלים

והניחו השק במסננת גדולה ומעליה משקולת, לניקוז כל הנוזלים למשך יומיים.

לאחר יומיים הוציאו את הגבן המסונן וצרו 4 כדורים שווים עגולים ויפים

(מומלץ להרטיב הידיים על מנת ליצור כדורים חלקים וללא סדקים)

את ארבעת הכדורים הניחו על מגש או צלחת שטוחה כסו בבד רשת (טול)

והניחו ליבוש בשמש במשך שבועיים לפחות.

מידי יומיים שלושה יש להפוך את הכדורים באופן שהחלק התחתי יהיה למעלה לחשיפת שמש. הכדורים יתכווצו ויתקטנו במשך זמן זה עד ליבוש המלא.

אחסנה:

בכלי אחסון פתוח ללא מכסה במזווה

שימוש:

גרדו באמצעות פומפייה דקה מעל סלט, חביתה, פסטה וכיו"ב

בהצלחה

אברהם

תלמוד הצמחים - אבן יוגרט

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר,&...
בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר, אלכוהול משובח, קינוחים שווים ועוד. והכי חשוב מתכונים מקוריים שלכם נסיונות המטבח שלכם.ו
קטגוריות
קבוצות לפי איזורים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה