מוטקה > כל הקבוצות > סרטים טלוויזה דוקו וסדרות > סינמטק תל-אביב יציין את יום האשה הבינלאומי

סינמטק תל-אביב יציין את יום האשה הבינלאומי

27/02/23

סינמטק תל-אביב יציין את יום האשה הבינלאומי

עם שבוע קולנוע נשי:

סרטים של נשים ועל נשים  

במרכזו  מחווה לשחקנית היוצרת והפסלת לבנה פינקלשטיין

סרטים תיעודיים ועלילתיים חדשים מהארץ ומהעולם, מפגשים עם יוצרות, הרצאות בנושא קולנוע נשי, 30 שנה ל'אורלנדו' סרטה הקלאסי של סאלי פוטר ועוד

14-8 במרץ 2023

סינמטק תל-אביב יציין את יום האישה הבינלאומי בהקרנת מבחר סרטים של נשים ועל נשים, בתוכנית שתתפרס במהלך השבוע שבין התאריכים 8 ל-14 במרץ.

 

במרכז התוכנית מחווה לשחקנית, היוצרת והפסלת לבנה פינקלשטיין, במסגרתה יוקרנו 7 מסרטיה:

הסרט 'השתיקה' יפתח את המחווה, בהקרנה בנוכחותם של לבנה פינקלשטיין ובמאי הסרט שמי זרחין, 'מיתה טובה' בבימויים של שרון מימון וטל גרניט, 'מרגו שלי' – הסרט הראשון בו ככבה ואתו פרצה, בבימויו של מנחם גולן, בעותק יחיד ונדיר ששרד, 'איה - אוטוביוגרפיה דמיונית' של מיכל בת-אדם, 'אמא ו' בבימוי שחר רוזן ,'רעות' בבימויה של לבנה פינקלשטיין עצמה, ו- 'סיפור גדול' בבימויים של שרון מימון וארז תדמור.

 

בנוסף יתקיימו במהלך השבוע הקרנות של סרטים ישראלים עלילתיים ותיעודיים חדשים וכן אירועים מיוחדים כמו מחווה לצלמת מאי עבאדי, שצברה ניסיון רב בעולם הדוקומנטרי והביאה אותו אל העולם העלילתי ולקו הנמתח ביניהם, 'קוֹלָהּ בִּי' - סרט ומופע מחול המורכב מאסופה של שמונה סרטי מחול קצרים, שנוצרו בהשראת שירה נשית עברית, אירוע לציון 30 שנה ל 'אורלנדו' הקלאסיקה המודרנית של סאלי פוטר  אודות סיפור של מסע בזמן של בן אנוש החי 400 שנה, קודם כגבר, אחר כך כאשה (מבית היוצר של וירג'יניה וולף) ועוד.

 

כמו-כן יתקיימו יוקרנו סרטיהן של יוצרות בינלאומיות שילוו בהרצאות בנושא קולנוע נשי.

לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים – כאן

 

התוכנית המלאה :

 

ולריה מתחתנת

ישראל 2022

בימוי: מיכל ויניק

שחקנים: לנה פרייפלד, דאשה טבורונוביץ', יעקב זדה דניאל, אברהם שלום לוי

כריסטינה היא אזרחית אוקראינית שהתחתנה עם גבר ישראלי וחיה איתו כבר ארבע שנים בישראל. היום מגיעה ולריה, אחותה הקטנה של כריסטינה, לפגוש את בעלה המיועד וללכת בעקבות אחותה הבכורה. אבל ולריה לא עשויה מאותם חומרים, ושתי האחיות נאלצות לשקול מחדש החלטות שהתקבלו מזמן.
מועמד ל-14 פרסי אופיר כולל הסרט הטוב

8.3 יום רביעי ב-18:00

 

הכפתן הכחול

מרוקו/צרפת/בלגיה/דנמרק 2022

בימוי: מרים טוזאני

שחקנים: לובנה אזבאל, סאלח בקרי, איוב מיסיואי
חאלים ומינה מנהלים חנות לממכר כפתנים מסורתיים באחד הרבעים העתיקים במרוקו. הזמנים השתנו, העבודה על כפתן העשוי במלאכת יד דורשת זמן ועמל רב, וללקוחות אין סבלנות להמתין. כדי לעמוד בדרישות הם מחליטים לשכור עוזר, וכך מגיע יוסף לחנות. יוסף מסור מאוד, נלהב ללמוד את מלאכת התפירה מחאלים, ומינה מתחילה לשים לב עד כמה בעלה מוקסם מנוכחותו של הצעיר. זוכה פרס פיפרסקי בפסטיבל קאן, "הכפתן הכחול" אלגנטי ומעודן לא פחות מהגלימות המרהיבות שמופיעות בסרט. הבמאית מרים טוזאני שוזרת את התסריט העדין במשחק משובח ומגישה סרט רב חסד על אהבה ועל החופש להיות נאמן לעצמך.

8.3 יום רביעי ב-20:45

 

השתיקה 

השתיקה באדיבות יונייטד קינג 1

ישראל 2022

בימוי: שמי זרחין

שחקנים: מוריס כהן, לבנה פינקלשטיין, אושרי כהן, אסתי זקהיים
חייו של אביהו, איש טלוויזיה עם פה גדול מידי, הולכים ומסתבכים: אמו שרה הפסיקה לדבר, שקעה בשתיקה מוחלטת ואביהו לא מבין למה. אביב, תלמידו האהוב לשעבר, הופך במפתיע למועמד המוביל בבחירות לראשות הממשלה למרות שאף אחד לא יודע מה יש לו להגיד. הוא לא מתראיין, לא מדבר, לא נואם - פשוט שותק כל הדרך לניצחון, שתיקה שמאתגרת את אביהו עד כדי סיכון הקריירה שלו ומשפחתו. שתיקה מכאן, שתיקה משם, ועוד כמה שתיקות מכיוונים לא צפויים - ובין כולן אביהו נע ונד עד לרגע שיתחברו ויובילו אותו אל חשבון הנפש הגדול של חייו.

8.3 יום רביעי ב-20:00

11.3 יום שבת ב-16:00
ההקרנה ב-8/3 בנוכחות לבנה פינקלשטיין ושמי זרחין

 

 

מיתה טובה

מיתה טובה באדיבות יונייטד קינג

ישראל 2014

בימוי: שרון מימון, טל גרניט

שחקנים: זאב רווח, לבנה פינקלשטיין, עליזה רוזן, אילן דר

"מיתה טובה" הינה קומדיה שחורה על חברות ופרידה. קבוצה של חברים בדיור מוגן בירושלים ובראשם יחזקאל, בונה מכשיר להמתת חסד עצמית בכדי לעזור לחברם החולה. כשהשמועה בדבר המכשיר עוברת מפה לאוזן, בקשות נוספות לעזרה מגיעות אל החבורה. עוד משתתפים: אילן דר ורפי תבור. הסרט זכה בפרס חביב הקהל בפסטיבל ונציה וזאב רווח זכה בפרס אופיר לשחקן הטוב.לבנה פינקלשטיין זכתה בפרס השחקנית הטובה בפסטיבל חיפה.

9.3 יום חמישי ב-19:00

 

דפיקה בדלת

ישראל 2023

בימוי: איה אליה, אוהד מילשטיין

אישון לילה, ספטמבר 1997, כוח לוחמי שייטת צועד לתוך מארב קטלני בלבנון. 11 מלוחמי הכח נהרגו. גופתו של אחד מהם נשארה מאחור – איתמר, אחי הגדול. עם הדפיקה על דלת הבית בו גדלתי, טיולים שנתיים התחלפו בטקסים ממלכתיים, נשיקות ראשונות בצפירות. 25 שנים אחרי אני מתדפקת על הדלת של מי שחנכו אותי אל השכול: מודיעים, קצינת הנפגעים, האבא והאמא השכולים שהם האבא והאמא שלי. זה משחק של כיסאות, הפעם האחות השכולה היא שעומדת על הסף, מבקשת להיכנס. "דפיקה בדלת" מעמיד דיוקן של אֶבל, אינדקס של שכול ישראלי.

9.3 יום חמישי ב-20:00

17.3 יום שישי ב-12:30

17.3 יום שבת ב-13:30
בתום ההקרנות ב-9/3+17/3 תתקיים שיחה עם יוצרי הסרט

 

קוֹלָהּ בִּי - סרט ומופע מחול
בימוי וביצוע: שרון הללי אסא
"הן דמה בדמי זורם, הן קולה בי רן" (רחל)
יצירה קולנועית הנותנת גוף למילים ותנועה לכמיהה הרוחשת ביניהן.
אסופה של שמונה סרטי מחול, שנוצרו בהשראת שירה נשית עברית.
היצירה היא תוצר של מסע בן 10 שנים. כל שיר מייצג הלך רוח של היוצרת, שנבע מתוך 'דמה' באותה תקופה. סידורם של השירים מבטא את תנועת החיים מן הגרעין, דרך האדמה, הרחם, האם, היחד, הבדידות, המוות, השיבה לאדמה ואת תנועת האוויר הנותרת לבסוף.
ישן לו גרעין - זלדה
אמא מלמדת אותי לרקוד - רבקה מרים
תפילה לאם בטרם שחרית - חוה פנחס כהן
וגופך לי מבט וחלון וראי - מתוך "סליחות"/ל. גולדברג
קולה בי רן - מתוך "רחל"/רחל המשוררת
ימים לבנים - לאה גולדברג
שמרי נפשך - מתוך "שיר משמר"/נתן אלתרמן
רקדי ללה לבושת שמים - לָלָה
רקמת החיבור בין הסרטים נושאת טקסטים מתוך השירים והרהור פנימי המתכתב עמם. הסרטים נשזרים זה בזה, קול ועוד קול, מקווה של קולות רבים.
הסרט עלה בבכורה בפסטיבל 'אפוס" לסרטי אומנות במוזיאון תל-אביב (2019) וזכה באותה השנה בפסטיבל סרטי המחול הבינלאומי בבריסל.
בימוי וכוריאוגרפיה: שרון הללי אסא
עריכה: סולי אלפקס
טקסט מסע: חן אליה - שרון הללי אסא
על מופע המחול:
מחול מהדהד שירה נשית. שלוש יצירות סולו המחוללות בתוך סוד השיר כחוויה גופנית. השיח הפנימי בין הגלוי לנסתר בהשראת וכמחווה למשוררת חווה פנחס כהן ז"ל שהלכה לעולמה השנה ומתוך שירה- "ויש חשש לסוד שיצא מהדברים ויצא מהמילים ויצא מכל שהוא ניפתל בתוכי ומעלי". סולו בהשראת שירה של ל. גולדברג "היא" וסולו מסיים בהשראת גְּלוּיָה. המחול מאת ובביצוע שרון הללי אסא וילווה בשיח אומן שיהדהד את מסעה אל תוך הסרט
10.3 יום שישי ב-12:00

 

מרגו שלי

ישראל 1969

בימוי: מנחם גולן

שחקנים: לבנה פינקלשטיין, עודד תאומי

מרגו הביישנית גרה במושב עולים עם אביה השתוי ועובדת במספרה אופנתית בירושלים. אחרי שהיא מותקפת בתום בילוי, היא נמלטת אל הגשם הירושלמי ונאספת ע"י גבר אדיב. כך מתחיל רומן בין הספרית הצעירה לבין מרצה באוניברסיטה המצוי במשבר גיל הארבעים. מנחם גולן הזדרז להיות הראשון שמצלם בירושלים שלאחר מלחמת ששת הימים ולעיר העתיקה תפקיד משמעותי בסרטו.

10.3 יום שישי ב-14:00

 

מקום בטוח

ישראל 2022

בימוי: נעמי ביגלאיזן

בביה"ס היסודי "הירדן" בשכונת התקווה לומדים 511 תלמידים, ילדי פליטים ומהגרי עבודה. בשנה שבה יוצא לדרך גירוש עובדי זרים וילדיהם ומצבם בארץ לא נודע, כיתה ה'1 נבחרה ליצור סרט דרמה קצר המשקף את חייהם. דרך עולמו הפנימי של אנגלו, 12, אנו מגלים מציאות ארעית המערערת את תחושת הביטחון של הילדים. סרטם נבחר לייצג את ישראל בפסטיבל סרטי ילדים בוונציה. לתלמידים אין דרכונים ונמנע מהם להגיע לפסטיבל אבל הקרנת הסרט היא עבורם ההזדמנות לחצות גבולות ולשתף את העולם עם הסיפורים האישיים שלהם.

10.3 יום שישי ב-14:00

בתום ההקרנה תתקיים שיחה עם הבמאית

 

אורלנדו

בריטניה 1992

בימוי: סאלי פוטר

שחקנים: טילדה סווינטון, לות'ר בלוטו, קוונטין קריספ

סיפור של מסע בזמן, של בן אנוש החי 400 שנה, קודם כגבר, אחר כך כאשה. עלילה פנטסטית מבית היוצר של וירג'יניה וולף, אשר במרכזה אציל צעיר שננטש על ידי אהובתו. לאחר שנדד במדבריות הצחיחות של מזרח אסיה, הוא נהרג בקרב ונשמתו שבה לעולם בדמותה של אישה. במשך ארבע מאות שנה הוא עורך מסעות בעולם, לובש דמויות מדמויות שונות, ונותן לצופים הזדמנות נדירה לחזות בכל השינויים שהתחוללו בחברה במהלך השנים. לבסוף, מגיחה אורלנדו אל ההווה, המאה העשרים הרועשת והמהירה, כאשה רגילה. היא מאבדת את הכל אך מוצאת את עצמה.

10.3 יום שישי ב-21:30

 

מגרש משחקים

בלגיה 2021

בימוי: לורה ונדל

שחקנים: מיה ונדרברק, גונתר דורה, קארים לקלו

נורה בת השבע ואחיה הגדול אבּל שבים לבית הספר עם תחילת שנת הלימודים. נורה עדה לבריונות ממנה סובל אחיה מילדים אחרים והמחשבה הראשונה שלה היא להגן עליו ולספר לאב, אך אבּל מסרב ומכריח אותה לשתוק. הילדה נקרעת בין נאמנות ותחושת חובה, ומנסה למצוא את מקומה בין הילדות לעולם המבוגרים.
זוכה פרס פיפרסקי במסגרת 'מבט מסוים' בפסטיבל קאן 2021, "מגרש משחקים" מסמן את הבמאית הבלגית לורה ונדל ככשרון שראוי לעקוב אחריו. סרט הביכורים הרלוונטי והמדויק שלה מטיח אותנו אל תוך מגרש המשחקים ולנושא הכאוב של בריונות, ומטפל ברגישות רבה בתחושת הפגיעות ובצורך בהכרה של גיבוריו הצעירים.

10.3 יום שישי ב-21:30

11.3 יום שבת ב-21:15

 

איה - אוטוביוגרפיה דמיונית

ישראל 1994

בימוי: מיכל בת-אדם

שחקנים: מיכל בת אדם, מיכל זוארץ, שירה-לו מונק

איה, במאית סרטים באמצע שנות ה-30' שלה, נשואה ואם לילד, נמצאת במהלכם של צילומי סרט על חייה. בתוך סיפור הסרט המצולם שזורים גם קטעי חלומות והזיות מחייה. סיפור חייה של איה הוא מאבק להצליח להיות קיימת, לעשות בחיים משהו "חשוב", קודם כל בעיני אביה ואח"כ בעיני עצמה. תוך כדי עשיית הסרט מבינה איה כי אין טעם ברדיפה אחרי דברים גדולים וחשובים. היא מבינה כי מה שחשוב באמת זו היכולת לחיות בכל רגע את אותו הרגע והתבונה למצוא בכל רסיס ופירור של חיים את טעם הקיום.

11.3 יום שבת ב-13:00

 

גברת האריס נוסעת לפריז


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
בקהילת סרטים טלוויזה, דוקו וסדרותהמלצות לסרטים , תכניות וסדרות חדשות, . הקהילה מנוהלת על ידי ששת שצ B.A במדעי החברה והרוח , בלוגר תרבות וקולינריה, פעיל ומקושר למידע בנושאי קולנוע וטלוויזיה.
קטגוריות
תחביבים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה