סלט כרוב אדום של חורף

03/01/24

הרבה אנשים מתלבטים מה עושים עם כרוב אדום?

מה אתןם עושות עושים

בדרך כלל אני מכין צלוי עם לימון סוכר מלח וסילאו, תמיד נשאר לי רבע כרוב

הנה הצעה נפלאה

 

סלט כרוב אדום של חורף

החורף מעניק לנו פירות שמתאימים לסלט אקזוטי קצת ומעניין מעבר לסלט כרוב אדום במיונז או של שווארמה.

 

מרכיבים

רבע כרוב אדום

אפרסמון  או חצי מקולף

חצי אבוקדו

2 גבעולי פטרוזיליה, בעלים.

בצל ירוק אחד קצוץ

רצועה של אבוקדו בשל.

4 עגבניות שרי חצויות

 

הרוטב:

מיץ מחצי לימון

כף שמן שומשום

כפית סילאן

 2 כפיות דבש

גרידת ג'ינג'ר

פלפל שחור גרוס.

 

ההכנה:

פורסים על מנדולינה את הכרוב בחלקו העדין דק, דק.

פורסים את באפרסמון וחותכים קוביות

את האבוקדו חותכים לקוביות.

שרי חותכים

עלים קוצצים גס

מעבירים לקערה את כל מרכיבי הסלט ובעדינות מערבבים עם הרוטב.

בתיאבון

סלט כרוב אדום של חורף

תגובות  6  אהבו 

03/01/24
רעיון נהדר
תודה! ששת,
למתכון! התמונות הנפלאות!
אני רק כרוב לבן מבושל!
כרוב אדום לא מבושל קשה למערכת
העיכול בגילנו!
🙏🙏🙏
03/01/24
לא הרגשתי, כרוב זה סיהים וזה נהדר לעיכול
09/01/24
כרוב אדום כמו שאמא שלי הכינה. לקצץ את הכרוב. לחמם סיר (אני משתמשת בסיר לחץ) עם מעט שמן, לטגן את הכרוב . אני מכניסה לסירוגין. להוסיף תפוח עץ מגורר וצימוקים. להוסיף חומץ מדולל במים 1:1, מעט סוכר לעיד...
כרוב אדום כמו שאמא שלי הכינה.
לקצץ את הכרוב. לחמם סיר (אני משתמשת בסיר לחץ) עם מעט שמן, לטגן את הכרוב . אני מכניסה לסירוגין. להוסיף תפוח עץ מגורר וצימוקים.
להוסיף חומץ מדולל במים 1:1, מעט סוכר לעידון החמיצות, מלח ותבלין ציפורן טחון.
אין כמויות, לפי העין והטעם.
מבשלת חצי שעה בלחץ, אפשר לאכול חם או קר.
09/01/24
מעדן, אני מכין עם לימון, סוכר וסילאן ומלח, לפעמים תפוח מרוסק
10/01/24
תפוח מרוסק - זאת חובה!😉
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה