פשטידת טופו וברוקולי-
14/01/24
אצלנו המועצה האזורית מושבתת היום החל מהשעה 11:00 למאה דקות.
אני אצא לצומת נהלל בשביל להפגין למען שחרור החטופים.
מאחר וצריך מתכון אז הנה:
גררתי טופו, אידיתי ברוקולי וחתכתי אותו.
הוספתי טחינה גולמית, קמח אורז וקמח עדשים. מאחר וזה יצא קצת יבש הוספתי לבלילה חלב שיבולת שועל.
יצא מוצלח והדור הצעיר יצא עם הפשטידה ותבשיל היובה עם אורז ופטריות.
חוץ מזה הכנתי חומוס שיצא לא רע.
שבוע טוב לכולנו ונזכה לראות את החטופים שבים במהרה הביתה.
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
ותודה על המתכון הבריא והטעים..
שני מרכיבים אלה חדשים אצלי,
את הטופו אני מכירה, רק לא השתמשתי בו,
הקייל חדש לגמרי אצלי,
נתקלתי בו כאן בקבוצת "אוכל"...
עיון במתכונים באינטרנט נתן לי קוי פעולה:
קניתי קייל מסולסל, הפרדתי את העלים מהגזע הקשה,
קצצתי את העלים,
יחד עם עלי סלרי קצוצים, טיגנתי קצת בשמן זית כדי לרכך,
טיגנתי בשמן זית בצל אחד עם 4 שיני שום,
חתכתי לקוביות קטנות 250 גרם טופו,
שמתי את כל החומרים האלה בקערה ,
טרפתי 2 ביצים,
הוספתי שתי כפות קמח כוסמת, (אפשר קמח רגיל),
תבלינים: פלפל שחור , מלח, אגוז מוסקט, גרגרי כוסברה טחונים,
ערבבתי היטב את כל החומרים,
בתבנית פיירקס אפיתי את הפשטידה בחום 180 מעלות במשך 40 דקות...
***
זהו ניסיון ראשון שלי הן עם קייל והן עם טופו,
התוצאה : הפשטידה יצאה קצת יבשה מדי, ייתכן שאפיתי יותר מדי זמן,
או, הייתי צריכה להתחשב בטופו שהוא לא שומני... אולי הייתי צריכה לטגן קצת,
לומדים... צריך לשפר...
בישול בניסוי וטעיה...
שבת שלום ומבורך,
בריאות ובשורות טובות 😊
המטבח הנו מעבדה,
מייצרים מזון,
הניסוי חשוב,
הטעיה - לומדים לקחים (מושג שכיח לאחרונה - לצערי)
בסופו של דבר, התבשיל נאכל, לא זורקת אוכל,
בריאות ובשורות טובות 🌷
ושיתפת עימנו כאן..
אישית אני מכינה מנות רבות מטופו..
אני מבשלת גירסאות שונות עם ירקות רבים לפי תחושת הבטן שלי מהמבחר שיש לי בבית.. והרבה רוטב..
מנסיוני.. רסק עגבניות סמיך עושה את המנה למשובחת..
אני גם מטגנת שניצלים מטופו עם וללא ביצה.. יוצא טעיייים..
מעולם לא אפיתי פשטידת טופו..
אני ממליצה לך בחום לבקש סיוע מאורנה.. אורנה חברתנו.. מומחית בין היתר לפשטידות עם טופו..
קראי את תוכן הפוסט של אורנה לעיל.. ותראי שהוסיפה חלב שיבולת שועל כי גם לה יצא יבש.. ובנוסף אולי צריך להוסיף עוד ירקות עסיסיים..
הערה שאני כן יכולה להעיר.. זמן הבישול של טופו קצר יחסית..
תבשילי.. כשהינם פיקנטים..
אני משרה עם הרוטב הרצוי למשך כחצי שעה.. ואז מבשלת כ20 דקות..
כמובן שצריך לשים לב עם אלו ירקות מבשלים את הטופו.. ירקות שזמן בישולם ארוך.. צריכים להתבשל בנפרד *..
כשהמנה איננה פיקנטית בתכנון.. כי גם את התיבול אני עושה לפי הרצון.. לא תמיד פיקנטי.. אינני משרה מראש..
* לבשל את הירקות הקשים בסיר.. וכשיהיו כמעט מוכנים להוסיף את הטופו עם נוזלי ההשרייה..
אורנה . אלייך..
שבוע טוב..
ראי את תגובתי לאורנה,
במחשבות טובות ובשורות טובות 🌺
לפני שנים רבות.. ממש רבות.. עשרות שנים אחורה.. קניתי ספר.. אוכל לא זורקים..
מאז
כמו שכתבתי עברו עשרות שנים..
למדתי לאלתר
פשטידה כמו שלך שהתייבשה מהתנור או מהתכולה.. לא משנה ממה..
הייתי מפוררת לתוך קערה.. מוסיפה ביצים ועוד חומרים לפי בחירה אישית של כל אחת ואחד.. ומכינה קציצות..
ואולי בכלל התייבשה הפשטידה "באשמתו" של הטופו.. יש שינויים מייצרן לייצרן..
וגם מרצדס שעולה מיליון לפעמים מתקלקלת מייד בנסיעה הראשונה..
ולכן.. ליתר בטחון את הקציצות הייתי מבשלת עם הרבה רוטב..
הפטנט הזה מעולם לא איכזבני.. רוטב סמיך ועשיר ומתובל - מציל כל מצב במטבח..
ומרק תפל
ועוגה יבשה
עוגת אגוזים שקדים דבש ביצים נהדרת שאפיתי.. התייבשה.. מאפיית יתר.. השארתי בתנור עם דלת סגורה..
כיוון שהעוגה הכילה מעט דבש ללא סוכר וללא פירות.. טעמה לא-היה-מי-יודע-מה..
חוררתי במזלג וכיסיתי בסירופ מייפל של יד מרדכי אורגני וללא סוכר..
ומה שקרה זה שלקתי עוד פרוסה..
ככה אני אוריד את הבטן?? לא נראה לי..
שארית הפשטידה שופרה בעזרת ירקות מהמרק,
חימום במיקרו, עם שכבת ירקות,
הרי תמיד יש מה לעשות במזון,
אני מתפללת, שהאילתור יהיה רק בסירים ובמטבח !!!
במחשבות טובות🌱
התפללי חזק..אנחנו צריכים להיות טובים על מנת לקבל את חסדי השם..
לפרגן.. לאהוב חינם.. לסייע.. להיות אדיבים.. אמפטים.. ולא לפגוע בשום צורה.. 💞
מאדה ברוקולי, מגוררת טופו, מוסיפה קמח חומוס, קמח עדשים, תבלינים. חותכת את הברוקולי ומתבלת.
ניתן כמובן עם כל ירק ועם כל סוג של קמח. אני מעדיפה קטניות ולא דגנים, אבל זה כמובן עניין של טעם והעדפה תזונתית.
אפשר לפזר למעלה גבינה טבעונית או שומשום. הכל לפי הטעם.
אני משתדלת לאכול פעמיים בשבוע מנה ירוקה.. חשוב לי עניין הויטמין k1 K2.. יש לי בבית שקיות תרד מוקפא..
אשמח מאד לקבל ממך מתכון לפשטידת טופו עם תרד..
שיהיה לנו יום ירקרק🫑🫑🫑🫑
תפקידו העיקרי של ויטמין K הוא סיוע בקרישת הדם, אך הוא חשוב מאוד גם בבניית עצם. קיימים שני סוגים של ויטמין K. הנפוץ ביותר הוא ויטמין K1, המסייע בתהליך קרישת הדם ובניית כלי הדם. אפשר למצוא אותו בעיקר בירקות ובעלים ירוקים כמו פטרוזיליה, עלי תרד, בזיליקום, ברוקולי, כרוב, חסה, אבוקדו וגם בשמנים מסוג קנולה, זית וסויה.
בערך חבילת טופו, חצי שקית ברוקולי (או תרד), 2 כפות גדושות קמח עדשים, 2 כפות גדושות קמח חומוס או כל סוג אחר. תבלינים. אם יוצא קצת יבש, תלוי בירק אז אני מוסיפה חלב שיבולת שועל או מפחיתה מהקמחים.