מוטקה > כל הקבוצות > אוכל > טו" בשבט כמעט הגיע-

טו" בשבט כמעט הגיע-

חברות וחברים, מאחר ואין מתכון בלי סיפור או סיפור בלי מתכון אז הנה:

בקבוץ היו שמות לקבוצות. הקבוצה שלי היתה קבוצת אילנות.

בטו" בשבט היינו הולכים לחורשה ונוטעים עצים. זה היה כל כך מרגש לבוא עם המעדר, לחפור בור ולטעת את העץ. זה היה כמובן מלווה בשירים ונגינה שליוו את הטקס. אקורדיון וחצוצרה. המנהג הזה עדיין מתקיים עד ימינו אנו.

מתכונים:

עוגת תפוחים- נופר (לא על החסה לבדה)🍎🍏

עוגת תפוחים בחושה טבעונית, רכה ומהממת. במיוחד למי שממש בא לו פאי תפוחים אבל עצלן מדי ורוצה עוגה שמוכנה תוך חצי שעה (אהמ אהמ).

לתבנית אינגליש גדולה או שתיים קטנות

מצרכים

  • 1.5 כוסות קמח
  • ¾ כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית קינמון
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס חלב סויה
  • ½ כפית תמצית וניל
  • ⅓ כוס שמן
  • 2 כפות חומץ תפוחים (או חומץ רגיל)
  • 1 תפוח (כל סוג מלבד הסוג הירוק החמוץ יעבוד) מקולף וחתוך לקוביות קטנות

לפיזור מעל העוגה:

  • כמה כפיות סוכר מעורבב עם קצת קינמון. אפשר להוסיף גם קצת פקאנים קצוצים גס.

מחממים את התנור ל-180 עד 190 מעלות.

מקלפים את התפוח וחותכים לקוביות קטנות (לא יותר מסנטימטר אחד על חצי – אחרת הקוביות ישקעו לתחתית העוגה).

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את הסודה, הסוכר והקינמון ומערבבים היטב.

מוסיפים את חלב הסויה, תמצית הוניל והשמן ומערבבים עד שהקמח נעלם כמעט לגמרי.

מוסיפים את החומץ ומערבבים עד שהתערובת מתבהרת וקצת תופחת. מוסיפים את קוביות התפוח ומערבבים אותן פנימה. מעבירים מיד לתבנית משומנת, מפזרים שכבה דקה של תערובת הסוכר והקינמון, ואופים כ-25 או עד שהשכבה העליונה מזהיבה, והקיסם יוצא יבש.

 

עוגת תפוזים: דנית🍊🍊

המצרכים הדרושים:

2 כוסות קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפיה (או 2 כוסות קמח תופח במקום)

¾ כוס סוכר

1 סוכר וניל (אפשר להמיר בכפית תמצית וניל)

½ כוס שמן

½1 כוס מיץ תפוזים (אפשר לסחוט תפוזים ואפשר מיץ 100% סחוט בבקבוק)

גרידת תפוז אחד (אני השתמשתי בגרידה של 2 קלמנטינות ו-1 לימון לשם הגיוון ויצא נפלא)

לציפוי: ¼ כוס מיץ תפוזים + 3 כפות סוכר ושבבי קוקוס

שלבי ההכנה:

הפעילו תנור על 180 מעלות

ערבבו בקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה, סוכר וסוכר וניל (מומלץ לנפות את הקמח)

הוסיפו לקערה את החומרים הרטובים: שמן, מיץ תפוזים וגרידת תפוז וערבבו עד לאיחוד החומרים

העבירו לתבנית משומנת והכניסו לתנור ל-35-40 דקות (אני ממליצה לבדוק את העוגה כבר לאחר 35 דקות כדי לא לייבש אותה)

קחו קיסם / סכין והכניסו למרכז העוגה. העוגה מוכנה כשהקיסם / הסכין יוצאים לחים עם מעט פירורים

הכנת הציפוי:

חממו על הגז את מיץ התפוזים (בפינג'אן / קלחת), הוסיפו את הסוכר וערבבו עד להמסה

תנו למיץ להתקרר מעט ושפכו על העוגה

פזרו מעט שבבי קוקוס מעל

צננו את העוגה ובתאבון!

 

עוגת פירות יבשים- יפית בן מרדכי🍍🍒

זמן הכנה: 10 דק' זמן אפיה: 25 דק' דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 300 גרם תערובת אגוזים לא קלויים, מהסוג האהוב עליכם (מקדמיה לוז, קשיו, פקאנים, פיסטוקים וכיוצ')

  • 350 גרם פירות יבשים (צימוקים כהים, תאנים, שזיפים וכיוצ'),

  • 250 גרם תמרים קצוצים' תמרים בואקום

  • 1 כוס שיבולת שועל (מעורגלת - לנמנעים מגלוטן)

  • 1 כוס קמח טף בהיר

  • 2 כפיות אבקת אפיה

  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

  • 1/2 כוס רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר

  • 2 כפות זרעי צ'יה מושרים בכוס מים למשך רבע שעה

  • 4 כפות שקדימון/ שמן קוקוס/ שמן לבחירה

  • 2 כפות תמצית וניל טבעית

  • 6 כפות סירופ מייפל/ סילאן/ סוכר

  • גרידת לימון מ2 לימונים

הוראות הכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון את האגוזים והפירות היבשים.

  2. אחרי טחינה מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את יתר הרכיבים היבשים.

  3. בקערה נפרדת מערבבים את הרכיבים הרטובים לקבלת בלילה אחידה: מיץ תפוזים, ג'ל הצ'יה-מים, רסק תפוחי עץ, סילאן, תמצית וניל, שקדימון וגרידת לימון.

  4. מעבירים את בלילת הרטובים לקערת היבשים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

  5. מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק שבתוכן נייר אפיה.

  6. אופים בתנור על חום של 180 מעלות צלזיוס למשך כחמישים דקות.

  7. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ' החדר. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר.

תזונטיפ: למי שאין בעיה עם גלוטן יכול להשתמש ב2 כוסות קמח כוסמין לבן/ 2 כוסות קמח רגיל, במקום בטף והשיבולת שועל.

צרכני ביצים? ניתן להשתמש ב3 ביצים אורגניות במקום הצ'יה והמים.

זו כמובן רק דוגמה. יש עוד המון מתכונים טבעוניים ופשוטים שלא מצריכים מצרכים מיוחדים.

🌳🌹🌳🌹🌳🌹🌳

טו" בשבט כמעט הגיע-

תגובות  38  אהבו 

אורנה יקרה.. מרגש ולא מפתיע.. ידעתי שיגיע פוסט מדהים לט"ו בשבט.. רק לחכות קמעה ואז זה בא.. סיפור יפה ומתכונים טעימים וקלים להכנה.. יש לי פטיש לסקנדינביה.. אולי הייתי ג'וק או כלב על ספינות הוויקינגי...
אורנה יקרה.. מרגש ולא מפתיע.. ידעתי שיגיע פוסט מדהים לט"ו בשבט.. רק לחכות קמעה ואז זה בא..
סיפור יפה ומתכונים טעימים וקלים להכנה..
יש לי פטיש לסקנדינביה..
אולי הייתי ג'וק או כלב על ספינות הוויקינגים.. זה יכול להיות ספרים מצחיקים או ספרי מתח.. הכל הולך.. הכל בא..
תודה יקירה..

יש עוד??
אהבתי גם את עוגת הפירות היבשים.. אכין עם המון צימוקים.. המון..
תודה שושנה יקרה. אוסיף עוד מתכונים בהמשך. יש המון. היום טבעונות היא כל כך פשוטה.
האמת?? לא חשבתי שניתן לקבל מתכון משגע כזה בלי ביצים..
מינה יקרה.. יש לך מתכונים וסיפורים לטו בשבט??
עוגת תפוזים ללא ביצים? זה בדוק
22/01/24
גם אנחנו חיכינו לך אורנה. אנחנו אוהבים תפוחים אפויים. חור באמצע ומילוי תמרים ואגוזים. אלכסיי רום ממלא בבשר. כמו תערובת לקציצות עם עשבי תיבול. בפעם הראשונה שאכלתי לא האמנתי כמה זה טעים. עוגת גזר...
גם אנחנו חיכינו לך אורנה.
אנחנו אוהבים תפוחים אפויים. חור באמצע ומילוי תמרים ואגוזים.
אלכסיי רום ממלא בבשר. כמו תערובת לקציצות עם עשבי תיבול.
בפעם הראשונה שאכלתי לא האמנתי כמה זה טעים.

עוגת גזר, קוקוס, ערמונים

 1 כוס קמח לבן
1 שקית ערמונים למעוך

½ כוס סוכר

½ כוס קוקוס טחון

2 גזרים מגורדים בפומפייה

1 כפית קינמון

1 כפית סודה לשתייה

¼ כוס אגוזי פקאן קצוצים דק

2 ביצים

½ כוס שמן קנולה

¼ כוס מים

1 כפית תמצית וניל


 

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מערבבים בקערה את כל המרכיבים


משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית, אופים במשך שעה או עד שנועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא מעט לח. מגישים ובתאבון!
מיכלי, שילובים של פירות עם מאכלים אחרים זה נהדר. אני אוהבת את השילוב של החמיצות והעסיס של הפרי עם שאר הדברים. תודה כמובן.
מיכל יקרה.. תודה על השיתוף..

מה דעתך אורנה?? תפוחים במילוי טופו??
אפשר לשלב טופו, אבל הייתי טוחנת ומוסיפה נגיד צימוקים/ חמוציות או חתיכות פרי כמו דבלים. אין גבול לאפשרויות.
ואם בטבעונים עסקינן.. עוגת כוסמת של מאיר ציזיק.. 250 גר׳ כוסמת בהירה אורגנית 200 גר׳ ממרח תמרים או 4 כפות מייפל 1/2 כוס טחינה מלאה חופן אגוזי מלך קצוצים גס מיץ וקליפה מגורדת דק מ 1 תפוז לסיו...
ואם בטבעונים עסקינן.. עוגת כוסמת של מאיר ציזיק..

250 גר׳ כוסמת בהירה אורגנית
200 גר׳ ממרח תמרים או 4 כפות מייפל
1/2 כוס טחינה מלאה
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
מיץ וקליפה מגורדת דק מ 1 תפוז
לסיום: 1 כף שמן
2 כפות שומשום מלא
2 תאנים פרוסות
1 גויאבה פרוסה

הכנה:

כוסמת- להשרותה במים ל 4 שעות, לשטוף ולסנן.
אם רוצים להנביט: אחרי ההשריה מניחים את המסננת עם הכוסמת מעל קערה, ומכסים בצלחת. שוטפים מדי מספר שעות. הכוסמת מונבטת כבר למחרת.
להעביר את הכוסמת לפוד פרוססור, ולעבד בפולסים, כדי שתתקבל מחית לא חלקה מדי.
להעביר לקערה, ולהוסיף את כל שאר המרכיבים ללא מרכיבי הסיום.
להעביר את התערובת לתבנית קוטר 22 ס״מ משומנת בכף שמן, לפזר את השומשום מעל, ולהטביע את פרוסות הפירות. ( אפשר גם להטביע אותם בשלמותם אם רוצים).
להעביר לתנור 180 מעלות למשך כשעה.
נהדר. למאיר ציזיק יש מתכונים נהדרים ובריאים.
22/01/24
ריבועי שוקולד לבן עם פיצוחים בציפוי קרם חרובים ללא סוכר https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=cookies&id=142&start=0&rows_num=7&query_num=5&keywords=%D7%A8%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A2...
Attached Picture
כן.. ועכשיו חביבה תשגע אותנו עם המתכונים המדהימים שלה..
22/01/24
😃
חביבה, קרם חרובים זה מוצר קיים שקונים? אני לא מכירה.
24/01/24
זה נראה ככה, לפעמים ניתן לקנות בסופר (שופרסל) או בחנויות טבע (ניצת הדובדבן..) ונכון טעיתי בהגדרת השם, הוא נקרא ממרח חרובים ולא קרם, 'צטערת...😊
Attached Picture
הסתכלי נא ברשימת המרכיבים וכתבי לנו.. אולי אוהב..
24/01/24
טוב, ההמרכיבים: סוכר דמררה, שמן קנולה, אבקת חרובים, קמח סוייה, סידן לקטט, מתחלב(לציטין סוייה) סיבים תזונתיים, שמן זרעי מרווה, מייצב צמחי, חומרי טעם וריח.
תודה יקירה.. שימי לב שאין בממרח הרבה חרובים..
המרכיבים הרשומים בפירוט הינם מהגבוה לנמוך..
בממרח הזה יש הכי הרבה סוכר דמררה ואז שמן קנולה.. ואז אבקת חרובים..
אני בטוחה שטעיםםםם..
24/01/24
נכון, אבל אבקת החרובים היא המוצר השלישי ברשימה, כך שהיא אחד מהעיקריים. למוצר יש בהחלט טעם של חרובים. איך שלא יהיה, זה מה יש.. לא מושלם אבל אכיל😊🌸
22/01/24
קוזונק COZONAC במילוי קקאו פיצוחים חמוציות ופירות מסוכרים https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=cakes&id=311&start=0&rows_num=1&query_num=5&keywords=%D7%A7%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A0...
Attached Picture
22/01/24
עוגת בננות הפוכה בהשראת השף אהרוני https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=cakes&id=244&start=0&rows_num=4&query_num=5&keywords=%D7%91%D7%A0%D7%A0%D7%95%D7%AA&tables=cakes&option=or&...
Attached Picture
😌 אולי אגסים במקום בננות?? או גיאבות?? איזה פרי רך אחר??
22/01/24
המקור של עוגות הפוכות הוא תפוחים, אבל כל פרי הולך, תותים, פירות יער, תאנים בעונה..
יש לי קרמבולות שעלו לי הון משוק איכרים חפר מלפני שבועיים..
הציעו לי מתכון מהיר....
22/01/24
תנסי לפתן עם עוד פירות, כי הקרמבולה לבד (עניין של טעם) היא קצת אנמית...
בשנה שעברה ציפיתי אותן עם שוקולד לבן מומס מעורב באגוזי מלך..
22/01/24
עוגת ת עץ שלי קלה ופשוטה ונהדרת 2 ת עץ גרנד 1 כוס קמח תופח חצי כוס אינסטנט פודינג וניל קצת קינמון 3 כפות סוכר חום 3 ביצים חצי כוס שמן לחתוך את התפוחים בלי הקליפה לקוביות קטנות לערבב הכול יחד ולאפות...
עוגת ת עץ שלי קלה ופשוטה ונהדרת 2 ת עץ גרנד 1 כוס קמח תופח חצי כוס אינסטנט פודינג וניל קצת קינמון 3 כפות סוכר חום 3 ביצים חצי כוס שמן לחתוך את התפוחים בלי הקליפה לקוביות קטנות לערבב הכול יחד ולאפות ב170 מעלות חייב אינסטנט פודינג למרשם זה
תודה תמי. לא ניסיתי עוגה עם אינסטנט. לדעתי אפשר להחליף את הביצים ברסק תפוחים לגרסה הטבעונית.
22/01/24
ת עץ גרנד אני חורצת 3 פסים קטנים בכול תפוח מסדרת בתבנית אפיה שמה על כל תפוח חצי כפית סוכר ובתבנית שמה כוס מים ואופה הכול ביחד כ55 דקות לא ממלא
תודה חביבה על שפע המתכונים הנפלאים.
💞
שושנה, נראה לי שקרמבולה מצופה בשוקולד זה מעולה או לקשט עוגה בפרוסות קרמבולה למרות שלא ניסיתי.
פאי עם פודינג וניל וכוכבי קרמבולה טבועים בה..
תמי יקרה.. תודה על שיתופייך הטעמים..
עוגיות שקדים 1 כוס קמח תופח 1.5 כוסות שקדים טחונים 2 ביצים L 1/2 כוס שמן 1/3 כוס דבש שקית סוכר וניל 2 כפות אבקת ג'ינג'ר 1 כף אבקת קינמון קורט מלח מים באמצעות כף מעבירים מעיסה עוגיות לתבנ...
עוגיות שקדים
1 כוס קמח תופח
1.5 כוסות שקדים טחונים
2 ביצים L
1/2 כוס שמן
1/3 כוס דבש
שקית סוכר וניל
2 כפות אבקת ג'ינג'ר
1 כף אבקת קינמון
קורט מלח
מים

באמצעות כף מעבירים מעיסה עוגיות לתבנית מחופה נייר אפייה..
אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס עד שתחתיות העוגיות חומות..
ניתן לפזר אבקת סוכר..
או לצפות מחצית בשוקולד לבן מומס.. חצי גלוי וחצי חבוי מתחת לשוקולד..
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר,&...
בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר, אלכוהול משובח, קינוחים שווים ועוד. והכי חשוב מתכונים מקוריים שלכם נסיונות המטבח שלכם.ו
קטגוריות
קבוצות לפי איזורים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה