טו" בשבט כמעט הגיע-
חברות וחברים, מאחר ואין מתכון בלי סיפור או סיפור בלי מתכון אז הנה:
בקבוץ היו שמות לקבוצות. הקבוצה שלי היתה קבוצת אילנות.
בטו" בשבט היינו הולכים לחורשה ונוטעים עצים. זה היה כל כך מרגש לבוא עם המעדר, לחפור בור ולטעת את העץ. זה היה כמובן מלווה בשירים ונגינה שליוו את הטקס. אקורדיון וחצוצרה. המנהג הזה עדיין מתקיים עד ימינו אנו.
מתכונים:
עוגת תפוחים- נופר (לא על החסה לבדה)🍎🍏
עוגת תפוחים בחושה טבעונית, רכה ומהממת. במיוחד למי שממש בא לו פאי תפוחים אבל עצלן מדי ורוצה עוגה שמוכנה תוך חצי שעה (אהמ אהמ).
לתבנית אינגליש גדולה או שתיים קטנות
מצרכים
- 1.5 כוסות קמח
- ¾ כפית סודה לשתיה
- 1 כפית קינמון
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס חלב סויה
- ½ כפית תמצית וניל
- ⅓ כוס שמן
- 2 כפות חומץ תפוחים (או חומץ רגיל)
- 1 תפוח (כל סוג מלבד הסוג הירוק החמוץ יעבוד) מקולף וחתוך לקוביות קטנות
לפיזור מעל העוגה:
- כמה כפיות סוכר מעורבב עם קצת קינמון. אפשר להוסיף גם קצת פקאנים קצוצים גס.
מחממים את התנור ל-180 עד 190 מעלות.
מקלפים את התפוח וחותכים לקוביות קטנות (לא יותר מסנטימטר אחד על חצי – אחרת הקוביות ישקעו לתחתית העוגה).
מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את הסודה, הסוכר והקינמון ומערבבים היטב.
מוסיפים את חלב הסויה, תמצית הוניל והשמן ומערבבים עד שהקמח נעלם כמעט לגמרי.
מוסיפים את החומץ ומערבבים עד שהתערובת מתבהרת וקצת תופחת. מוסיפים את קוביות התפוח ומערבבים אותן פנימה. מעבירים מיד לתבנית משומנת, מפזרים שכבה דקה של תערובת הסוכר והקינמון, ואופים כ-25 או עד שהשכבה העליונה מזהיבה, והקיסם יוצא יבש.
עוגת תפוזים: דנית🍊🍊
המצרכים הדרושים:
2 כוסות קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפיה (או 2 כוסות קמח תופח במקום)
¾ כוס סוכר
1 סוכר וניל (אפשר להמיר בכפית תמצית וניל)
½ כוס שמן
½1 כוס מיץ תפוזים (אפשר לסחוט תפוזים ואפשר מיץ 100% סחוט בבקבוק)
גרידת תפוז אחד (אני השתמשתי בגרידה של 2 קלמנטינות ו-1 לימון לשם הגיוון ויצא נפלא)
לציפוי: ¼ כוס מיץ תפוזים + 3 כפות סוכר ושבבי קוקוס
שלבי ההכנה:
הפעילו תנור על 180 מעלות
ערבבו בקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה, סוכר וסוכר וניל (מומלץ לנפות את הקמח)
הוסיפו לקערה את החומרים הרטובים: שמן, מיץ תפוזים וגרידת תפוז וערבבו עד לאיחוד החומרים
העבירו לתבנית משומנת והכניסו לתנור ל-35-40 דקות (אני ממליצה לבדוק את העוגה כבר לאחר 35 דקות כדי לא לייבש אותה)
קחו קיסם / סכין והכניסו למרכז העוגה. העוגה מוכנה כשהקיסם / הסכין יוצאים לחים עם מעט פירורים
הכנת הציפוי:
חממו על הגז את מיץ התפוזים (בפינג'אן / קלחת), הוסיפו את הסוכר וערבבו עד להמסה
תנו למיץ להתקרר מעט ושפכו על העוגה
פזרו מעט שבבי קוקוס מעל
צננו את העוגה ובתאבון!
עוגת פירות יבשים- יפית בן מרדכי🍍🍒
זמן הכנה: 10 דק' זמן אפיה: 25 דק' דרגת קושי: קל
מצרכים:
-
300 גרם תערובת אגוזים לא קלויים, מהסוג האהוב עליכם (מקדמיה לוז, קשיו, פקאנים, פיסטוקים וכיוצ')
-
350 גרם פירות יבשים (צימוקים כהים, תאנים, שזיפים וכיוצ'),
-
250 גרם תמרים קצוצים' תמרים בואקום
-
1 כוס שיבולת שועל (מעורגלת - לנמנעים מגלוטן)
-
1 כוס קמח טף בהיר
-
2 כפיות אבקת אפיה
-
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
-
1/2 כוס רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
-
2 כפות זרעי צ'יה מושרים בכוס מים למשך רבע שעה
-
4 כפות שקדימון/ שמן קוקוס/ שמן לבחירה
-
2 כפות תמצית וניל טבעית
-
6 כפות סירופ מייפל/ סילאן/ סוכר
-
גרידת לימון מ2 לימונים
הוראות הכנה:
-
טוחנים במעבד מזון את האגוזים והפירות היבשים.
-
אחרי טחינה מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את יתר הרכיבים היבשים.
-
בקערה נפרדת מערבבים את הרכיבים הרטובים לקבלת בלילה אחידה: מיץ תפוזים, ג'ל הצ'יה-מים, רסק תפוחי עץ, סילאן, תמצית וניל, שקדימון וגרידת לימון.
-
מעבירים את בלילת הרטובים לקערת היבשים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק שבתוכן נייר אפיה.
-
אופים בתנור על חום של 180 מעלות צלזיוס למשך כחמישים דקות.
-
מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ' החדר. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר.
תזונטיפ: למי שאין בעיה עם גלוטן יכול להשתמש ב2 כוסות קמח כוסמין לבן/ 2 כוסות קמח רגיל, במקום בטף והשיבולת שועל.
צרכני ביצים? ניתן להשתמש ב3 ביצים אורגניות במקום הצ'יה והמים.
זו כמובן רק דוגמה. יש עוד המון מתכונים טבעוניים ופשוטים שלא מצריכים מצרכים מיוחדים.
🌳🌹🌳🌹🌳🌹🌳

סיפור יפה ומתכונים טעימים וקלים להכנה..
יש לי פטיש לסקנדינביה..
אולי הייתי ג'וק או כלב על ספינות הוויקינגים.. זה יכול להיות ספרים מצחיקים או ספרי מתח.. הכל הולך.. הכל בא..
תודה יקירה..
יש עוד??
אנחנו אוהבים תפוחים אפויים. חור באמצע ומילוי תמרים ואגוזים.
אלכסיי רום ממלא בבשר. כמו תערובת לקציצות עם עשבי תיבול.
בפעם הראשונה שאכלתי לא האמנתי כמה זה טעים.
עוגת גזר, קוקוס, ערמונים
1 כוס קמח לבן
1 שקית ערמונים למעוך
½ כוס סוכר
½ כוס קוקוס טחון
2 גזרים מגורדים בפומפייה
1 כפית קינמון
1 כפית סודה לשתייה
¼ כוס אגוזי פקאן קצוצים דק
2 ביצים
½ כוס שמן קנולה
¼ כוס מים
1 כפית תמצית וניל
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מערבבים בקערה את כל המרכיבים
משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית, אופים במשך שעה או עד שנועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא מעט לח. מגישים ובתאבון!
מה דעתך אורנה?? תפוחים במילוי טופו??
250 גר׳ כוסמת בהירה אורגנית
200 גר׳ ממרח תמרים או 4 כפות מייפל
1/2 כוס טחינה מלאה
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
מיץ וקליפה מגורדת דק מ 1 תפוז
לסיום: 1 כף שמן
2 כפות שומשום מלא
2 תאנים פרוסות
1 גויאבה פרוסה
הכנה:
כוסמת- להשרותה במים ל 4 שעות, לשטוף ולסנן.
אם רוצים להנביט: אחרי ההשריה מניחים את המסננת עם הכוסמת מעל קערה, ומכסים בצלחת. שוטפים מדי מספר שעות. הכוסמת מונבטת כבר למחרת.
להעביר את הכוסמת לפוד פרוססור, ולעבד בפולסים, כדי שתתקבל מחית לא חלקה מדי.
להעביר לקערה, ולהוסיף את כל שאר המרכיבים ללא מרכיבי הסיום.
להעביר את התערובת לתבנית קוטר 22 ס״מ משומנת בכף שמן, לפזר את השומשום מעל, ולהטביע את פרוסות הפירות. ( אפשר גם להטביע אותם בשלמותם אם רוצים).
להעביר לתנור 180 מעלות למשך כשעה.
המרכיבים הרשומים בפירוט הינם מהגבוה לנמוך..
בממרח הזה יש הכי הרבה סוכר דמררה ואז שמן קנולה.. ואז אבקת חרובים..
אני בטוחה שטעיםםםם..
הציעו לי מתכון מהיר....
1 כוס קמח תופח
1.5 כוסות שקדים טחונים
2 ביצים L
1/2 כוס שמן
1/3 כוס דבש
שקית סוכר וניל
2 כפות אבקת ג'ינג'ר
1 כף אבקת קינמון
קורט מלח
מים
באמצעות כף מעבירים מעיסה עוגיות לתבנית מחופה נייר אפייה..
אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס עד שתחתיות העוגיות חומות..
ניתן לפזר אבקת סוכר..