מטבח הודי: דאל עדשים שחורות
דאל עדשים שחורות
חומרים:
כוס עדשים שחורות
1 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
חצי פלפל אדום קצוץ דק או צ'ילי חריף
עגבנייה בשלה מקולפת וחתוכה לקוביות
3 כפותת רסק פולפה עגבניות
כפית משחת קארי ירוק או אדום
כפית מחוקה כורכום
חצי כפית כוסברה טחון מגרגרים
זירעוני כמון
כפית גרגירי חרדל
גרגרי כוסברה
חצי כפית גראם מסאלה
כפית פפריקה
חצי כפית כמון
מעט זנגביל או ג'ינג'ר טרי
כוס וחצי מים.
מי שאוהב חריף להוסיף צ'ילי
ההכנה:
שוטפים היטב את העדשים, משרים חצי שעה במים חמים, מסננים ומייבשים במסננת
מטגנים את הבצל, כשמשחים מוסיפים את השום הקצוץ, מוסיפים את הזרעונים והגרגרים. מערבבים מוסיפים את הפלפל הקצוץ וממשיכים לטגן כ 3 דקות ומוסיפים את העגבניות מערבבים וממשיכים לטגן עוד שתי דקות , מוסיפים את שאר התבלינים ואת הרסק פולפה.
מוסיפים את העדשים מערבבים מוסיפים מים ( כוס וחצי מים לכוס עדשים)
מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה עד שמתרכך. אפשר להוסיף מעט מים.
בתיאבון

בתאבון! ולבריאות!
פורים שמייח! ובשורות טובות!🙏🙏🙏
פורים! שמייח! ובשורות! טובות!🙏🙏🙏