חמישי הגיע מה נבשל לשבת..
לקבלת טקסט מסודר הקליקו על "לעמוד ההודעה"..
חמישי הגיע מה נבשל לשבת
האביב בעיצומו.. חם.. לח.. ואביך..
כמה ימי שרב ואובך השכיחו מעימנו את הגשם וסערות הרעמים והברקים..
מודעות לטיולים בחג הפסח פושים ברשת..
למי יש חשק לנסוע ולבלות??
חג פורים חלף עבר לו.. השגרה המבורכת באוויר..
סופש ושבת מבורכת לפנינו..
הנה מתכוני תוספות למנה עיקרית..
אורז וירקות
מטגנים בשמן זית כתית מעולה
2 בצלים יבשים וכפית פתיתי צ'ילי
2-3 שיני שום
1/2 פלפל ירוק בשרני
6 פטריות שמפיניון טריות ויפות
מטגנים את הירקות במשך 5-6 דקות..
מוסיפים תבלינים ומלח..
מוסיפים 1 כוס אורז שטוף ולח ו1.5 כוסות ציר ירקות..
מביאים לרתיחה חזקה..
מכסים ומנמיכים את האש..
אני מבשלת אורז במחבת ומשיגה בישול מהיר ואחיד של האורז..
מוסיפים מיץ מחצי לימון.. פלפל שחור.. 4 בצלים ירוקים חתוכים דק..
מערבבים..
מכסים את הכלי למשך 5 דקות לפני ההגשה..
מאפה קולרבי ותפא..
4 תפוחי אדמה
1 קולורבי גדול או 2 בינוניים
1 בצל
2-5 שיני שום לפי טעמכם
שמן זית כתית מעולה
2 כוסות מים מינרלים או ציר ירקות
לרוטב
1 כף חמאה
1 כף קמח
200 מל שמנת חמוצה
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה
פיסת גאודה מגוררת או גבינה קשה אחרת מועדפת..
1 כוס מים מינרלים
קולפים וחותכים לקוביות בגודל 2/2 ס"מ את הקולרבי.. חותכים את התפא לקוביות בינוניות..
מטגנים את הבצל והשום..
מוסיפים את הקולרבי.. מטגנים מספר דקות.. מוסיפים את התפא..
מערבבים..
מוסיפים את המים והתבלינים.. מכסים.. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות..
מורחים תבנית בחמאה רכה..
יוצקים לתבנית את תבשיל הקולרבי..
בסיר שהתפנה מכינים את הרוטב..
מכינים רביכה מהחמאה והקמח.. מוסיפים את כל החומרים.. מערבבים.. טועמים..
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה..
מי שמעדיף אבקת מרק.. מוסיף..
יוצקים את הרוטב לתבנית על גבי תבשיל הכולרבי תפא..
אופים בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס.. למשך
25-30 דקות..
חותכים את פיסת הגבינה לקוביות ומפזרים על המאפה החם.. משאירים בתנור למשך 5 דקות להמסה..
מגישים לצלחת אישית עם הנוזלים..
מה תכינו לשבת המלכה..
מי מארח ומי מתארח ומי נוסע לנפוש בטבע..
הימים חמים ואולי יש מצילים ליד מאגרי המים לרחצה..
שימו לב והיזהרו..
שתפו מתכונים ותפריטים לשבת
שתפו תוכניות לשבת ולסופ"ש
העשירו אותנו בחוויות וסיפורים..
אנחנו מחכים..

קציצות דגים ברוטב פיקנטי
קוגל ירושלמי עם קינמון ותפוח
מרק תירס מוקרם
סלטים טריים
חלות
עוגת שוקולד ופאי אגוזי מלך
לפני שתבקשי מתכון
תחתית עם שוליים בתבנית פאי מרוחה בחמאה מבצק פריך 123.
מילוי אגוזי מלך, ביצים, סוכר, גוג'י ברי, פירות יבשים מה שבבית. יוגורט.
אופים חצי שעה. משאירים בתנור לקבלת פריכות.
שבת שלום ושקט ושליו ומשעמם.
שבת שלום ושקט ושליו ומשעמם גם לכם..
אני אהיה בבית ואכין נוסף לתוספות דג מטוגן וצ'יפס (עשית לי חשק ממסעדת איקאה)
מרק ירקות עם נטיפי ביצים
עוגת גזר ותפוז.
סלט חסה וירקות
שבת שלום ושקט ושליו ומשעמם.
תודה על החמין הצמחוני והצילום מעורר התאבון..
יואל.. ערן.. ג'סי.. מיכל.. הינם אוכלי כל.. גם בשר ודגים.. והם מגיבים לפחות בחמישי..
רעיה הינה אוכלת כל..
תמי לב הינה אוכלת כל..
רננה אוכלת כל..
לגבי היתר.. אינני יודעת מדוע אינם משתפים..
חביבה יקרה.. שתפי מה שנראה לך לנכון..
הנה היום שימחת לפחות את אורנה..
שאי ברכה..
הבית נקי מאחר ולפני יומיים המדביר ריסס את כל הבית ורק היום יכולתי לשטוף את הרצפה אז הנקיונות כבר מאחורי. אתמול בצהריים נסעתי לגלבוע. פריחת האירוסים נפלאה. לנשום עמוק בטבע היה בדיוק מה שהייתי כל כך צריכה. היופי של הטבע עושה כל כך טוב שזה נפלא.
כשתחליטי על האוכל לשבת.. אל תשכחי לעדכן..
ג'רי הכין מרק תפוחי אדמה מוקרם.
קוגל ירושלמי
דגים ברוטב לבן
מאפה תפוחי אדמה בטטה וגזר
קציצות עוף ברוטב עגבניות ומקרוני למוצש
אני אכין סלטים חיים. סלק, חסה, קולסלואו
עוגת שוקולד
שבת שלום ושקט ושליו ומשעמם.
שבת שלום ושקט ומשעמם גם לכם..
שבת שלום ושקט ושליו ומשעמם.
שבת שלום ושקט ושליו ומשעמם גם לכם..
300 גרם קמח תופח
200 גרם סוכר או פחות
100 גרם חמאה
1 ביצה
קליפה מגוררת מלימון
ומיץ מלימון
אבקת סוכר לכידרור ולקבלת עוגיות שלג..
בקערה מערבבים את כל החומרים למעט אבקת סוכר..
שומרים מכוסה במקרר לשעה בערך..
מכינים כדורים.. מכדררים בקערית עם אבקת סוכר ומניחים בתבנית מחופה נייר אפייה..
אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס 12 דקות עד לקבלת תחתית מעט חומה..
זהו המדד לאפיית עוגיות ושטרודלים אישיים.. 12 דקות ותחתית חומה בהירה..
תהנו ושבת שלום ושקט ושליו ומשעמם..
קרוון מאובזר וגם מטבחון.
אכין מנות קלות להכנה. בעיקר מטוגנים.
קציצות ודגים ותפוחי אדמה.
סלטים מירקות חיים. ויש לנו פירות ומים מינרלים.
שבת שלום ושקט ושליו ומשעמם.
שבת שלום ושקט ושליו ומשעמם גם לכם..
2 מיכלים שמנת מתוקה
2 לימונים
170 מ"ל חלב משומר
מגררים את הלימונים
סוחטים את הלימונים
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת
מוסיפים את הלימון והחלב המשומר
ממשיכים להקציף
מעבירים לכלי עם מכסה.. מקפיאים..
להנאה..
אני מאמינה שניתן להכין גם עם בשר והתבשיל יהיה טעים לא פחות..
2 חצילים מאורכים עם הקליפה.. לחתוך לקוביות לא גדולות..
1 בצל יבש גדול
שום לפי הטעם
2 כפות טוסקנה
2 כפות רוטב סויה
שמן זית כתית מעולה
לימון כבוש ביתי
400 גרם טופו בולגרית לא מהונדס
5 כפות רסק עגבניות סמיך
2 כוסות עגבניות טריות מגוררות או מרוסקות מקופסא
1 חציל אפוי
היה לי במקרר חציל אפוי
שמתי בסוטז'.. הוספתי את מוצרי העגבניות והלימון.. השמן והרוטב.. התבלינים והשום.. ערבבתי..
הוספתי את קוביות החצילים.. בישלתי כשעה עד שהחצילים התרככו והיו מוכנים לאכילה..
הוספתי את קוביות הטופו ובישלתי עוד 20 דקות..
טעים ובריא..
ואז קיבלתי את הזריקה השניה של החיסון נגד שלבקת חוגרת. (בלי להטיף, אבל ממש ממש כדאי!)
ואז... או שחליתי בשפעת, או שתופעות הלוואי קשות מאד, ואני במיטה.
הבישול יחכה
גם האכילה.
כשתחלימי.. כתבי נא מידע על השלבקת החוגרת ועל המלצתך לחיסון נגדה..
אעביר את הקישור לקבוצת טיפים לבריאות יותר טובה..