שני מתכונים לשוקרוט
שוקרוט סגנון אנסקי
ראיתי בתכנית אוכל טוב....
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 נקניקיות צרפתיות יחיעם
קופ' כרוב כבוש
5 כפות שמן חמניות
ציר ירקות *
מלח
פלפל שחור גרוס
קימל זרעים וטחון
לציר
מבשלים שורשים, גזר, קישוא עם מלח 20 דקות רתיחה
הכנה
בסיר מבשלים את התפוחי אדמה לריכוך
מוציאים, מנגבים את הסיר
באותו סיר מטגנים את הנקניקיות פרסות בעובי זרת עד השחמה.
מוסיפים את הכרוב הכבוש
מטגנים כמה דקות ומוסיפים את תפוחי האדמה וציר הירקות 3 מצקות
מפזרים פלפל שחור, מלח או אבקת מרק וקימל
מבשלם 25 דקות
מגישים
צילום רמי גררה
נקניקיות בסגנון צרפתי של יחיעם מעושנות על שבבי עץ בוק בסגנון אזור בורגון שבצרפת. בעלות מרקם בשרי וארומה חזקה. מומלצות לצלייה על האש או במחבת וכתוספת לתבשילי קדרה כמו שוקרוט. הנקניקיות משווקות באריזות של 280 גרם, 3 יחידות נקניקיות גדולות באריזה.
שוקרוט
יש כמה וכמה מתכונים לשוקרוט, מעושנים בצלי כרוב כבוש
מאחר והיו לי נקניקיות גורמה במקרר וגם כרוב כבוש ובמקרה בקבוק בירה אז יצאו להדרך
מרכיבים
1 בצל סגול
300 גרם נקניקיות משובחות
חמי כפית קימל טחון
2 עלי דפנה
1 פלפל אנגלי
2 שיני שום קצוצות
גזר פרוס
רבע פלפל אדום
4 עגבניות שרי חצויות
חצי בקבוק בירה
מלח
פלפל פפריקה
כף רוטב
כף רוטב היקורי
מסננים ושוטפים את הכרוב וסוחטים.
מטגנים את הבצל ומוסיפים את הנקניקיות חתוכות ומטגנים 5 דקות. מוציאים לקערה את הנקניקיות, מוסיפים לסיר שום , את הכרוב והירקות. מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי ותבלינים מטגנים 10 דקות נוספות. יוצקים את הבירה פנימה. מבשלים כשעה עד שהגזר רך.
מחזירים את הנקניקיות ויוצקים היקורי, אם צריך מעט מים ומבשלים עשרים דקות.
בתיאבון

לבריאות