יום השוקולד חלב הבינלאומי.. היכנסו בקישור.. יש גם מתכונים מתוקים..
לקבלת טקסט קריא לחצו על לעמוד ההודעה..
יום השוקולד חלב- 28 ביולי
ה- 28 ביולי הוא היום בו חוגגים את קיומו של השוקולד המתוק, הממכר, זה שאי אפשר להפסיק אם מתחילים- שוקולד החלב!!! זהו אחד מהימים המיוחדים שמוקדשים למאכלים בארה"ב.
אל תתבלבלו עם יום השוקולד הכללי שחל ב- 29/11.
ערך תזונתי של שוקולד חלב (ב-100 גרם):
קלוריות - 547
חלבונים- 6.8 גרם
פחמימות- 58 גרם
שומנים- 32 גרם
מתוכם שומן רווי- 19.5 גרם
כולסטרול- 27 גרם
נתרן - 82 גרם.
בשוקולד חלב אין את היתרונות התזונתיים שיש באחיו, השוקולד המריר, אבל עדיין יש בו קצת חלבונים. לפי המלצת הדיאטניות, מותר לאכול חפיסת שוקולד פעם בשבוע. לכן אפשר בראש שקט לחגוג את היום הזה באכילת שוקולד חלב מכל סוג או צורה, החל מחטיף שוקולד קטן או בונבוניירה ועד חפיסה שלמה של שוקולד פרה של עלית, מילקה, שוויצרי או כל מה שאתם אוהבים.
ידעתם? לשוקולד החלב יש תחליף צמחי שמתאים לטבעונים. לדוגמא, שוקולד פנדה, שמבוסס על סויה וקוקוס וטבלאות הפינוק בטעם שוקולד של כרמית, מסדרת חופשי ללא חלב.
https://food.hebrewnews.com/article/857
בתמונה השוקולד חלב האולטימטיבי.. רוזמרי..

עוגיות בראוניז שוקולד ללא גלוטן
לעוגיות:
200 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו)
125 גרם חמאה (ר' הערות לגרסה פרווה)
2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום דמררה
¼ כפית מלח
130 גרם (1 כוס פחות 1 כף) קמח אורז או קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
30 גרם (3 כפות) אבקת קקאו כהה
1 כפית אבקת אפייה
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
בקערת מיקסר שמים ביצים, סוכר, סוכר, חום ומלח ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5-6 דקות עד שמתקבלת קציפה אוורירית, תפוחה ובהירה.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את תערובת השוקולד המומס. מערבלים במהירות בינונית עד שאחיד. מוסיפים קמח אורז, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבלים במהירות איטית עד שמתקבלת תערובת סמיכה, שוקולדית ומבריקה.
בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצרים תלוליות מהתערובת ומניחים במרווחים על גבי נייר האפייה.
מפזרים מעט מלח גרוס על גבי העוגיות. אופים במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות
. מיד כשהעוגיות יוצאות מהתנור פוחסים אותן בעדינות עם תחתית של כוס כדי לשטח אותן מעט (לא חובה, אבל מוסיף) מצננים ונהנים..