מרמלדת חבושים

21/10/24

מרמלדת חבושים

כעת העונה, אל תחמיצו.

מתכון בהשראת קארין גורן ( אם לסבתא היה מיקסר) ( לי עדין אין )

3 חבושים גדולים

750 גרם סוכר

מיץ לימון

חצי כפית קינמון

חצי כוס מים

כף גלוקוזה

2 כפות פקטין

50 גרם קוקוס מגורד

 

ההכנה

להקלת הקילוף מכניסים למים רותחים ומביאם לרתיחה ומכבים. מסננים ומצננים, מקלפים בקלות. מכינים מיץ מלימון , מכניסים לסיר ומוסיפים את המים לסיר.  מגרדים את החבושים לתוך הסיר בפומפייה עד לליבה ( אבן). הלימון מונע קצת את ההשחרה.

מוסיפים את הסוכר והקינמון ומרתיחים ומבשלים. אחרי שעה מוסיפים כף גלוקוזה. מערבבים היטב, כשמתחיל להאדים מוסיפים את הפקטין ומבשלים עוד כשעה לערך

העיסה צריכה להיות אדומה, אדומה וסמיכה.

מניחים בתבנית מתאימה ניר אפיה, מפזרים מחצית מהקוקוס ויוצקים על זה את העיסה, מפזרים שוב קוקוס ומצננים . מקררים במקרר. מוציאים, הופכים, מסירים את הניר, חותכים לרבועים או מעוינים ומאחסנים.

ממתיק לכם כל יום את כל היום.

מרמלדת חבושים

תגובות  6  אהבו 

21/10/24
טעיםםם, תודה
אוהבת חבושים ..
ששת, תודה למתכון!🌷
ולתמונות היפות!
נראה טעים מאד!
מועדים לשמחה! שקט רגוע!🙏🙏🙏
נראה סוף הדרך, אני הכנתי לכיפור ריבה מחבושים פשוט טעימה מאד
אמא ז"ל! היתה מכינה ריבה מחבושים , מתות שדה! מכל פרי... עם המון! סוכר... ושמה בגינה בשמש...
גם מלפפון עם חומץ ומלח...
22/10/24
אני מכינה ריבת תות חבושים ות עץ זהו מה שאני יודעת
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה