מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > לכבוד היום הזה: מרק פרסי : מרק בצל בסגנון פרסי – אשקנה

לכבוד היום הזה: מרק פרסי : מרק בצל בסגנון פרסי – אשקנה

26/10/24

מרק בצל בסגנון פרסי – אשקנה

זהו מרק בצל חורפי סמיך ללא יין וללא חמאה, פרווה. המרק בהשראת גידי כלימיאן ובסגנון פרסי.

אפשר להעצים את הטעם הפרסי על ידי הוספת עלי חילבה – שמבלילה.

מרכיבים:

בצל גדול לבן

בצל גדול גדול

2 כרשות החלק הלבן

2 שיני שום חתוכות

חצי  כוס שמן חמניות

2 תפוחי אגמה מחולקים לשמונה פלחים לא גדולים

1 ארטישוק ירושלמי (לא חובה)

1 כוס קמח רגיל

2 כפות אבקת מרק

כף שטוחה כורכום

כפית עלי חילבה יבשים

8 כוסות מים לפחות

מיץ מחצי לימון

תימין

קורט אגוז מוסקט

קורט פלפל שחור

מלח

ביצה מקושקשת

ההכנה:

פורסים את הבצלים לרבעים ופרוסות, את הכרשה לטבעות.

מחממים את השמן מכניסים את הבצלים לשמן הרותח ומטגנים להזהבה. מוסיפים את התבלינים מערבבים ומיד מכניסים את תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי החתוכים. מטגנים 2-3 דקות בהשגחה.

מוסיפים את כוס הקמח תוך עירבוב חזק שלא יהיה גושים, יוצקים כוס מים תוך כדי ערבוב ועוד כוס מים, ועוד אחת כל הזמן מערבבים, סך הכל 8 כוסות.

מביאים לרתיחה, יוצקים מיץ מחצי לימון ומקטינים את האש.

מבשלים על אש קטנה שעתיים בהשגחה ועירבוב.

לפני ההגשה מערבבים תוך רתיחה ביצה מקושקשת ( לא חובה לדעתי)

המרק יוצא סמיך גם בגלל הקמח גם החילבה למחרת חייבים לדלל.

בתיאבון

 

 

לכבוד היום הזה: מרק פרסי : מרק בצל בסגנון פרסי – אשקנה

תגובות  2  אהבו 

בוקר -טוב! ששת, ת ו ד ה! 🌷
למתכון! והתמונות היפות!
נראה טעים!
שבת-שלום! שקט! רגוע!🙏🙏🙏
בקר טוב , נראה טעים...התחילה עונת המרקים...איזה כייף 😄
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה