דג לשבת: לברק בקרסט פנקו

09/01/25

לברק בקרסט פנקו

לפעמים נראה שאין סוף לאפשרויות  להכנת דגים, קראתי באחד האתרים אולי ב"הארץ" מתכון שממנו קיבלתי השראה

הדג במתכון הזה יוצא נפלא, מדויק, טעים עסיסי בקיצור מעדן

אז מה צריך

 

3 פילטים של דג לברק

כשליש שקית פנקו ( לא פרורי לחם!) מה כמה כוס

שמן זית יותר משליש כוס וגם לציפוי התבנית

תבלינים שמתאימים לכם לדג, מה שיש זה טוב

גריל דג

 פלפל שחור גרוס

מעט כוסברה טחונה

והעיקר פטרוזיליה טרייה , רבע צרור בערך לא יותר

 גם רבע צרור שמיר

לא אוהב כוסברה בא לכם שימו גם

גרדת קליפת לימון

3 שיני שום כתוש גס

מלח אטלנטי גרוס

שקדים פרוסים מולבנים

 

הכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות

קוצצים את הפטרוזיליה והשמיר דק דק.

 מערבבים את התבלינים עם הפנקו ושמן הזית וכן גם שום כתוש וגרידת לימון והעישבי תבלין אפשר גם עלעלי טימין טרי

מרפדים תבנית פיירקס או אחרת בנייר אפיה ולשמן אותו שהדג לא ידבק. צד העור למטה!

מצפים את הדגים בפירורי הפנקו המתובלים.

מכניסים את התבנית עם הדג לתנור חם (180) מעלות ל20 דקות בדיוק.

יאמי נפלא

 

 

דג לשבת: לברק בקרסט פנקו

תגובות  10  אהבו 

09/01/25
לברק הדג שהכי אוהבים אצלינו
ואוו נראה נהדר וטעים, אני תמיד מוסיפה לסלמון הדג שאהוב על בני בתי שקדי מולבנים
09/01/25
בדרך כלל אני משתמש בפורלים בשדים זה קלאסי
09/01/25
אפשר להחליפ הברק במושט?
09/01/25
כן כל דג לבן מתאים כפילה לא דג שלם, כמובן הבדל בטעם, כדאי לבדוק את הדג מושט אחרי 15 דקות
09/01/25
תודה ושבת מבורכת
ששת ת ו ד ה!🌹
למתכון! לתמונות הנפלאות!
נראה משו... משו... טעים.
09/01/25
ואמייייי
09/01/25
ממש כך יצא משו משו
תודה על המתכון הטעים
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה