חיילים, לחם ועוד-
אז ככה:
היתה בווצאפ הקיבוצי שלנו פניה להכנת אוכל לחיילים בצפון. שאלתי מה אפשר להכין טבעוני, ענו לי שעוגה או תפוחי אדמה. החלטתי שאפשר גם וגם.
אצתי רצתי לכלבו כי תפוחי אדמה אין לי בבית בדרך כלל. הכנתי תפוחי אדמה בתנור ועוגת תפוזים.
כשהגעתי בשישי בבוקר למשפחה היקרה שאוספת את האוכל נאמר לי שבדקו עם המפקד ואין שם טבעונים וצמחונים, אבל עוגה טבעונית יכולה להיות טובה גם למי שאוכל כשר (כשברור שזה לא כשר בהשגחת הרבנות).
בינתיים הסתבר שחסרים להם עופות אז ענף המזון שלנו תרם להם 30 עופות.
מישהי אחרת הכינה שניצלים למשפחתה אז אמרה שתכין גם לחיילים תבנית שניצלים.
בינתיים למדתי על האנשים הנפלאים שמשנעים את האוכל. המשפחה בשריד משנעת למשפחה בקבוץ מרחביה, משם נהגים מתנדבים נוסעים עם האוכל מהעמק ללהבות הבשן ושם משפחה יקרה מקבלת ומחלקת ליחידות הרבות שנמצאות שם והיחידות באות לשם לקחת מהם את האוכל.
כמה יופי יש כאן. איזה אנשים נפלאים. תמיד מרגש אותי לראות את זה. הרוב עושים את זה בשקט ובצנעה.
חוץ מזה אפיתי לי שוב את הלחם כוסמין שהפך ללחם הבית. כמה נהניתי מזה וכמה טעים וזול להכין בבית. דואגת שיהיה לי כל הזמן במקפיא ואז אין לי סיבה לקנות לחם של מאפיה.
הכנתי גם מרק עדשים עם עדשים ירוקות, שעושית מש, שעועית לבנה וגריסי פנינה עם גזר וסלרי. אז יש לי ארוחת צהריים במנה אחת טעימה ומזינה.
שבוע שקט ונעים לכולנו. אצלנו גשום, אבל ירדה רק כמחצית מהכמות השנתית.
אכפתית.. חרוצה.. אוהבת..
אין אין..
תבורכי..
ועל הדרך שאלה.. איזה תיבול למרק שלך??
אני מרגישה שכשאני מתבלת את המרק.. אינני נהנית.. אוהבת מאד את הטעם המשכר של מולטי ויטמינים מהטבע.. רק ירקות טריים.. ירקות יבשים/קיטניות שמן זית כתית מעולה מלח ופלפלת חריפה.. וזהו..
מאחלת לכם ולנו ולכל קהילת האוכל של מוטקה.. ולכל בית ישראל שבוע שקט שליו ומשעמם..
לגבי התיבול אז אצלי זה בערך מלח, פלפל, כמון, כורכום, קינמון. תלוי כמובן בסוג הירקות שהכנתי. אצלי בדרך כלל זה היה מלח ופלפל ועכשיו אני משתדלת להרחיב את מגוון התבלינים. גם באייורוודה יש דגש על תבלינים כי הם בריאים וחשובים.
לגבי הכשרות אז אצלנו בשמו"ץ הבד"צ קצת פחות תפס. 😉
תוכלי לפרט כמויות מדוייקות של המרק? אינני מומחית ואני רוצה ללמוד.😄
לגבי המרק השריתי בערך חצי כוס עדשים ירוקות, חצי כוס שעועית לבנה וחצי כוס שעועית מש למשך כמה שעות.
טיגנתי בצל בסיר, הוספתי את כל הקטניות וכחצי כוס גריסי פנינה. חתכתי שלושה גזרים וכמה מקלות סלרי לחתיכות קטנות. הוספתי לסיר ומילאתי מים עד בערך 5 סנטימטר מעל התוכן.
תיבלתי עם קינמון, מלח, פלפל וכמובן.
בישלתי על אש קטנה בסיר סגור למשך כשעה וחצי. יצא רך וטעים.