מוטקה > כל הקבוצות > אוכל > חיילים, לחם ועוד-

חיילים, לחם ועוד-

אז ככה:

היתה בווצאפ הקיבוצי שלנו פניה להכנת אוכל לחיילים בצפון. שאלתי מה אפשר להכין טבעוני, ענו לי שעוגה או תפוחי אדמה. החלטתי שאפשר גם וגם.

אצתי רצתי לכלבו כי תפוחי אדמה אין לי בבית בדרך כלל. הכנתי תפוחי אדמה בתנור ועוגת תפוזים.

כשהגעתי בשישי בבוקר למשפחה היקרה שאוספת את האוכל נאמר לי שבדקו עם המפקד ואין שם טבעונים וצמחונים, אבל עוגה טבעונית יכולה להיות טובה גם למי שאוכל כשר (כשברור שזה לא כשר בהשגחת הרבנות).

בינתיים הסתבר שחסרים להם עופות אז ענף המזון שלנו תרם להם 30 עופות.

מישהי אחרת הכינה שניצלים למשפחתה אז אמרה שתכין גם לחיילים תבנית שניצלים.

בינתיים למדתי על האנשים הנפלאים שמשנעים את האוכל. המשפחה בשריד משנעת למשפחה בקבוץ מרחביה, משם נהגים מתנדבים נוסעים עם האוכל מהעמק ללהבות הבשן ושם משפחה יקרה מקבלת ומחלקת ליחידות הרבות שנמצאות שם והיחידות באות לשם לקחת מהם את האוכל.

כמה יופי יש כאן. איזה אנשים נפלאים. תמיד מרגש אותי לראות את זה. הרוב עושים את זה בשקט ובצנעה.

חוץ מזה אפיתי לי שוב את הלחם כוסמין שהפך ללחם הבית. כמה נהניתי מזה וכמה טעים וזול להכין בבית. דואגת שיהיה לי כל הזמן במקפיא ואז אין לי סיבה לקנות לחם של מאפיה.

הכנתי גם מרק עדשים עם עדשים ירוקות, שעושית מש, שעועית לבנה וגריסי פנינה עם גזר וסלרי. אז יש לי ארוחת צהריים במנה אחת טעימה ומזינה.

שבוע שקט ונעים לכולנו. אצלנו גשום, אבל ירדה רק כמחצית מהכמות השנתית.

 


תגובות  10  אהבו 

אורנה יקרה.. איזו בחורה נפלאה הינך.. אין די מילים בפי להביע את התפעלותי ממך.. אכפתית.. חרוצה.. אוהבת.. אין אין.. תבורכי.. ועל הדרך שאלה.. איזה תיבול למרק שלך?? אני מרגישה שכשאני מתבלת את המר...
אורנה יקרה.. איזו בחורה נפלאה הינך.. אין די מילים בפי להביע את התפעלותי ממך..
אכפתית.. חרוצה.. אוהבת..
אין אין..
תבורכי..

ועל הדרך שאלה.. איזה תיבול למרק שלך??

אני מרגישה שכשאני מתבלת את המרק.. אינני נהנית.. אוהבת מאד את הטעם המשכר של מולטי ויטמינים מהטבע.. רק ירקות טריים.. ירקות יבשים/קיטניות שמן זית כתית מעולה מלח ופלפלת חריפה.. וזהו..

מאחלת לכם ולנו ולכל קהילת האוכל של מוטקה.. ולכל בית ישראל שבוע שקט שליו ומשעמם..
חח.. אין הכשר רבנות?? לא כל שכן בד"צ.. חח..
שושנה יקרה, הלכתי להסמיק בצד. וואוו... ריגשת אותי. לגבי התיבול אז אצלי זה בערך מלח, פלפל, כמון, כורכום, קינמון. תלוי כמובן בסוג הירקות שהכנתי. אצלי בדרך כלל זה היה מלח ופלפל ועכשיו אני משתדלת להרחיב ...
שושנה יקרה, הלכתי להסמיק בצד. וואוו... ריגשת אותי.
לגבי התיבול אז אצלי זה בערך מלח, פלפל, כמון, כורכום, קינמון. תלוי כמובן בסוג הירקות שהכנתי. אצלי בדרך כלל זה היה מלח ופלפל ועכשיו אני משתדלת להרחיב את מגוון התבלינים. גם באייורוודה יש דגש על תבלינים כי הם בריאים וחשובים.
לגבי הכשרות אז אצלנו בשמו"ץ הבד"צ קצת פחות תפס. 😉
09/02/25
אורנה יקרה תודה גם ממשפחת רום אני ובוריס רום וכל האחים.
תודה לכם מיכלי.
09/02/25
תודה אורנה גם מג'רי וממני. לדאוג לחיילים. אין כמוך.
תוכלי לפרט כמויות מדוייקות של המרק? אינני מומחית ואני רוצה ללמוד.😄
באהבה רבה ג'סי וג'רי. לגבי המרק השריתי בערך חצי כוס עדשים ירוקות, חצי כוס שעועית לבנה וחצי כוס שעועית מש למשך כמה שעות. טיגנתי בצל בסיר, הוספתי את כל הקטניות וכחצי כוס גריסי פנינה. חתכתי שלושה גזרים...
באהבה רבה ג'סי וג'רי.
לגבי המרק השריתי בערך חצי כוס עדשים ירוקות, חצי כוס שעועית לבנה וחצי כוס שעועית מש למשך כמה שעות.
טיגנתי בצל בסיר, הוספתי את כל הקטניות וכחצי כוס גריסי פנינה. חתכתי שלושה גזרים וכמה מקלות סלרי לחתיכות קטנות. הוספתי לסיר ומילאתי מים עד בערך 5 סנטימטר מעל התוכן.
תיבלתי עם קינמון, מלח, פלפל וכמובן.
בישלתי על אש קטנה בסיר סגור למשך כשעה וחצי. יצא רך וטעים.
אורנה יקרה.. אני כן "מומחית" ובכל זאת התלהבתי מאיכות תוכן המרק.. גם גם וגם.. תודה.. אהבתי מאד..
תודה רבה שושנה יקרה.
שכחתי את המרכאות..
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר,&...
בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר, אלכוהול משובח, קינוחים שווים ועוד. והכי חשוב מתכונים מקוריים שלכם נסיונות המטבח שלכם.ו
קטגוריות
קבוצות לפי איזורים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה