מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > דג לשבת: דג בנוסח יווני – פלקייה

דג לשבת: דג בנוסח יווני – פלקייה

20/03/25

דג בנוסח יווני – פלקייה

זה תבשיל דג מהטעימים ביותר שאכלנו בבית. הכנתי מברומנדי ואפשר מכל סוג של דג לבן אפילו מושט, המלצת הששת.

5-6 פילטים של דג ללא עצמות

תערובת ירקות:

קישוא רבעים חתוכים

פלפל חתוך

פלפלונים כמה שיש

חצי חציל בלאדי קטן

בצל קצוץ

6 שיני שום

קופסא עגבניות שלמות מקולפות משומרות מאיטליה

פטרוזליה קצוצה

פלפל חריף אחד למי שאוהב

 

חצי כוס שמן זית

קמח

מיץ מלימון

כפית כמון

עלי זעטר טרי או אורגנו

מים

מלח, פלפל שחור

 

לחתוך כל פילה ל3 מנות.

להשרות בקערה עם לימון מעט מלח ופלפל שחור. חצי שעה לפחות.

לחמם את השמן בסוטז' שמתאים לתנור

לקמח את הדגים, אפשר להוסיף תבלין לדג לקמח ומלח ופלפל.

לטגן  את הנתחים משני צדדים ולהוציא לצד.

להוסיף שמן למחבת אם צריך, לטגן את הבצל, להוסיף את השום חתוך, לצרף את הפלפלןנים והפלפל, לערבב כמה דקות  ומיד את הקישוא והחציל להמשיך לטגן 10-15דקות. ליצוק את העגבניות פנימה מעט פטרוזיליה קצוצה, תבלינים מיץ מחצי לימון ולבשל עד שהירקות מוכנים, כחצי שעה, מוסיפים מים לקבלת רוטב, מבשלים עם מכסה.

דג לשבת: דג בנוסח יווני – פלקייה

תגובות  8  אהבו 

20/03/25
ששניו שליח ציבור. טבח בלוגר ועוד כהנה וכהנה תארים לא מבוטלים, דג ברמונדי. OK, אך מה פירוש ואפילו דג אָמְנוּן? לדעתי, כאחד שמבין בדגים, מיודענו אמנון טוב יותר טעים יותר מהברמונדי, ואפילו?? דג האמנון ט...
ששניו שליח ציבור. טבח בלוגר ועוד כהנה וכהנה תארים לא מבוטלים, דג ברמונדי. OK, אך מה פירוש
ואפילו דג אָמְנוּן? לדעתי, כאחד שמבין בדגים, מיודענו אמנון טוב יותר טעים יותר מהברמונדי, ואפילו?? דג האמנון טעים בריא ושווה לכל כיס. האפילו שלך מזלזל באמנון, נא להתייחס אליו בכבוד הראוי לו. ששניו.😀☺️😉😄
20/03/25
נייט, דג הברמונדי הגדל על מים מליחים בישראל נחשב ללוקוס האוסטראלי, טעמו משובח והוא בשרני ומתאים למתכון, נכון דג האמנון המושט נמכר במחיר שווה לכל כיס כ 30 שקל אולי גם לפילה לקילו? לעומת דג הברמונדי כ6...
נייט, דג הברמונדי הגדל על מים מליחים בישראל נחשב ללוקוס האוסטראלי, טעמו משובח והוא בשרני ומתאים למתכון, נכון דג האמנון המושט נמכר במחיר שווה לכל כיס כ 30 שקל אולי גם לפילה לקילו? לעומת דג הברמונדי כ60 שקל לקילו לדג שלם לפני פילוט ופחת. אולם!!! אי אפשר להשוות בטעם ובמרקם במיוחד למתכון זה, המושט מתאים לחררימה כאן אם נחתוך אותו כפי שחתכנו את הברמונדי הוא יתפרק וישפורר , אבל ציינתי את זה למי שמחפש זול וזמין ( במיוחד כיוון שהקפוא בכלל בא מסיו !!) קאפיש?
22/03/25
קאפיש! ניסיתי את הברמונדי, לא היה לטעמי, מה גם שהקשקשים של הדג שנשארו לאחר הניקוי היו
אללה יסטור. שבת שלום שֶשֶת ימי בראשית.😄
22/03/25
ששניו זה באמת ימי בראשית
נראה מעולה
נראה מעולה
לבריאות👌
קונה מכינה רק מלברק
יקר אבל זה טעים מאד
20/03/25
לברק מעולה
ששת, ת ו ד ה! למתכון! ןהתמונות! הנפלאות!🌷
נראה ואווווווו.... טעים!
סופ"ש! טעים! נעים! בשורות טובות!🙏
בריאות! המון!🙏
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה