ארטישוק ממולא

08/04/25

ארטישוק ממולא

ארטישוק ממולא אצלנו זה בארוחות חגיגיות בעיקר בפסח וראש השנה. בפסח מכינים עם קמח מצה ושאר תוצרים מתאימים והימות השנה עם חלה פרוסה ופירורי לחם. לצמחוניים הייתי מכין עם תחליפי בשר כמו סויה או סייטן, ופעם אף הכנתי עם מילוי כמו לקציצות עדשים.

החומרים

2 שקיות תחתיות ארטישוק קפואות ( מפשירים במים עם לימון)

חצי קילו בשר טחון

3 פרוסות חלה או חצי כוס קמח מצות בפסח

3 שיני שום כתושות

כמה ענפי פטרוזיליה קצוצה

1 ביצה

בצל

שמן זית בנדיבות

תבלינים ( כמויות לפי הטעם בערך חצי או רבע כפית) : כורכום,  בהרט או ראס אל חנות, פפריקה, פלפל שחור, כוסברה מגרגרים, כמון

מלח

תבלינים לרוטב: כורכום, כמון, פלפל שחור, רצוי מעט משייה

חצי קופסה עגבניות כתושות איטלקי, 4 שיני שום, מיץ מחצי לימון קטן

מומלץ חומוס קפוא מבושל או שימורי חומוס זה נותן סמיכות לרוטב בבישול ארוך.

4 כוסות מים בהתאם.

ההכנה

מערבבים את הבשר עם החלה או קמח מצות, ביצה ותבלינים ומלח כמו לקציצות.

ממלאים את התחתיות ארטישוק.

בסיר סוטאז' יוצקים שמן זית ומוסיפים את הבצל כאשר השמן חם.

טובלים את הבשר של הארטישוק בקמח בפירורים

מוסיפים לסיר הטיגון עם הצד של הבשר קודם להשחמה לכמה דקות והופכים.

מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומבשלים. כל חצי שעה הופכים שלא ידבק אבל בזהירות שלא תתפרק הקציצה...

מבשלים כך כשעתיים לפחות

מגישים

 

ארטישוק ממולא

תגובות  5  אהבו 

08/04/25
נהדר, תודה 🌷
תודה ששת , אכין לחג עם טחון של טבעול . תודה וחג שמח
08/04/25
כן זה מעולה עם טחון טבעול
09/04/25
אני לא מוצאת כבר טבעול טחון, מאיפה את קונה , עברתי לתחליפים אחרים , תודה
קניתי השבוע בסופר סל בנס ציונה
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה