חזרה למגזין אוכל

שימו לב לאגוזים

האגוזים למיניהם הם מרכיב חשוב בתזונה נכונה. הם יעילים נגד כולסטרול, סוכרת, מחלות לב וכלי דם, ואפילו טובים לדיאטה
עדי כץ 14/08/13
שימו לב לאגוזים

צילומים: Shutterstock  

 

בעבר טענו שהם משמינים וגורמים למחלות בשל תכולת השומן הגבוהה שלהם, אבל בשנות התשעים של המאה שעברה החלו להתפרסם מחקרים שהראו שהאגוזים למיניהם, חברי כבוד בדיאטה הים תיכונית, הם מרכיב בריאותי וחשוב בתזונה. ולא רק שאינם משמינים, הם אף טובים לדיאטה.


בהגדרתם הבוטאנית, האגוזים הם פירות. הם מקור מצוין לחלבון צמחי, הם דלים בשומן רווי ועשירים בשומן בלתי רווי המפחית את השומנים בדם ואת הכולסטרול הרע. יש בהם גם נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים. אכילת אגוזים יומיומית טובה נגד מחלות לב וכלי דם, מחזקת את מערכת החיסון ומזינה את השיער, העור והעצמות. הסיבים התזונתיים שבאגוזים מסדירים את פעילות מערכת העיכול, מאזנים את רמת הסוכר בדם ומביאים לתחושת שובע.


כדאי לקנות אותם טריים ובקליפתם, ובבית לאחסן בצנצנת סגורה במקפיא. כדי להביא למקסימום את יתרונותיהם הבריאותיים כדאי לאכול אותם ללא קלייה והמלחה. מומלץ אף להשרות אגוזים, בעיקר שקדים, במים למשך כמה שעות, כדי לשפר את הטעם ואת הפריכות ולתגבר את החומרים המזינים. כדאי כמובן לגוון באגוזים ולאכול כמה סוגים מהם בכל יום כחטיף או כתוספת לסלט, לדגני הבוקר, לדייסות ולירקות מוקפצים ובשילוב בפשטידות, בלחמים, בעוגות ובעוגיות.

 

מלאים בריאות

פלפל ממולא במקום פולקע

לקטו לכם סלט

מאכלים במקום תרופות

 

לפורום תזונה: לחצו

תגובות  1  אהבו 

האגוז מכיל שומן רווי ולכן מעלה כולסטרול
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה