חזרה להכסף שלי

שלא יעבדו עליכם: כל הדרכים לטכנאי אמין

עדנה שילמה למעלה מאלף שקלים לתיקון הדוד שבביתה, אך נשארה בלי מים חמים. מה אפשר לעשות כשאיש המקצוע שהזמנתם מתגלה כלא הגון, וכיצד להיזהר מראש מהתופעה?
שירי עמית 03/05/16
שלא יעבדו עליכם: כל הדרכים לטכנאי אמין
אנחנו מאד מקווים שאתה יודע מה אתה עושה שם. צילום אילוסטרציה: Shutterstock

 

 

האם קרה לכם שהמתנתם לטכנאי בטווח השעות הלא הגיוניות ממילא שהציבו לכם, והוא פשוט לא בא? או שהגיע, אך למרות שהבטיח ש"הכל בסדר" לא תיקן את התקלה, ואחר כך נעלם? בחירת טכנאי אמין זו משימה לא פשוטה, ולא צריך את חיים הכט ואת תכניתו "יצאת צדיק" כדי להבין את זה. כך למדה על בשרה גם עדנה, כשהגיעה לאחרונה לביתה וגילתה שהדוד שלה לא עובד.

 

לא רק שמהברז לא יצאו מים חמים, הצינור היה סתום לגמרי ולא הוציא מים בכלל. עדנה מיהרה לפנות לשירות אינסטלציה שמצאה במודעת פרסומת. לקראת השעה 18:00 הגיע טכנאי, עלה לגג לטפל בדוד, וכעבור כעשרים דקות חזר לדירתה בהצהרה שהתקלה תוקנה. ואכן, מברז המים החמים שהיה סתום קודם לכן זרמו מים קרים. הטכנאי אמר שיש להמתין כחצי שעה עד שהמים בדוד יתחממו, ודרש על הטיפול 1,800 שקלים. עדנה, שנדהמה מהסכום, התווכחה עם הטכנאי שהסכים להפחית את העלות ל-1,200 שקלים במזומן.

 

אלא שחלפה שעה, חלפו גם שעתיים, והמים בדוד לא התחממו. שלוש שעות לאחר ביקור הטכנאי, כשהמים המשיכו להיות קרים כקרח, ניסתה עדנה להתקשר אליו לנייד. מספר ניסיונות, גם ביום המחרת, לא הניבו כל מענה. כשניסתה במשרד, נאמר לה כי הטכנאי יגיע  בשעה 12:30. עדנה חיכתה וחיכתה, אבל הטכנאי לא הגיע. למחרת נאלצה להזעיק איש מקצוע נוסף. הטכנאי החדש נדהם לגלות שהטכנאי הקודם חיבר את צינור המים הקרים לחמים, מחוץ לדוד. כך היתה אמנם זרימת מים, אבל לא דרך הדוד - ולכן למים לא היתה אפשרות להתחמם.

 

עדנה החליטה לא לוותר. היא התקשרה שוב למשרד שבו עובד הטכנאי הסורר, כדי לקבל בחזרה את הכסף ששילמה לשווא, אך דבר לא קרה. בפנייה לארגון אמון הציבור כתבה: "אני פונה אליכם בבקשה לבדוק את הנושא, כדי שהחברה תפצה אותי על הנזק הכספי ועל עוגמת הנפש שנגרמו לי, ובנוסף - על העובדה שהייתי יומיים בלי מים חמים. זהו חוסר הגינות. לאור התנהלות קלוקלת זו של מעטים, יוצא לרעה שמם של כל בעלי מקצוע, שלא בצדק".

 

אמון הציבור: "לרוב מדובר בעסקים קטנים"

 

 פעמים רבות לאחר התערבות אמון הציבור, החברה מפצה את הלקוח. צילום: Shutterstock

 

 

אמון הציבור מטפל בתלונות רבות של צרכנים, שנתקלים בשירות בעייתי של טכנאים. מקרה נוסף שהגיע לארגון מספר על זוג שהזמין לביתו אינסטלאטור, לפתיחת סתימת ביוב בגינה המשותפת לבית. האינסטלטור ביצע עבודה מהירה וקיבל 300 שקלים בתמורה. כעבור כשישה שבועות, שוב נוצרה סתימה בביוב. בני הזוג ביקשו מהאינסטלטור לחזור ולבדוק את הבעיה, אך הוא מצדו הבטיח במשך שלושה ימים שיגיע – ונעלם מבלי להודיע דבר. בסופו של יום נאלצו בני הזוג להזמין איש מקצוע אחר שיעשה את העבודה, וכמובן לשלם שוב.

באמון הציבור עדיין ממתינים לתגובות בתי העסק, ואומרים שלרוב מדובר בעסקים קטנים. לפעמים הדברים נסגרים לאחר מספר רב של שיחות טלפון, להבדיל מעסק גדול שלו מחלקה שמטפלת בתלונות. עוד אומרים בארגון, כי מרבית התלונות עוסקות באיחור של טכנאי, וכי במקרים רבים, לאחר התערבות הארגון, החברה מפצה את הלקוח. המקרים הבעייתיים הם אלה שבעל המקצוע נעלם, השאיר תיקון לא שלם או אפילו החמיר את המצב, ויש קושי לאתר אותו.

 

במקרה כזה ממליצים באמון הציבור לפנות אליהם ישירות בטלפון 03-5606069, או לשלוח תלונה לאתר הארגון. בעת הפנייה כדאי להצטייד בכל הוכחה: חשבונית, דו"ח תקלה אם ניתן ותיעוד שיחות טלפון. אפשר גם לשלוח מכתב התראה לעסק, ואם זה לא עוזר - לשקול פנייה לתביעות קטנות. במקרה שבו נגרמו הוצאות על הנזק שהטכנאי גרם, או שהעסק לא עמד בדרישות החוק, זכותו של הצרכן לבקש כי בית משפט יכריע בסוגיה. 

 

"לפעמים הצרכנים לא מקבלים חשבונית ואין להם את פרטי העסק כדי שיוכלו לתבוע", אומרים באמון הציבור. "במקרים אחרים לצרכן יש רק מספר טלפון, שגם הוא מתחלף בתדירות. לתבוע תמיד אפשר ואף כדאי, אך על הצרכן לדעת שעליו יהיה לאתר את הפרטים המדויקים של העסק ולהוכיח את הנזק".

 

כך תיזהרו משרלטנים:

 

 מודעה בעיתון? עדיף המלצות מוכחות. צילום: Shutterstock

 

1. בקשו המלצות. שכנים, מכרים, משפחה ואפילו חברי פייסבוק – כל המלצה אישית תוכל לסייע לכם לבחור באיש מקצוע הגון. אפשר להיעזר גם באתרי השוואות אובייקטיבים. אתר מדרג למשל מדרג בעלי מקצוע באמצעות לקוחותיהם. האתר מפעיל מוקד מידע ארצי ופורטל אינטרנט, המאפשרים לצרכן לאתר את בעלי המקצוע הטובים ביותר בעירו.

 

2. בקשו הצעת מחיר מראש כדי למנוע הפתעות. "אם צריך על הדרך לתקן משהו אחר או שהתיקון מסתבך, על העסק לבקש אישור מהצרכן על המחיר או על התשלום הנוסף", מבהירה עו"ד סילביה סגל מאמון הציבור. "בקשו שעל כל שינוי במחיר יעדכנו אתכם מראש".

 

3. בקשו חשבונית. ודאו שהחשבונית שקיבלתם מאיש המקצוע היא על שם מי שהגיע לביתכם. "אם החשבונית אינה על שם בעל המקצוע, חשוב לשאול למה. לפעמים מדובר בשם החברה של בעל המקצוע, אך לפעמים בכלל מדובר במישהו אחר, והפרטים המופיעים בחשבונית - במידה שרוצים לתבוע, למשל - לא יהיו רלוונטיים", מסבירה סגל.

 

4. התעניינו לגבי האחריות על התיקון. בקשו את הפרטים על האחריות בכתב.

 

5. הכירו את חוק הטכנאים. החוק, שנכנס לתוקף בספטמבר 2008, נועד להגביל את זמן ההמתנה של הצרכן לביקור הטכנאי ולשפר את השירות. החוק חל רק על מקרים מסוימים, כגון על שירות של חברות הנותנות אחריות למוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז, שעלותם 150 שקלים ומעלה, ובמהלך שנת האחריות הראשונה. החובות המוטלות על החברות במסגרת החוק הן לתאם תאריך ושעת ביקור עם הצרכן, כאשר זמן ההמתנה לא יעלה על שעתיים. איחור של טכנאי יגרור פיצוי כספי.

 

 

 

 

עוד בצרכנות נבונה של מוטק'ה:

 

מתכננים חופשה בקיץ כך תחסכו בעלויות

האותיות הקטנות של המבצעים הגדולים

יש כרטיס מועדון? עושים סדר בארנק

כל הדרכים לשלם פחות על חבילת התקשורת

8 טיפים לקנייה חכמה ובטוחה ברשת

האוטובוס שוב איחר? יש מה לעשות

 

הצטרפו לקהילת הצרכנות של מוטק'ה

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי

איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?

עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...

לקריאת הכתבה
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים

רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...

לקריאת הכתבה
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל

בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה