חזרה למגזין אוכל

שמן טוב: סגולות שמן הקוקוס (ומתכון)

מחזק את מערכת החיסון, מוריד כולסטרול, מחליק קמטים ומשפר את מראה השיער: לשמן הקוקוס כל כך הרבה יתרונות, שכמעט שכחנו שאפשר גם לבשל איתו. כל הסגולות פלוס מתכון ריחני
מאת עדי כץ 08/12/16
שמן טוב: סגולות שמן הקוקוס (ומתכון)
שמן קוקוס, שמן פלא. צילום: Shutterstock

 

 

הכינוי שלו, "שמן חכם", נשמע הגיוני, כשמתוודעים לשלל היתרונות של שמן הקוקוס: מתחליף מספק לחמאה על הטוסט, דרך אופציה בריאה לטיגון, בישול והכנת מאפים ועד לתכשיר קוסמטי טבעי רב תכליתי. ואכן, בין השמנים הבריאותיים הצצים חדשות לבקרים, שמן הקוקוס הוא סוג של סלב, שמגיע עם ארומה דומיננטית.

 

שמן קוקוס מופק מבשר אגוז הקוקוס, שהוא אגב לא ממש אגוז, אלא מוגדר כ"בית גלעין" עם קליפתו החומה והסיבית והתוכן הקשה, הלבן והשמנוני. בשר האגוז עשיר בחומצות שומן, בסיבים תזונתיים, במינרלים כמו ברזל, מגנזיום ואשלגן, בוויטמין C ובחומצה פולית.

 

בעבר הכפישו את הקוקוס, בשל תכולת השומן הרווי הגבוהה שבו. מאז התברר שהשומן הרווי הזה שונה במבנהו מהשומן המזיק שבמזון מהחי. כך, בעוד שהשומן הרווי במזון מהחי מעלה את רמת השומנים בדם ותורם למחלות לב, חומצות השומן של הקוקוס נספגות ישירות בכבד, יוצרות אנרגיה ואינן נאגרות ברקמת השומן.

 

 

3 כפות שמן קוקוס ליום ואתם מסודרים

 

 

מכיל חומצות שומן הנמצאות גם בחלב האם הראשוני שנועד לחסן את התינוק. צילום: Shutterstock

 

 

שמן הקוקוס מכיל שלוש חומצות שומן, המצויות גם בקולוסטרום, חלב האם הראשוני שנועד לחסן את התינוק. החומצות הללו מחזקות את המערכת החיסונית ונלחמות בחיידקים, בווירוסים, בפטריות ובטפילים.

 

הכמות המומלצת לצריכת שמן קוקוס היא שלוש כפות ליום. השילוב שלו בתפריט יזרז את חילוף החומרים ויגביר את תחושת השובע, ובכך יקדם ירידה במשקל. בנוסף, הוא יסייע נגד תת פעילות של בלוטת התריס ותסמונת העייפות הכרונית, יעזור לספיגת ויטמינים ומינרלים מהמזון, יוריד כולסטרול, יאזן את רמת הסוכר בדם, יועיל נגד מחלות של מערכת העיכול וגם יחדש את תאי העור ויעכב הופעת קמטים.

 

 

כתחליף לקרם פנים ולפילינג גוף

 

 טיפול אנטי אייג'ינג מהטבע. צילום: Shutterstock

 

 

אם בעור עסקינן, שמן הקוקוס יכול להועיל לו גם מבחוץ: הוא מצוין למריחה על הפנים ועל השפתיים כקרם לחות, עניין חשוב עם בוא היובש של הסתיו והחורף. הוא נספג מהר ומותיר ריח קוקוס עדין ואפשר גם להסיר איתו איפור. בשימוש ממושך, הוא יעלים או ימתן כתמי פיגמנטציה, קמטים, צלוליטיס וסימני מתיחה על העור, ויכול גם לשמש כחומר סיכה ליחסי מין.

 

בתוספת גרגרי סוכר או מלח, שמן הקוקוס יכול לשמש גם כתכשיר פילינג טבעי לגוף. פשוט לעסות את העור ולשטוף במים פושרים. שמן קוקוס יצלח גם להקלה על חבורות, פצעים וכוויות, כולל כוויות שמש. 

 

שמן קוקוס יכול לשמש גם כמסכת הזנה לשיקום שיער יבש ופגום והזנת הקרקפת, כשמעסים אותו לתוך השיער והקרקפת חצי שעה לפני החפיפה. ביחד עם סודה לשתייה, הוא יהפוך למשחת שיניים טבעית.

 

 

מתאים מאד בעוגות ובמנות אחרונות

 

ובחזרה למטבח - שם אין, כאמור, כמו שמן קוקוס על טוסט פריך, אבל הוא יצלח מאוד גם למטרות קולינריות אחרות. מכיוון שהוא עמיד מאוד בחום ונקודת החמצון שלו גבוהה, הוא מומלץ לטיגון, לבישול ולאפייה ומתאים מאוד לעוגות, למאפים מתוקים ולמנות אחרונות, רק יש לקחת בחשבון את טעמו האופייני.

 

יש להקפיד לבחור בשמן קוקוס שיוצר בכבישה קרה. כשהוא מאוחסן בארון חשוך, הוא יישאר במצבו הנוזלי, שקוף וצלול. במקרר ובימי החורף, גם בארון, הוא נקרש אך עדיין טוב לשימוש ועמיד עד שנתיים.

 

לטובת המתכון בחרנו בסוצ'ה – מאפה ריחני ונפוץ בגבול איטליה-צרפת, מעין פיצה ללא גבינה, עם שמן קוקוס וללא גלוטן של ציונה מלמן, שפית ומרצה לבישול ואורח חיים בריא:

 

 

המתכון: מאפה סוצ'ה

 

 צילום: באדיבות ציונה מלמן

 

 

המצרכים:

 

1 כוס קמח חומוס

1/2 כוס קמח אורז

1/2 כפית מלח

מעט שמן קוקוס

זוקיני או קישוא אחד

אורגנו

קורנית

רוזמרין

בצל אדום אחד או כרישה

עגבניה גדולה

מלח גס

שמן זית

 

ההכנה:

 

1. מכניסים את שני הקמחים וחצי כפית המלח לקערה.

 

2. מגררים את הקישוא בפומפייה ומוסיפים לקערה.

 

3. מוסיפים מעט מים חמימים, שמן קוקוס ואורגנו, ואפשר גם קורנית ורוזמרין לפי הטעם.

 

4. מערבבים, מכסים את הקערה בבד כותנה ונותנים לבלילה לשבת חצי שעה או מקסימום 12 שעות.

 

5. מוסיפים לבלילה בצל אדום קצוץ או כרישה.

 

6. משמנים תבנית בשמן קוקוס ומשטחים את הבלילה.

 

7. מפזרים עליה בצל חתוך דק, פרוסות עגבנייה, מלח גס ואורגנו, קורנית ורוזמרין.

 

8. מחממים את התנור מראש ל-230 מעלות ומכניסים ל-15 דקות.

 

9. כשהסוצ'ה מתקררת מעט בוזקים עליה טיפות שמן זית ומגישים.   

 

 

הטוב, הרע והנורא: הכל על מזון שומני

אוכלים בריא: השפית עינת מזור משתפת מתכונים

מהמטבח באהבה: המתכונים של גיל חובב

ירוק עולה: כל הסיבות לאכול עלים

פותחת שולחן: המתכונים של הילה אלפרט

הכל על היוגורט

 

הצטרפו לקהילת בריאות ואורח חיים בריא של מוטק'ה

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה   

 

4  תגובות 0 אהבו


התמונה של תגונה
וילנסקי פרחיה 14/12/16
היכן אפשר לקנות שמן קוקוס, קרמים ! מענין ! אישר כוח ! פרחיה.
התמונה של תגונה
יעלי שחר 14/12/16
יש בסופרים בפיחנה הירוקה.
התמונה של תגונה
זילפה בראשי_894_זיוי 14/12/16
הללויה ותודה על האינפורמציה, אני  משתמשת בו מזה שנים מספר ומאוד נהנית וממליצה, בראשונה הבאתי  כמות נאה מחוף השנהב באפריקה ומאז לא נפרדת ממנו , כולל באפיה, טעים ובריא  באלפי מונים מחמא...
הללויה ותודה על האינפורמציה, אני  משתמשת בו מזה שנים מספר ומאוד נהנית וממליצה, בראשונה הבאתי  כמות נאה מחוף השנהב באפריקה ומאז לא נפרדת ממנו , כולל באפיה, טעים ובריא  באלפי מונים מחמאה... אני משיגה אותו, "בניצת הדובדבן" בהצלחה.
התמונה של תגונה
אלמוג205 16/12/16
בשופר סל - במחלקה green - יש שמן קוקוס (נמכר בצנצנות)  במחירי מבצע/
קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

מתוק התפוח: כל הסיבות לאכול תפוחים
רובנו מכירים את ההמלצות לאכול תפוח אחד ביום (באנגלית אפילו יש פתגם ידוע: An apple a day keeps the doctor away), אבל האם...
לקריאת הכתבה
עלה עולה: למה כדאי לאכול מנגולד
אחד ממנהגי ראש השנה הבא עלינו לטובה הוא להגיש לשולחן החג צלחת ובה מיני מזונות, כאשר לכל אחד מהם משמעות....
לקריאת הכתבה
שולפים קוצים: הכל על הסברס (ומתכון נפלא)
כישראלים אנחנו נוהגים לחשוב שצמח הצבר הוא ישראלי, וכשאנחנו אוכלים סברס אנחנו מרגישים הכי ישראלים. אבל...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה