שניצל אפוי וסלט אטריות אסיאתי

שניצל אפוי
המרכיבים:
חזה עוף שלם
1 ביצה
½ כפית חרדל חלק (או רוטב סויה)
1 כוס פירורי לחם מחיטה מלאה
2 כפות שמן קנולה או זית
1/2 כפית פפריקה
אופן ההכנה:
1. חותכים מתוך חזה העוף את הסחוס המחבר בין צד שמאל של החזה לצד ימין ופורסים לרוחב על מנת לקבל ארבעה שניצלים שטוחים.
2. מערבבים בקערה את הביצה עם החרדל או עם רוטב הסויה.
3. מערבבים בקערה נפרדת את פירורי הלחם והפפריקה עם השמן למעין "חול" רטוב, טובלים ביד אחת פיסת עוף מתערובת הביצה וביד השנייה מצפים משני הצדדים בפירורי הלחם המשומנים תוך כדי הידוק.
4. מניחים על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לגריל, חום גבוה, עד שמזהיב. הופכים לצד השני.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
סלט אטריות אסיאתי
המרכיבים:
100 גרם אטריות אורז מלא
2 מלפפונים
2 בצלים ירוקים
חופן כוסברה קצוצה
לרוטב:
4 כפות רוטב סויה
4 כפות מיץ לימון
1 כפית רוטב צ'ילי מתוק (או יותר, לפי הטעם)
מעט זנגוויל (ג'ינג'ר ) מגורר
½ כפית שמן שומשום
1 כפית שומשום שחור
אופן ההכנה:
1. משרים את אטריות האורז בקערה עם מים רותחים למשך עשר דקות עד שניתן לנגוס בהן (אל דנטה) ומסננים.
2. פורסים את המלפפון לחצאי עיגולים דקים, מערבבים עם שאר החומרים ועם חומרי הרוטב.
3. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
בהצלחה ובתאבון !
גלי לופו אלטרץ - סדנאות בישול בריא www.cookingcoach.co.il 052-8924766
לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...