חזרה למגזין אוכל

שקדים מסוכרים בעשר דקות

השקדים מלאים בריאות - חלבונים, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. אבל לכבוד ט"ו בשבט בחרנו להכין מהם מתכון מושחת במיוחד
עדי כץ 15/01/14
שקדים מסוכרים בעשר דקות

שקדים מסוכרים

 

"השקדייה פורחת ושמש פז זורחת". הסצנה האופטימית הטרום-אביבית הזאת הפכה לתמונה של ט"ו בשבט. למזלו של העץ הצנוע מועד פריחתו נופל על יום ההולדת לאילנות, והאמת שאין כמו הפריחה הלבנה-ורדרדה ונוטפת הצוף שלו לסמן את מופע ההתחדשות של הטבע ואת חג הנטיעות.


עץ השקד, השייך למשפחת הוורדיים, תורבת כבר לפני אלפי שנים באסיה המערבית. הוא נפוץ בארצות הים התיכון ובאסיה וגדל לצרכים מסחריים גם בקליפורניה, בספרד ובפורטוגל. בארץ ישראל ניטעו עם השנים מטעי שקד, בעיקר על ידי פלאחים ערבים. ערב קום המדינה היו בארץ 40 אלף דונם שקדים, ואחרי שהוקמה נוספו מטעים. באזורים הרריים צומחים גם שקדי בר, ומראה פריחתם מוכר לכל מי שעולה בעונה זו בדרך לירושלים.


השקד נזכר במקרא בהקשר לשקידתו ולחריצותו לפרוח לפני כולם. השם שקדייה ניתן לו לראשונה בשירו של לוין קיפניס "לשנה טובה, שקדייה", מ-1919. העץ קטן יחסית, אבל שורשיו העמוקים מאפשרים לו להגיע למים גם באזורים שחונים. בסתיו הוא משיר את עליו, ועוד לפני שאלה חוזרים ללבלב, הוא מפגין את פריחתו המפורסמת.

 

יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה