חזרה למגזין אוכל

שקשוקות כאלה לא טעמתם

קציצות מרגז, פטריות וגבינה, עם ירקות ים תיכוניים ואפילו משוקולד! מתכונים לשקשוקות שיעשו לכם שמח בקיץ הקרוב
מאת לין לוי 15/07/18
שקשוקות כאלה לא טעמתם
שקשוקות מיוחדות - השקשוקת פטריות וגבינה ממסעדת החצר של שוקה. צילום: יחצ

 

 

 

 

 

השקשוקה הגיעה אלינו ממדינות צפון אפריקה והיא גם מאוד נפוצה במטבחי מדינות הלבנט. הגרסה הקלאסית של שקשוקה עשויה מביצים שמבושלות על אש קטנה עם עגבניות, ופלפלים כאשר החלמונים נותרים בשלמותם כמו בחביתת עין. יש שמוסיפים לתבשיל הביצים והעגבניות גם בצל ויש מי שיטען כי השקשוקה טובה הרבה יותר בלעדיו.

 

עם הופעתה בתרבות הקולינארית שלנו, שקשוקה נחשבה מנת פועלים שיש להגישה עם חצי כיכר לחם. היום, תמצאו את השקשוקה גם במסעדות שף ובשלל גרסאות העולות אל מעבר לכל דמיון ומחירה לא נופל ממחיר ארוחת בוקר מלאה. האהבה למנה הולידה שלל שקשוקות מקוריות ויוצאות דופן והיום אל תופתעו עם יציעו לכם שקשוקה טבעונית ללא ביצים או שקשוקה ללא עגבניות, כמו למשל השקשוקה הירוקה עם תרד. גם את הרוטב נהוג לשדרג היום כמו למשל במקרה של שקשוקת דייגים שבבסיסה  רוטב חריימה.

 

הטוניסאים לוקחים את מעשה הכנת השקשוקה מאוד ברצינות ומשקיעים במנת הביצים הזו יותר מחצי שעה כי השקשוקה הטוניסאית דורשת קילוף עגבניות, שריפת פלפל על האש, טיגון שום בפפריקה עוד לפני שהביצים נכנסים לתמונה. ומה לגבי החלמון שצריך להישאר נוזלי בתום הבישול הארוך? הסוד הוא די פשוט, לקראת סיום ההכנה של השקשוקה, ממש כמה דקות לפני שמכבים את האש פשוט מוסיפים למחבת כמה חלמונים שהופרדו מהחלבון.

 

 

שקשוקה קציצות מרגז של מסעדת "עראיס"

 

  שקשוקת קציצות מרגז. צילום: גיל אזגד

 

מרכיבים:

לקציצות מרגז:

 

400 גרם בשר בקר טחון

100 גרם שומן טלה

1 שן שום כתושה

1/2 כפית כמון

2 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם)

קורט הל טחון

1 כפית ציפורן

1/2 כפית מלח

1 כוס מים

 

לשקשוקה קלאסית:

 

1/2 כוס שמן זית

8 שיני שום קצוצות גס או שרופות על האש

2 כפות רסק פלפל יבש או פפריקה מרוקאית

6 עגבניות בשלות קלופות, חתוכות לקוביות ומסוננות

1 כפית פלפל שחור

4-5 פלפלים ירוקים חריפים, מטוגנים או שרופים על אש גלויה, נקיים מגרעינים וחתוכים גס.

6-8 ביצים טריות

 

אופן ההכנה:

1.    מפרידים מחצית מכמות הביצים לחלמונים וחלבונים. שומרים את החלבונים לשימוש אחר אם רוצים.

2.    מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומזהיבים מעט.

3.    מוסיפים את הפפריקה ומערבבים בכדי "שתיפתח" בשמן החם.

4.    מוסיפים את העגבניות, פלפל שחור ומכסים.

5.    מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.

6.    מוסיפים את הפלפלים החריפים והמלח, מערבבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.

7.    מטגנים את הקציצות עד לחצי הכנה.

8.    מוסיפים את הביצים והחלמונים, את הקציצות ומפזרים מעט פלפל שחור נוסף ומלח לפי הטעם, ממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות ומגישים.

 

 

שקשוקה ים תיכונית, של Alma Cafe

 

  שקשוקה ים תיכונית של קפה עלמה. צילום: יחצ

 

מרכיבים:

 

1 קילוגרם עגבניות אדומות רכות

3  פלפל אדום

1 פלפל חריף

4 שיני שום

15 גרם (כפית) פפריקה מתוקה

5 גרם כמון

1 חציל בלאדי מקולף חצוי לשניים

שמן זית

מלח פלפל

2 ביצים

 

אופן ההכנה:

 

1.    בתוך סיר עם תחתית עבה מטגנים שום ופלפל על חום נמוך עד הזהבה.

2.    חותכים את העגבניות לקוביות ומכניסים לסיר, מוסיפים את התבלינים ומבשלים על אש נמוכה למשך כ – 15 דקות.

3.    לוקחים את החציל מורחים אותו בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

4.    מכניסים את החציל לתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך כ – 13 דקות, עד שמגיע לריכוך.

5.    מוציאים את החציל מהתנור וחותכים אותו לקוביות.

6.    את קוביות החציל מפזרים מעל רוטב העגבניות, מוסיפים את הביצים הטריות ומבשלים עד התקרשות השקשוקה.

7.    להגשה מוסיפים כ 50 גרם גבינת פטה ומעטרים בפטרוזיליה.

  

שקשוקת פטריות וגבינה, באדיבות "החצר של שוקה"

 

  שקשוקת פטריות וגבינה של החצר של שוקה. צילום: יחצ

 

מרכיבים למנה משפחתית:

בצל בינוני

2-3 ראשי שום

6 עגבניות לא קשות

6 ביצים

100 גרם פטריות

100 גרם גבינת פטה

חצי כפית פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה וכפית מלח

 

אופן הכנה:

1.    חותכים את הבצל השום והפלפל ומטגן יחד על מחבת עם קצת שמן זית.

2.    מגרדים את העגבניות בפומפיה ומוסיפים למחבת.

3.    מבשלים כ-20 דקות ומוסיפים מלח פלפל ופפריקה.

4.    מטגנים את הפטריות כ-5 דקות עם קצת שמן ומויספים אותם למחבת יחד עם גבינת פטה פרוסה לריבועים.

5.    מבשלים 5 דקות נוספות ומכבים.

6.    לפני ההגשה מקשטים עם פטרוזיליה

 

 

שקשוקת שוקולד באדיבות מסעדת "בוקריה"

 

  שקשוקת שוקולד של מסעדת בוקריה. צילום: שי בן אפרים

 

מרכיבים:

75 גרם חמרה

80 גרם סוכר

80 גרם שוקולד מריר איכותי

ביצה

80 גרם קורנפלור

10 גרם קקאו

8 קוביות שוקולד לבן

20 גרם שערות חלבה

אבקת סוכר וכדור גלידה להגשה

 

אופן ההכנה:

1.    ממיסים על גבי מחבת 75 גרם חמאה ו80- גרם סוכר.

2.    לאחר שהחמאה והסוכר נמסו מוסיפים 80 גרם שוקולד מריר ומערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד.

3.    מורידים מהאש ומוסיפים תוך כדי ערבוב ביצה, קורנפול וקקאו.

4.    מערבבים עד לקבלת מסה אחידה ללא גושים.

5.    מעבירים מהמסה הכללית מנה אחת למחבת הגשה, מוסיפים קוביות שוקולד לבן ושערות חלבה.

6.    אופיים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות כ-6 דקות עד שהפאדג' אפוי לחלוטין.

7.    לפני ההגשה מגישים אבקת סוכר ומוסיפים כדור גלידה וניל בצד.

 

 

 פסטות עם הפתעה

סלטי קיץ מרעננים

קוקטיילים כמו במסעדה

מתכונים עם דובדבנים

סלט, מאפינס, קיש ובראוניז

מתכון לפילה דניס ופסטה שחורה

בריא אש: כל הסיבות לאכול חריף

 

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

 

0  תגובות 0 אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

המלוח והמתוק: 2 מתכוני טארט טאטן
מקור הטארט טאטן הוא במטבח הצרפתי ומדובר על אחת העוגות המפורסמות ואהובות בצרפת, שמאוד מתאימה דווקא עכשיו,...
לקריאת הכתבה
נאים הדגים: 5 מתכוני סביצ'ה, טרטר וקרפצ׳יו
הן קלילות, קרירות ומלאות צבע וסטייל. מנות עם דגים טריים הן חגיגה לעיניים, לא כבדות, דיאטטיות להפליא,...
לקריאת הכתבה
כמו באיטליה: כך תכינו פוקאצ'ה וקלצונה בבית
מי לא אוהב בצק? בצק נחשב לאחת המעלות הנפלאות של המטבח האיטלקי. פיצה היא רק אחת ממנות הדגל של המטבח הזה, אבל...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה