תבשיל בקר בירקות שורש ופירות יבשים
לכבוד חג הפסח ובכלל לכבוד חגים וארועים חגיגיים הכין לנו השף ארז שטרן מנת תבשיל בקר בירקות שורש ופירות יבשים. מנה כשרה לפסח ומומלצת לכל אירוע חגיגי
מערכת BeOK
11/04/11
תבשיל בקר בירקות שורש ופירות יבשים - שף ארז שטרן
זמן הכנה:30 דקות זמן בישול: שעתיים עד שלוש כמות: 6 סועדים
המצרכים לבשר:
2 ק"ג בשר בקר המתאים לתבשיל קדירה - כתף/צוואר/חזה (יש לבקש מהקצב) 2-3 כפות שמן זית 1 בצל בינוני חתוך גס 2 שיני שום חתוכות גס 1 גבעול סלרי חתוך גס 1/2 בקבוק יין אדם 1 ליטר נוזל בקר או מים 2 עלי דפנה פלפל אנגלי שלם טימין, רוזמרין
לירקות השורש ולפירות היבשים:
2 כפות שמן זית 4 שורשי סלרי מקולפים וחתוכים לחצאים 6 גזרים מקולפים וחתוכים לחצאים 10 בצלי שאלוט מקולפים בשלמותם 100 גרם משמש מיובש 100 גרם תמרים מיובשים 100 גרם דבלים 100 גרם סוכר טימין כוס מים או יין אדום
אופן ההכנה:
1. להכנת הבשר: חותכים את נתח הבשר לקוביות גדולות של 3X3 ס"מ. 2. בסיר-מחבת צורבים את נתחי הבשר מכל הצדדים עד להשחמה קלה. 3. מוציאים את נתחי הבשר מן הסיר לכלי אחר כדי להמשיך בטיגון הבצל הקצוץ, הסלרי והשום על אש בינונית עד להזהבה תוך ערבוב תחתית המחבת להוצאת מיצי הבשר שנשארו. 4. עם הזהבתם מוסיפים את היין. מגרדים את תחתית הסיר, מחזירים את נתחי הבשר ומכסים. 5. מבשלים על אש קטנה כשעתיים עד שלוש או עד לריכוך. 6. להכנת הירקות והפירות: בסיר שטוח אחר מטגנים את ירקות השורש בשמן הזית עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפירות היבשים ואת הסוכר. מקרמלים על אש גבוהה ומוסיפים את הנוזל (מים/יין). 7. מבשלים את הירקות והפירות עד לזיגוג וצמצום הנוזל. 8. להגשה: מניחים את הבשר במרכז צלחת הגשה ומעליו מסדרים את ירקות השורש והפירות היבשים המזוגגים. 9. אפשר לקשט בעלי סלרי או בכוסברה.
בהצלחה ובתאבון
לאתר של השף ארז שטרן -
לחצו כאן
טלפון : 050-5852785
עוד על אוכל ומתכונים:
ספר בישול חדש: 120 הקלאסיקות של שי-לי
ספר בישול חדש: ארז קומרובסקי מבשל ואופה
ספר בישול חדש: 1,000 מתכונים
גליליות ופל במילויים מענגים
ספר בישול חדש: אהרוני פותח שולחן 2
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
להשתתפות בתחרות מתכוני הגולשים של מוטק'ה:
לחצו
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה
אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...
מנות לסוכות: 3 מתכונים חגיגיים
ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...
טיפים ומתכונים לארוחה מפסקת
אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות