חזרה למגזין אוכל

תבשיל דלעת ואורז מתוק-חריף

הדלעת טעימה ובריאה ואפשר להכין ממנה שלל מנות, ממרקים ופשטידות עד קינוחים מתוקים. אנחנו בחרנו בתבשיל טעים במיוחד שמקורו ביו זילנד
עדי כץ 11/02/14
תבשיל דלעת ואורז מתוק-חריף

צילומים: Shutterstock 

 

היא גם טעימה, גם דקורטיבית וגם בריאותית. ב"ליל כל הקדושים" אפשר לחצוב ממנה פרצוף מפחיד שמתוכו מבליח אור של נר (שריד לשיטה קלטית עתיקה לגירוש שדים), ובאגדת סינדרלה היא הפכה לכרכרה מלכותית.


הדלעת, דודניתם של הקישוא, המלון והמלפפון, באה בשלל צורות וגדלים, כדורית או מוארכת, אך תמיד חלולה מבפנים ונושאת גרעינים. הטעם מתקתק והצבע לרוב כתום, תוצאה של הפיגמנטים לוטאין ואלפא ובטא קרוטן, אבל יש גם זנים בירוק, לבן ושחור. שני זנים שזוכים לפופולריות כיום הם דלעת הערמונים, שהיא קטנה, מוארכת וצבעה ירוק-שחור והדלורית הכתמתמה בעלת צורת האגרטל.

 

לקהילת אוכל: לחצו  

תגובות  1  אהבו 

הדלעת כמו הגזר והבטטה מלאות בסוכרים.
גם אורז ותפוחי אדמה ובצל לבן מלאים בסוכרים.
כך גם כל הרטבים. לכן שימו לב חולי סוכרת לשימוש בהם.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה