תודו על ההודו: כדורי הודו מופלאים

יש מזונות שלמרות זמינותם הרבה לנו, הם עדיין נחשבים בישראל למעין ברירת מחדל. אם בארה"ב תמצאו עוף הודו שלם וצלוי מוצב במלוא תפארתו במרכז השולחן בחג ההודיה, אצלנו ההודו תמיד יבוא אחרי העוף, ולעולם לא לפניו.
אבל להודו, חשוב לציין, ישנם יתרונות תזונתיים ברורים על פני העוף. רבים הסובלים מאנמיה נאלצים לעמוד בפני דילמה: מצד אחד, מומלץ להם לצרוך יותר בשר אדום. מצד שני, לבשר האדום חסרונות רבים כגון שומן וכולסטרול. לעומת זאת, בעוף תרנגולת הדל באופן יחסי בשומן, ישנה כמות מזערית של ברזל ועל כן, ההודו נמצא במקום טוב באמצע. סיבה מספיק טובה לשלב אותו בתפריט יותר ויותר.
ב-100 גרם בשר הודו אדום תמצאו כ-3% שומן בלבד. בנוסף, בשר ההודו גם עשיר בחלבון החשוב כל כך - כ-30 גרם חלבון במאה גרם בשר. טעמו של ההודו יעשיר כל תבשיל, ולכן מי שעדיין לא מוכן לוותר על הבשר האדום, יכול להמיר חצי מכמות הבשר הטחון בכל תבשיל בבשר הודו, ובכך להפחית משמעותית באחוזי השומן והקלוריות.
גם בשלנים חדשים יסתדרו עם בשר ההודו הסתגלן והידידותי. לפני שאתם מחליטים להרים ארוחת הודיה ולצלות עוף שלם – מלאכה לא פשוטה כלל – מומלץ להתחיל במתכון בסיסי יותר, עם בשר הודו טחון, המכיל בין היתר גם ויטמין 12B, אבץ וויטמין 6B. בתיאבון.
המתכון: כדורי הודו ברוטב עגבניות עשיר
צילום: Shutterstock
המרכיבים (לכ-6 מנות):
לרוטב:
1 כף שמן זית
1 שן שום, פרוסה
300 גרם עגבניות תמר או עגבניות שרי תמר, ללא קליפה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
פתיתי צ'ילי לפי הטעם
לכדורי הבשר:
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ
מלח גס לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
סלסלת פטריות שמפיניון, קטומות בקצה ומנוגבות
2 שיני שום
1 כף חרדל דיז'ון
2 כפות מים
1/4 כוס שיבולת שועל אינסטנט
2 כפיות טימין טרי (רק העלים)
600 גרם בשר הודו טחון (חזה, או חלק דל שומן אחר)
אופן ההכנה:
הרוטב:
1. מחממים מחבת ומוסיפים את השמן. מוסיפים את השום ומקפידים שלא להשחים אותו.
2. מוסיפים את העגבניות ואת התבלינים. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים, מצמצמים במשך כ-15 דקות.
3. מעבירים את הרוטב למעבד מזון, טוחנים ומעבירים במסננת.
כדורי ההודו:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מחממים מחבת לחום בינוני ומוסיפים את שמן הזית.
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ, את המלח ואת הפלפל. מכסים ומערבבים מדי פעם במשך כ-6-8 דקות עד לריכוך. מוסיפים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה.
3. קוצצים את הפטריות ואת שיני השום. מוסיפים למחבת. מערבבים מדי פעם עד לריכוך הפטריות ועד שנעלמים הנוזלים.
4. מניחים בקערה את חרדל הדיז'ון, המים, המלח והפלפל לפי הטעם. מוסיפים את שיבולת השועל ואת הטימין תוך כדי ערבוב. מוסיפים את בשר ההודו. מערבבים היטב את התערבות בעזרת הידיים.
5. מאחדים עם תערובת הפטריות ומכדררים 24 כדורים. מסדרים את הכדורים בתבנית מצופה נייר כסף, ומכניסים לתנור למשך 12-15 דקות.
6. מחממים מחדש את הרוטב ומוסיפים פנימה את כדורי ההודו למשך כ-2 דקות. מגישים על גבי אורז לבן או לצד סלט ירוק.
חגיגה של זוקיני, בורגול ובשר טחון
מתכון חגיגי: קדרת כבש, חומוס ופירות יבשים
מהמזרח באהבה: מנה אסייתית שכולה חגיגה
עושים שוק: מתכון נפלא ופשוט לשוקי עוף בתנור
ואפשר גם טבעי: תחליפי בשר מהטבע - עדשים
אש על הגולאש: מתכון נפלא לגולאש הונגרי
מה אומרים הצבעים שאנחנו אוכלים?
מהמטבח באהבה: גיל חובב מחלק מתכונים
עוד במדור האוכל של מוטק'ה
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...
אכן נכון לגבי בשר ההודו האדום! חבל שהוא לא כל כך פופולרי. אני מכינה את אותם כדורי בשר ברוטב לימון עם מנגולד או תרד. מצוין!!!