תזונה ים-תיכונית מונעת אלצהיימר

מחקר שפורסם ב"Annals of Neurology" בחודש יוני 2006, הראה כי אנשים שאוכלים תזונה "ים תיכונית" - תזונה עשירה בפירות, ירקות, שמן זית, קטניות, דגנים ודגים - נמצאים בסיכון נמוך יותר לפתח מחלת אלצהיימר. חוקרים בדקו את בריאותם ותזונתם של יותר מ-2,000 אנשים לאורך תקופה של ארבע שנים. הגיל הממוצע של משתתפי המחקר היה 76. אף אחד מהמשתתפים לא סבל ממחלת אלצהיימר בתחילת המחקר. אך בסיום המחקר, 260 משתתפים אובחנו עם המחלה. עוד כתבות בנושא תזונה בגיל המבוגר
כיצד לאכול טוב בראש השנה מבלי להשמין
היקף המותניים מהווה מדד לסיכון להתקף לב
40 טיפים לבישול ואכילה בריאים
תזונה בגיל המבוגר
האם סבתא סובלת מתת-תזונה?
הקשר בין תזונה נכונה לתפקוד מיני
איך מפסיקים לעלות במשקל אחרי הפסקת עישון
לאורך תקופת המחקר, בחנו החוקרים עד כמה הקפידו המשתתפים על ההגדרות שפורסמו לגבי תזונה ים תיכונית. הם גילו כי משתתפים שהקפידו יותר על תזונה זו נטו פחות לפתח אלצהיימר לעומת המשתתפים שלא שמרו על תזונה זו. למרות שמדובר בממצאים מעוררי עניין, עדיין נדרש מחקר נוסף שיבחן את ההשפעות הפוטנציאליות של התזונה וסגון החיים על הסיכון למחלת אלצהיימר. פרשנות הגיונית נוספת של הממצאים היא כי אנשים המתקשים לשמור על תזונה זו הם גם אלו הנוטים יותר לפתח אלצהיימר.
מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...