תזונה נבונה מאריכה חייהן של נשים
במסגרת מחקר אמריקאי שכלל עשרות אלפי נשים, אלו שהקפידו על תזונה נבונה היו בסיכון נמוך יותר למות מכל גורם או ממחלות לב במיוחד נשים עם הרגלי תזונה מערביים היו בסיכון גבוה למות ממחלות לב, שבץ או סרטן
מערכת מוטק'ה
24/06/08

מחקר שנערך בארה"ב העלה שנשים האוכלות כמות מרובה של פירות, ירקות, קטניות ודגנים מלאים, יכולות להאריך ימים יותר מאלו שבוחרות בתזונה מערבית אופיינית.במחקר שכלל למעלה מ-72,000 נשים אמריקניות, חוקרים מאוניברסיטת הארוורד גילו כי נשים שאכלו את הכמות הגדולה ביותר של מזונות אלו היו בסיכון נמוך ב-17% למות לאורך 18 שנים, לעומת אלו שאכלו את הכמות הקטנה ביותר. מדווח nfc
"אכלניות נבונות" אלו היו בסיכון נמוך ב-28% למות ממחלות לב או שבץ. המחקר הגדיר "תזונה נבונה" ככזו העשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים, קטניות, דגים ועוף. דפוס אכילה מערבי, לעומת זאת, אופיין בכמות רבה של בשר אדום ובשרים מעובדים, ממתקים, צ'יפס ודגנים מזוקקים כמו לחם לבן.
נשים שבחרו בתזונה מערבית היו בסיכון גבוה ב-21% למות במהלך תקופת המחקר לעומת נשים שהתרחקו ממאכלים אלו. החוקרים, שפרסמו את ממצאי המחקר ב"Circulation": העיתון של איגוד הלב האמריקני, הדגישו כי הממצאים צריכים לשמש תמריץ לאמץ תזונה בריאה, והמשמעות היא לא להתמקד רק במזונות, ויטמינים ומינרלים מסוימים, אלא בדפוסי אכילה כוללים.

בדרך כלל, קיימת נטייה להתמקד בחומרים מזינים בודדים, אך במונחים של אריכות ימים והתמקדות בדפוסים תזונתיים יש לקחת בחשבון את המורכבות של תזונה כוללת. הממצאים מבוססים על נתונים של 72,113 נשים שלקחו חלק במחקר לבריאות אחיות - מחקר אמריקני שהחל בשנת 1976. מעקב אחר הנשים נעשה משנת 1984 ועד 2002. כל שנתיים עד ארבע שנים, מילאו הנשים שאלוני תזונה מפורטים ודיווחו על הרגלי עישון, שימוש בוויטמינים, רמות פעילות גופנית וגורמים אחרים הקשורים לסגנון חיים ובריאות.
לאורך תקופת מעקב של 18 שנה, 6,011 נשים מתו. צוות החוקרים גילה כי הנשים שהקפידו על התזונה "הנבונה" היו בסיכון נמוך יותר למות מכל גורם או ממחלות לב במיוחד. הממצאים היו דומים גם כשהחוקרים לקחו בחשבון משתנים אחרים בבריאות וסגנון חיים.
לעומת זאת, הנשים עם הרגלי התזונה המערביים ביותר היו בסיכון גבוה ב-22% למות ממחלות לב או שבץ. ובסיכון גבוה ב-16% למות מסרטן לעומת נשים עם הצריכה הנמוכה ביותר של בשר אדום, קינוחים ודגנים מזוקקים. הממצאים אינם מוכיחים אומנם כי מזונות אלו מעלים באופן ישיר את הסיכון של הנשים למחלות לב וסרטן, אך הם מראים קשר בין דפוסי אכילה לסיכון למחלות.
התוצאות, לדברי החוקרים, מדגישות את החשיבות בהגברת המאמצים לעידוד אימוץ דפוסי תזונה בריאים, כולל צריכה גבוהה של ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים, דגים ועופות וצריכה מעטה של בשר אדום, בשרים מעובדים, דגנים מזוקקים, צ'יפס וממתקים.
עוד כתבות על תזונה בגיל המבוגר
תזונה לגיל המבוגר
נשים מבוגרות יוכלו לחיות יותר אם... ישתו יין
הקשר בין תזונה נכונה לתפקוד מיני
מחקר חדש מאשש: בשר אדום מעלה הסיכון לסרטן
שמן דגים עשוי למנוע בעיות זיכרון
על חשיבות הסידן למבוגרים
נשנושים בין הארוחות: אידיאליים למבוגרים
שתיית יין כתרופה לדלקת פרקים
מיץ חמוציות עוזר לרפא אולקוס
תזונה דלת שומן מונעת חזרה של סרטן השד
40 טיפים לבישול ואכילה בריאים
שתיית תה על בסיס יומי מסייעת ללב
דגנים מלאים מורידים לחץ דםד אצל נשים
תזונה ים-תיכונית מונעת אלצהיימר
טיפים לתזונה דלת כולסטרול
תזונה עשירה בפחמימות = חשיבה מהירה יותר
האבוקדו מציל חיים
רוצים להאריך ימים? תאכלו אוכל ים-תיכוני
תזונה נכונה לבעלי עודף כולסטרול וסוכרת
כאשר מדברים על תזונה טבעית, הכוונה למזונות שגודלו בתנאים טבעיים, ללא חומרי הדברה, רעלים מסוכנים וללא דשנים כימיים למיניהם. כלומר, מזונות שלא עברו תהליכי עיבוד, תיעוש ו"שיפור" בעזרת חומרי טעם וריח, ממתיקים מלאכותיים, חומרים משמרים, מתחלבים, מעבים, מקרישים, מייצבים וצבעי מאכל. לתזונה הטבעית ישנן יתרונות עבור כל אדם עלי אדמות, וכמובן לגיל השלישי. בגיל זה, ולאחרונה גם בגיל מוקדם יותר, אפילו באמצע שנות הארבעים, מתחילות להופיע מחלות כרוניות, האופייניות לציוויליזציה של העולם המערבי, כמו יתר לחץ דם, סוכרת, מחלות קרדיו-וסקולאריות וסרטן.
לפניכם המרשם כיצד נמנע מחלות אלה ונזכה להגיע ל"גיל הזהב" בבריאות טובה, בהנאה ובאיכות:
תזונה איכותית:
תזונה איכותית וטבעית היא הגורם הקרדינלי לבריאות טובה. הגוף שלנו הוא ישות מופלאה ולה היכולת לרפא ולחדש את עצמה. לשם כך הגוף זקוק שנספק לו את התנאים המתאימים לשמירה על בריאותו וריפויו. התאים בגופנו נהרסים ונבנים כל הזמן ואנו יכולים לסייע בתהליך, אם נספק לו רכיבי מזון איכותיים- טבעיים, שיאפשרו לו לבנות את התאים החדשים כשהם בריאים, חזקים וללא פגמים. למרפאתי מגיעים לא פעם מטופלים כשבידם שקית ניילון גדושה בבקבוקונים קטנים ובהם שלל תוספי מזון. הם שואלים מה דעתי על התוספים הללו, שכולם טבעיים ואני מסבירה להם, שבמקום לבזבז כסף רב על תוספי מזון, מוטב שיאכלו נכון.

הרכב המזון המומלץ:
- מזון ללא חומרי הדברה וחומרי ריסוס, לא מעובד ולא מתועש ורצוי שהירקות ופירות יהוו 60% מהמזון. - מזון שיהיה מורכב ממזונות מלאים, כגון דגנים מלאים, קטניות ושמנים בריאים, כמו אבוקדו שקדים, שומשום ואגוזים. - רצוי להימנע לחלוטין, או לאכול כמה שפחות, מזונות כמו סוכר לבן, קמח לבן, מלח בישול ואוכל מטוגן. - רצוי להמעיט באכילת מוצרים מהחי, העשירים בחלבונים מרוכזים. [
הנזקים שגורם עודף חלבון לגוף בגיל מבוגר:
- בגיל מבוגר הגוף זקוק לחלבון רק לשם תחלופה של תאים וריפויים, לא לצורך לגדילה. המטבוליזם (חילוף החומרים) של גוף מבוגר (אחרי גיל החמישים) הוא איטי יותר ואז חלבון עודף עושה שרות גרוע לבעליו וגורם למחלות שונות, כמו יתר לחץ דם מכיוון שכמות מיותרת של חלבון גורמת לעלייה בכמות חומרי הפסולת בדם. - בבדיקת דם פשוטה אפשר לראות עליה הדרגתית בכמות האוראה והקריאטינין ולפעמים גם בחומצת שתן. כתוצאה מכך משתנות התכונות הכימיות והפיזיות של הדם ולחץ הדם עולה. - גם הכליות מתאמצות ומתעייפות מפינוי חומרי פסולת בכמות כה גדולה, מה שעלול לגרום לירידה בכושר תפקודן וכך נוצר מעגל קסמים: המצב הולך ומחמיר ולחץ הדם נשאר גבוה באופן כרוני. - מכיון שחלבון גורם לגדילה, עודף שלו משמש לגדילה מהירה יותר, משמע: הזדקנות מהירה, נשירת שיער, תופעות שונות של גיל המעבר ואפילו אוסטאופורוזיס. - במחקרים שנעשו בארה"ב, נמצא כי ככל שאוכלים יותר חלבון, קליטת הסידן איטית יותר. - חלבון עודף עשוי לגרום למחלות קיבה, שכן ככל שאוכלים יותר חלבון, הקיבה צריכה לייצר יותר HCL, וכך סובלת הקיבה מעודף חומציות, ובהמשך גם ממחלות במערכת העיכול. - חלבונים מהחי מכילים גם שומן ובו כולסטרול (שומנים מהצומח אינם מכילים כולסטרול) וכידוע עודף כולסטרול בדם אחראי בין השאר למחלות קרדיו-וסקולריות, ליתר לחץ דם, לאבנים בכיס מרה, למחלות עור ועוד.
מכאן הדרך מובילה אותנו לפתרון הנכון לגיל השלישי
: תזונה הטבעית, אורגנית, לא מתועשת, שאינה מכילה חומרי ריסוס ודישון רעילים אשר יעמיסו על הגוף, ישקעו ברקמותיו ובהמשך יגרמו לחוליים מיותרים וקשים. כדאי שנזכור שגופינו מכיר מאז ומתמיד אוכל פשוט, טבעי ואמיתי. וכבר הרמב"ם, הרופא והפילוסוף שחי במאה ה-12, חזר ואמר: "יהיו מזונותיך תרופותיך ותרופותיך מזונותיך".
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום תזונה נכונה
פורום תזונה ודיאטה
פורום תזונה קלינית

עוד כתבות על תזונה בגיל המבוגר
תזונה לגיל המבוגר
נשים מבוגרות יוכלו לחיות יותר אם... ישתו יין
הקשר בין תזונה נכונה לתפקוד מיני
מחקר חדש מאשש: בשר אדום מעלה הסיכון לסרטן
שמן דגים עשוי למנוע בעיות זיכרון
על חשיבות הסידן למבוגרים
נשנושים בין הארוחות: אידיאליים למבוגרים
שתיית יין כתרופה לדלקת פרקים
מיץ חמוציות עוזר לרפא אולקוס
תזונה דלת שומן מונעת חזרה של סרטן השד
40 טיפים לבישול ואכילה בריאים
שתיית תה על בסיס יומי מסייעת ללב
דגנים מלאים מורידים לחץ דםד אצל נשים
תזונה ים-תיכונית מונעת אלצהיימר
טיפים לתזונה דלת כולסטרול
תזונה עשירה בפחמימות = חשיבה מהירה יותר
האבוקדו מציל חיים
רוצים להאריך ימים? תאכלו אוכל ים-תיכוני
תזונה נכונה לבעלי עודף כולסטרול וסוכרת
כאשר מדברים על תזונה טבעית, הכוונה למזונות שגודלו בתנאים טבעיים, ללא חומרי הדברה, רעלים מסוכנים וללא דשנים כימיים למיניהם. כלומר, מזונות שלא עברו תהליכי עיבוד, תיעוש ו"שיפור" בעזרת חומרי טעם וריח, ממתיקים מלאכותיים, חומרים משמרים, מתחלבים, מעבים, מקרישים, מייצבים וצבעי מאכל. לתזונה הטבעית ישנן יתרונות עבור כל אדם עלי אדמות, וכמובן לגיל השלישי. בגיל זה, ולאחרונה גם בגיל מוקדם יותר, אפילו באמצע שנות הארבעים, מתחילות להופיע מחלות כרוניות, האופייניות לציוויליזציה של העולם המערבי, כמו יתר לחץ דם, סוכרת, מחלות קרדיו-וסקולאריות וסרטן.
לפניכם המרשם כיצד נמנע מחלות אלה ונזכה להגיע ל"גיל הזהב" בבריאות טובה, בהנאה ובאיכות:
תזונה איכותית:
תזונה איכותית וטבעית היא הגורם הקרדינלי לבריאות טובה. הגוף שלנו הוא ישות מופלאה ולה היכולת לרפא ולחדש את עצמה. לשם כך הגוף זקוק שנספק לו את התנאים המתאימים לשמירה על בריאותו וריפויו. התאים בגופנו נהרסים ונבנים כל הזמן ואנו יכולים לסייע בתהליך, אם נספק לו רכיבי מזון איכותיים- טבעיים, שיאפשרו לו לבנות את התאים החדשים כשהם בריאים, חזקים וללא פגמים. למרפאתי מגיעים לא פעם מטופלים כשבידם שקית ניילון גדושה בבקבוקונים קטנים ובהם שלל תוספי מזון. הם שואלים מה דעתי על התוספים הללו, שכולם טבעיים ואני מסבירה להם, שבמקום לבזבז כסף רב על תוספי מזון, מוטב שיאכלו נכון.

הרכב המזון המומלץ:
- מזון ללא חומרי הדברה וחומרי ריסוס, לא מעובד ולא מתועש ורצוי שהירקות ופירות יהוו 60% מהמזון. - מזון שיהיה מורכב ממזונות מלאים, כגון דגנים מלאים, קטניות ושמנים בריאים, כמו אבוקדו שקדים, שומשום ואגוזים. - רצוי להימנע לחלוטין, או לאכול כמה שפחות, מזונות כמו סוכר לבן, קמח לבן, מלח בישול ואוכל מטוגן. - רצוי להמעיט באכילת מוצרים מהחי, העשירים בחלבונים מרוכזים. [
הנזקים שגורם עודף חלבון לגוף בגיל מבוגר:
- בגיל מבוגר הגוף זקוק לחלבון רק לשם תחלופה של תאים וריפויים, לא לצורך לגדילה. המטבוליזם (חילוף החומרים) של גוף מבוגר (אחרי גיל החמישים) הוא איטי יותר ואז חלבון עודף עושה שרות גרוע לבעליו וגורם למחלות שונות, כמו יתר לחץ דם מכיוון שכמות מיותרת של חלבון גורמת לעלייה בכמות חומרי הפסולת בדם. - בבדיקת דם פשוטה אפשר לראות עליה הדרגתית בכמות האוראה והקריאטינין ולפעמים גם בחומצת שתן. כתוצאה מכך משתנות התכונות הכימיות והפיזיות של הדם ולחץ הדם עולה. - גם הכליות מתאמצות ומתעייפות מפינוי חומרי פסולת בכמות כה גדולה, מה שעלול לגרום לירידה בכושר תפקודן וכך נוצר מעגל קסמים: המצב הולך ומחמיר ולחץ הדם נשאר גבוה באופן כרוני. - מכיון שחלבון גורם לגדילה, עודף שלו משמש לגדילה מהירה יותר, משמע: הזדקנות מהירה, נשירת שיער, תופעות שונות של גיל המעבר ואפילו אוסטאופורוזיס. - במחקרים שנעשו בארה"ב, נמצא כי ככל שאוכלים יותר חלבון, קליטת הסידן איטית יותר. - חלבון עודף עשוי לגרום למחלות קיבה, שכן ככל שאוכלים יותר חלבון, הקיבה צריכה לייצר יותר HCL, וכך סובלת הקיבה מעודף חומציות, ובהמשך גם ממחלות במערכת העיכול. - חלבונים מהחי מכילים גם שומן ובו כולסטרול (שומנים מהצומח אינם מכילים כולסטרול) וכידוע עודף כולסטרול בדם אחראי בין השאר למחלות קרדיו-וסקולריות, ליתר לחץ דם, לאבנים בכיס מרה, למחלות עור ועוד.
מכאן הדרך מובילה אותנו לפתרון הנכון לגיל השלישי
: תזונה הטבעית, אורגנית, לא מתועשת, שאינה מכילה חומרי ריסוס ודישון רעילים אשר יעמיסו על הגוף, ישקעו ברקמותיו ובהמשך יגרמו לחוליים מיותרים וקשים. כדאי שנזכור שגופינו מכיר מאז ומתמיד אוכל פשוט, טבעי ואמיתי. וכבר הרמב"ם, הרופא והפילוסוף שחי במאה ה-12, חזר ואמר: "יהיו מזונותיך תרופותיך ותרופותיך מזונותיך".
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום תזונה נכונה
פורום תזונה ודיאטה
פורום תזונה קלינית
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
על האש: המדריך המלא למנפנפים
מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות