חזרה למגזין אוכל

תחטפו ארטישוק

הארטישוק עשיר בוויטמינים ובמינרלים, מועיל למערכת העיכול, ללחץ הדם ולכולסטרול ומתאים לשלל מתכונים. ויש גם מתכון מנצח
גלית עדות 26/12/13
תחטפו ארטישוק

צילומים: Shutterstock 

 

כשהחורף בעיצומו והפה עוסק בלעיסה בלתי פוסקת, כדאי להחליף את הפיצוחים שמונחים לכם על השולחן באופציה בריאה יותר. למשל הארטישוק, שביחידה אחת מכיל רק 65 קלוריות מלאות בכל טוב. כן, ברור לנו שחלקכם לא מבין מה לעשות עם הירק המשונה הזה, ואיך מתמודדים עם כל העלים האלה. אז בדיוק בשביל זה אנחנו כאן.

 

הארטישוק הוא למעשה שיח קוצני המתנשא לגובה מטר וחצי. העונה שלו נמשכת מנובמבר עד מאי, כשלשיאו הוא מגיע במרץ. ערכיו התזונתיים מראים שהוא עשיר בסידן, ויטמין C, ברזל, אשלגן, חומצה פולית, סיבים תזונתיים ותרכובות נוגדות חמצון. בין תכונותיו הטובות: יעיל למערכת העיכול, להורדת לחץ דם וכולסטרול ומסייע לכבד בנטרול רעלים.

אצל הירקן הקפידו לרכוש ארטישוק שעליו סגורים ומעידים על כך שנקטף לא מזמן. דרך נוספת לבדוק את גילו: לשבור ביד את אחד העלים. אם העלה נשבר ולא מתכופף, סימן שהירק טרי. בבית אחסנו אותו בחוץ או במקרר.

לפני שאתם פונים לבשל את הארטישוק שטפו אותו טוב תחת מים זורמים ואחר כך השרו אותו מספר דקות בקערה מלאה מים כדי לנקות אותו טוב יותר. בהמשך הכניסו אותו לסיר וכסו במים. ניתן להוסיף לסיר כמה חצאי לימון להעשרת הטעם. בשלו את הארטישוק ללא מלח במשך חצי שעה בערך בסיר עם מכסה. הוא מוכן כשהעלה החיצוני שלו נתלש בקלות.

 

קטנה, מתוקה ומנצחת

טראפלס שוקולד משובחים

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  2  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה