תיאבון כהלכתו: המתכונים שלכם לפסח

הבשלנים המצטיינים ודאי כבר הכינו את תפריט ארוחת הסדר שלהם, המרכיבים מחכים במקרר ובמזווה ליום הדין. אבל גם את הבשלנים הגדולים ביותר – וגם את הבשלנים המהססים – אפשר להפתיע ולאתגר עם מנות חדשות. ביקשנו מחברי מוטק'ה להמליץ על מתכון פסח המנצח שלהם, וחזרנו עם מתכונים נפלאים שגרמו לנו לרייר ולחכות לליל הסדר. כתבה ראשונה ובה מנהלי קהילת האוכל של מוטק'ה מציעים את המתכונים שלהם.
ישר מהמחבת: לביבות תפוחי אדמה
השפית: שושנה זילברמן
המרכיבים:
1/2 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים
1/2 ק"ג תפוחי אדמה חיים מגוררים
3 ביצים
מלח
פלפל שחור
ההכנה:
1. מגררים את תפוחי האדמה לקערה וסוחטים את הנוזלים.
2. מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים.
3. מוסיפים ביצים ותבלינים, מערבבים.
4. מחממים שמן במחבת. מוציאים מהתערובת באמצעות כף, ומטגנים במחבת חמה.
5. והשפית מייעצת: אפשר לאכול מלוח או מתוק. הוסיפו קצת אבקת סוכר ואכלו אותן כשהן חמות. מעדן!
לחצו כאן למתכונים נוספים של קהילת האוכל לקראת פסח
על השולחן: סלט סלק חגיגי
השף: ששת שצ
בהשראת רות סירקיס. "הפעם היא הפתיעה אותי בוויניגרט, שוס אמיתי, כוהנת!", הוא מעריץ.
סלק בהברקת ויניגרט. צילום: ששת שצ
מרכיבים:
לרוטב:
כף שמן זית
מיץ מחצי לימון
שן שום כתושה
2 כפות סילאן
כף חזרת אדומה מוכנה
כף שמיר ופטרוזיליה קצוצים דק
מלח
לסלק:
3-4 סלקים
2 כפות צנוברים
ההכנה:
1. אופים בתנור את הסלקים, כשעה וחצי ב-200 מעלות. אל תעשו את זה ביום של ליל הסדר! סלק נוטה ללכלך.
2. מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב.
3. מקלפים את הסלקים.
4. פורסים את הסלק עם פורס תפוחים, מסדרים בצלחת הגשה. יוצקים את הרוטב ומפזרים מעל צנוברים.
5. ששת שצ מוסיף: הכוהנת רות סירקיס ממליצה להשרות את פלחי הסלק ברוטב כמה שעות לפני ההגשה.
יש לכם מתכונים משלכם? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה!
מרענן ליד המנות: סלט כרפס כבוש
השפית: שושנה זילברמן
המרכיבים:
1 שורש סלרי גדול קלוף ומגורר
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1/3 כוס שמן זית
1 כף חומץ הדרים
מלח ופלפל שחור
ההכנה:
1. שימו את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ונערו היטב.
2. מזגו את הרוטב על הסלרי המגורר וערבבו.
3. שמרו את הסלט בכלי סגור לכמה שעות. הסלרי יהיה כבוש ומוכן לאכילה לאחר כחמש שעות.
סלט סלרי כבוש. תענוג. צילום: shutterstock
אי אפשר להפסיק לנשנש: בואיקוס דה פסחא
השף: ששת שצ
המרכיבים:
כוס קמח מצה
שקית אבקת אפיה
3 ביצים
רבע חבילה חמאה (כ-25 גרם, ייתכן שתצטרכו להוסיף עד כ-50 גרם)
4 כפות גדושות גבינה רכה
200 גרם גבינה בולגרית
2 כפות גבינה צהובה מגורדת
קורט מלח
קורט זעתר
קורט אורגנו
לחמניות גבינה שיגרמו לאורחים שלכם ללכת מכות. צילום: shutterstock
ההכנה:
1. מערבלים את קמח המצה עם אבקת אפייה במערבל עד שנטחן דק דק.
2. מקציפים במערבל את החלבונים.
3. מערבבים יחד את כל החומרים. מוסיפים את החלבונים המוקצפים בעדינות לתוך התערובת הצמיגה.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
5. מניחים את הכדורים בתבנית אפיה על נייר אפיה משומן.
6. אופים עד שמשחים – כחצי שעה.
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
ששת-שלום לך ומועדים לשמחה.
במתכון הבואיקוס שהעלת מה קורה עם החלמונים?
האם מוסיפים אותם כשמערבבים את שאר החומרים?