תפוחים מורידים כולסטרול

תפוח אחד ביום מפחית באופן משמעותי את הסיכון לטרשת עורקים בתוך חודש אחד בלבד. אנשים בגיל העמידה שאכלו תפוח בכל יום במשך ארבעה שבועות הפחיתו את כולסטרול ה-LDL המחומצן בדמם ב-40%.
ה-LDL מוכר בכינויו "הכולסטרול הרע". אם יש בדם עודף של LDL הכולסטרול יתחיל להצטבר בכלי הדם ולשקוע בעורקים. כשכולסטרול LDL מתערבב עם רדיקאלים חופשיים בגוף ועובר תהליך של חמצון הוא נוטה יותר לשקוע בעורקים וליצור דלקתיות המובילה לטרשת עורקים.
תפוחים מכילים, בין היתר, נוגדי חמצון המכונים פוליפנולים. נוגדי חמצון מנטרלים רדיקאלים חופשיים המסתובבים בגוף וכך מונעים תהליכי חמצון. המחקר הראה כי אכילה של תפוח אחד ביום הביאה להשפעה גדולה נגד חמצון ה-LDL.
חוקרים מאוניברסיטת אוהיו גייסו מבוגרים בריאים בני 40-60 שאכלו תפוחים פחות מפעמיים בחודש לפני תחילת המחקר ושלא נטלו תוספי תזונה שהכילו חומרים נוגדי חמצון.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
16 משתתפים אכלו תפוח אדום או זהוב ביום במשך ארבעה שבועות, 17 נטלו גלולות שהכילו 194 מ"ג של פוליפנולים (כמות דומה לזו שקיימת בתפוח) בכל יום במשך ארבעה שבועות ו-18, שהיוו קבוצת ביקורת, נטלו גלולות דמה שלא הכילו פוליפנולים.
החוקרים מצאו כי התוסף שהכיל תמצית פוליפנולים הביא להשפעה בת מדידה על ה-LDL המחומצן, אבל לא השפעה חזקה כפי שהייתה לאכילת התפוחים. ייתכן שהסיבה לכך היא שקיימים דברים נוספים בתפוח התורמים להשפעתו על הכולסטרול, או שהרכיבים הפעילים נספגים טוב יותר כאשר הם נצרכים במזון מאשר כשהם נצרכים כתוספי תזונה.
בקבוצה שנטלה פלצבו, לא הייתה כל השפעה על ה-LDL המחומצן.
המחקר פורסם בכתב העת Journal of Functional Foods ומומן על ידי קבוצה מתעשיית התפוחים.
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
לקהילת בריאות לחצו
לפורום תזונה לחצו
זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...
אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...
בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....